Байдън: САЩ и Германия се движат заедно по отношение на Украйна

Шолц: Съюзниците ще продължат да подкрепят Украйна
4 мар 2023 08:49, Елка Василева
190
Байдън: САЩ и Германия се движат заедно по отношение на Украйна
Снимка: БГНЕС

САЩ и Германия се движат заедно по отношение на Украйна и укрепването на военния съюз НАТО, каза американският президент Джо Байдън, застанал до германския канцлер Олаф Шолц в Белия дом, предадоха Ройтерс и ДПА.

Още по темата
Байдън благодари на Шолц за отклика му на войната в Украйна и каза, че подкрепата на Берлин за Киев е била пълна.

"Искам да благодаря на всички вас за вашето силно и стабилно лидерство. Казвам го искрено. Това е от голямо значение", каза американският президент в Белия дом.

"Включихте се, за да предоставите военна подкрепа от критично важно значение и знаете ли, мога да твърдя, че освен военната ви помощ, моралната подкрепа, която оказахте на украинците, беше пълна", каза Байдън.

Президентът на САЩ нарече значителното увеличение на разходите за отбрана на Германия и решимостта на страната да се откаже от руските петролни продукти "исторически" решения.

Шолц каза, че е било много важно да се изпрати послание, че съюзниците ще продължат да подкрепят Украйна.

Двамата лидери направиха тези изявления в Овалния кабинет на Белия дом преди началото на личната си среща.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по руската ***
158
0
 
2
 
! Отговори
АХ КАКВА ЗАДРУЖНОСТ? преди 1 година
СТРАХОТНО СЕ ДВИЖЕТЕ . ОТ ПОДПАЛВАНЕТО НА ВОЙНАТА /справка Меркел,Оланд и Прошенко-живи свидетели все още/,нали за това пълзяхте години наред към границите на Русия , с тоновете оръжие за стотици милярди долари хвърлени за да воювате с Русия и не сте спрели.Страхотно се движите да видим до къде яе я докарате , май до края на света,а?? И с това се хвалите , че убихте стотици хиляди млади хора и продължавате ????? И нямате никакви огризения ??????
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са империя на злото. В прав текст се подиграват на канцлера , но и той си го заслужава. Много кофти.
156
1
 
3
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 1 година
ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! ПРАВЕДНИТЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ ! БАНДИТИТЕ ЩЕ ГОРЯТ В АДА !
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолци как се крие зад букета само. Къдей жена му. Тя е къде къде по представителна.
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб сдс и ПП дб са двете лица на една и съща монета. По разширението ще ги познаете. Какво не е ясно. Ако вместо едните избираш другите то е едно и също .
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БиБитко , може да си изстрадал от мутрите това мога да разбера , но защо си на погрешната страна. В смисъл човек като страда трябва да е на правилната страна. Ам че ти си на страната на тези моито те тормозят.
152
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и Германия са против Русия. Украйна не ги интересува. Но Украйна ако победи ще стане втора сила в света и ще измести и Франция и Германия и GB За Индия и за Китай да не говорим. Ще има нов световен ред без Русия. Казвам го с голяма тъга и загриженост. Цяло чудо ще бъде Русия да победи.
151
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ме глобяват от ЕД,баща ми почина а сме трима наследника...те глобяват персонално мен,нямате представа на какви унижения и не справедивости,гонения и геноцид ни подлагат пеевски и герб в опитите си да обслужваме гАспадаря им,хората се поддават...натиска е нечовешки...елате ми на гости моля!!!
150
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
бях рекетиран през нап,през банки като п.б,през ровене в устройствата ми,в личният ми живот,пращаха ми "търговци" грузинци уж...раша е завладяла всичко което може да се завладее в ИЕ...та и в ЗЕ...война е...те не си играят...те искат Свободата и животите на Народите ни!
149
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Света ни Ви подкрепя,русиянците достигнаха до 8...разбира се един тр.л на пригожин манипулира сайта,мен ме наказват и ми налагат цензура от *** и пАсолството,без значение е...но обикновенните хора не коментират и не споделят защото са заплашвани,аз също съм от над 10 г. ме заплашват в сайтовете на пеевски и герб,получавах по над 1500 минуса за минути хора,Свободни ли сте...страха ви прави роби...те искат да ви е страх!Свободен Свят...или робство!имате избор!
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eлke, roведo mpъcнo, няма бахмут вече, има Артемовск! Муахахахахахаахахахахахахаахахахаххахахахахаахааааа!!! ВКС РФ вече необезпокоявано ръси с авиобомби укронацитата в Артемовск и май ще има колони от кафеви елфи с вдигнати джоланчета, дежа вю от "Азовсталь"! ЛибераZти, пригответе си кърпички!
147
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В същото време антиукраинските протести се разрастват в целия ес -- няма проблем, ще има колизия и където напрежението е по-силно -- гърмят бушони и правителства падат.
146
2
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 1 година
"Като кажа скачай,Шмолци вече е скочил,преди да попита колко високо...А бг-евроатлантиците скачат и без да им кажа и правят всичко за шепа долари! " :)
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-скоро вашите са свалени
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се час по-скоро германците да се усетят и да си вдигнат гащите, вие(САШ) им егахте маикатя!
143
3
 
16
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Фашистка Германия има опит в подобни авантюри.Надявам се този път и световните агресори от ФАЩ да последват съдбата на Третия райх.Краварите просто заслужават да си платят за милионите жертви на тяхната алчност по целия Свят.
142
2
 
19
 
! Отговори
европеец преди 1 година
Не искам да съм роб на САЩ!
141
3
 
20
 
! Отговори
според мен преди 1 година
САЩ са империята на злото на 21 век!
140
3
 
17
 
! Отговори
отец Кирил преди 1 година
До едно ангелче ми каза: САЩ и ЕС са Содом и Гомор на 21 век! Тях ги чака същата съдба която сполетя древните Содом и Гомор!