Шолц: Германия ще подкрепя Украйна, колкото е необходимо

Ще направи всичко да няма ескалация на войната между Русия и НАТО
Обновена: 24 фев 2023 10:00 | 24 фев 2023 10:00, Елка Василева
64
Шолц: Германия ще подкрепя Украйна, колкото е необходимо
Снимка: архив, БГНЕС

Германия ще подкрепя Украйна "толкова силно и толкова дълго, колкото е необходимо", заяви канцлерът Олаф Шолц по повод навършването на една година от нахлуването на Русия в страната, съобщи Ройтерс.

Още по темата
"Това, което прави силно впечатление на всички нас, това е решимостта и смелостта на украинците, как те защитават свободата си", каза Шолц във видеопослание по повод годишнината.

"Германия ги подкрепя - толкова силно и толкова дълго, колкото е необходимо", каза той, като добави, че германската помощ за Украйна - финансова и хуманитарна помощ, както и оръжия, досега е възлязла на повече от 14 милиарда евро.

Германското правителство ще направи всичко възможно, "за да гарантира да няма ескалация на войната между Русия и НАТО", заяви още канцлерът.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново немски танкове на руска земя...... Пак са подобри, както и миналия път но резултатът ще е същия
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо му е нацист! Уверете се сами в интернет. Отмъщава за дядо си със същите уркофашисти, които дядо му ги е ползвал
56
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 51 Аре ся обясни, след като според теб Русия заедно с германия нападат полша, зако великобритания обявява война само на германия?! ПП. То бива да си про'с'т, ама европеидните про'с'таци сте не само т'ъ'пи, ами и г'ьо'нсу'рати.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам как шолц с белезници ще мине край руските Т-14 Армата поставени до Т-34 с номер 300 в Тиергартен когато бъде отведен от бундестага към килията си единичка след осъждането му щато национален предател и чужд агент.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 Ми то така е било и на Източния фронт.Хитлер отлага няколко пъти операция "Цитадела" при Курск.Един път заради липсата на достатъчно танкове Тигър и Пантера и после да изчака да мине пролетта и да не е кално.Това отлагане дава време на руснаците и когато най-накрая се започва операция "Цитадела" руснаците са били подготвени,а тигрите и пантерите не оправдават очакванията.Германия губи при Курс и това слага край на надеждите им.Щолц може би го знае.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а немеца данъкоплатец питахте ли го? Той дали мисли така? Дали не му писна да ви плаща за игричките? Колко фирми фалираха, колко хора останаха без работа заради санкциите ви?
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШОЛЦ ЗНАЕ ВОИНАТА СВЪРШВА ЛЯТОТО И ЗАТОВА Е ЩЕДЪР НЯМА УКРАИНА НЯМА ПРОБЛЕМ
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към края на май 1942г. СССР и САЩ правят съвместно обявление, че е постигнато разбирателство за откриване на втори фронт в Европа през 1942г.. Обаче Чърчил убеждава Рузверт, да отложи , тъй като съюзниците не разполагат с адекватни войски за такива действия. И така още две години.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десанта в Нормандия е на 6 юни 1944г. Освен това голяма част от войските са британски и канадски.
49
4
 
2
 
! Отговори
До До 48 преди 1 година
Значи ако и това не знаеш значи си много зле! Англия се включва във войната от самото и начало! Русия също тя заедно със хитлеристка германия напада Полша и си я делят! Даже има и фдокументи за това! Сега ще те оставя ти да ми кажеш кога САЩ влиза във войната и кои световни океани воюва и на колко световни континента се бие? И после ти пак можеш да си твърдиш, че САЩ не са се били във ВСВ! вие путинофилите съвсем сте се уляли! Бах го!
48
0
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Кога САЩ се включва в ВСВ? На какъв етап е войната?
47
0
 
8
 
! Отговори
Стига бе! преди 1 година
Такова официално лицимерие .... Докъде живяхме ! Войната е мир а?
46
6
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Ха! значи ти искаш да ми кажеш, че Англия и САЩ не са воювали във ВСВ! ееее стига де даже путинофилията не е толкова "умна" нека да ти кажа това! САЩ воюва на 20 пъти по-голям фронт по време на ВСВ от колкото рашистан някога е можел да воюва! Така, че като казваш, че САЩ не са воювали по време на ВСВ какво точчно имаш предвид!!!???
45
0
 
16
 
! Отговори
Да беще казал преди 1 година
Шолц как върви разследването за взрива на газопроводите. Или това няма общо с Украйна?
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 Ми да влязат бе кой ги спира.Да съберат Леопардите и да тръгват.Ама тя украинската армия е страхотна няма вече танкове,а и самолети няма и снаряди няма.Пък не си мисли,че украинците са,кой знае какво.Голяма част от парите пратени като помощ са били откраднати чрез схеми,че даже част от оръжието е било продадено и сега американците правят одит,а в САЩ питат къде и за какво отиват тия пари.
43
0
 
6
 
! Отговори
Улав: преди 1 година
"Даваме на бабуина граната и му казваме само да си играе с нея и да не дърпа щифта!"
42
1
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Как от Горе. В теологически смисъл ли?
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хич не участват във войната! Хич!
40
1
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Да давали са доста на СССР през ВСВ, ама чак пък всичко необходимо. Освен това голяма част от доставките са били потопени. А освен това, също като сега в Украйна са се пазели и не влязоха в войната, та да умират техни хора. Те не воюваха. Влязоха в края на войната, та Сталин да не превземе цяла Европа. Наредиха се само на деленето на баницата, без да имат заслуги. Сега правят същото - не участват, но ако има за грабене, ще грабят.
39
1
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Вярвам бе! даже знам, че е така! Американски и Английски бомбандировачи и изтребители бомбардираха денонощно германските заводи и фабрики! рашистанските такива те само си стояха по летищата докато хитлер ги гърмеше! Така, че прав си! наистина рашистанската ... победа в ВСВ беше подкрепена от горе! :))))))))))))))