Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир

Украйна е поканила за диалог Пекин
22 мар 2023 07:12, Нели Христова
431
Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил на Китай да подкрепи формулата за мир на Украйна, за да се прекрати военният конфликт в страната, но все още няма отговор.

Днес е последният ден от тридневното държавно посещение на Си Дзинпин в Москва и се очаква след него китайският лидер да разговаря по телефона с украинския президент Зеленски. Не са известни подробности от програмата на Си за последният ден от визитата му в Москва.

Очаква се той да се срещне с лидера на Комунистическата партия Генадий Зюганов. Вчера Си Дзинпин и Владимир Путин обсъдиха мирният план на Китай от 12 точки, който предвижда запазване суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна. След разговорите Путин заяви, че планът може да е основа за решаване на кризата в Украйна, но когато западът и Киев са готови за това.

"Предложихме нашата формула за мир. Предложихме на Китай да стане партньор в прилагането на тази мирна формула и сме я обяснили през всички комуникационни канали. Каним ви за диалог и очакваме вашия отговор", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
9
 
27
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
До 266 -Дженди ,Русия ще изтегли войските си от Оссрайна ,но към Берлин и Лондон. Съвсем скоро джендърскияа ЕС и нашенските им прислужници ще запеят нова песен.А от Краварника на бай Дън ще припяват с "Ден победы" на чист руски.
235
18
 
4
 
! Отговори
Milka преди 1 година
И цитирам за копейките: "Разговорът бе в контекста на водени разследвания за търговия с влияние и организирана престъпност, с участието на лица, за които са налице данни за връзки с руски физически и юридически лица, включително и такива, попаднали под европейски санкции във връзка с войната на Русия срещу Украйна." Честито на всички копейки!
234
30
 
12
 
! Отговори
447 преди 1 година
Русия трябва да изтегли войските си от Украйна.
233
28
 
7
 
! Отговори
Milka преди 1 година
Много платени копейки тук с последни сили се опитват да оправдаят кървавия тупински режим.! Но на престъпното джудже с ордер за арест, паричките скоро ще свършат. А и подстрекателство за война и омраза също е подсъдимо. Копейките може скоро да се окажат на подсъдимата скамейка в Хага заедно с пропагандоните Скабеева, Кисельов, Соловьов и т.н.
232
31
 
9
 
! Отговори
крайно време е преди 1 година
Украйна да възтанови ядрения си потенциал----- и тогава путин да види, че и той може да бъде изпепелен.
231
5
 
28
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Пич, теб кой те пита, че да даваш предложение и то на Китай? Ти си назначен да играеш роля на една васална територия, подчинена на САЩ. Следвай сценария и не импровизирай излишно, че да не те свалят от сцената преждевременно.
230
3
 
18
 
! Отговори
447 преди 1 година
Русия и Украйна трябва да обявят мир помежду си възможно най-скоро.
229
10
 
32
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Коконата Зеленски, някой като му откаже и почва да се пеняви.
228
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Церкаджията изтърва всички влакове. Не че него, лично, го интересуват. Той нито живее в Украйна, нито смята някога да го прави. По снимачните площадки на Холивуд изпълнява ролята на комедиант в зелено и платата му стига.
227
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не се лъжа след като руските войски влязоха в Южна Осетия, Абхазия и Приднестровието военните конфликти бяха потушени. И години наред е мирно и тихо. След преврата от 2013 Украйна има проблеми не само с Русия, но и с Полша, Румъния и Унгария. А нашите пууутьовци след 2014 замлъкнаха като риби. Бесерабските българи хохли ги яли/избивали/. За Сирия да не говорим, ако руснаците не бяха влезли. В Казахстан също. И ако руснаците се изтеглят какво? В Херсон укрите най-малко 32 цивилни разстреляха.
226
33
 
9
 
! Отговори
= преди 1 година
Китай заедно с Англия САЩ и русия сключиха договор с Украйна през 1994 г. Украйна предаде всичкия си ядрен арсенал на русия и всички участници в договора гарантираха независимостта и територията на Украйна. За руснаците е ясно че са мошеници, сега ще видим дали и Си е тръгнал по пътя на путин.защото Китай е гарант на Украйна и дали ще си плюе в лицето е важно за целия свят
225
2
 
27
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Тук един приятел от Кремъл ми каза,че Путин и Си въОбще и не са обсъждали този план за мир на Зеленски(считайте на план на Вашингтон),пълна ингнорация на този план за мир по украински.
224
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ром"с.... Че тоя си е клоун и е свикнал да работи по сценарий...
223
1
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Зеленски има ли думата, а да има..зад него са ЛОНДОН И Вашингтон и те му пишат сценарият.. .Играе нападателно,не че не иска мир(Китаският),той иска мир (Американският),но не е съгласен с този мир на Китай..те не са спечелили още нищо,но са загубили 20-30% от територията ,затова и засега няма да има мир.
222
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ТЪПАНИТЕ ПАК ГИ СЪДИРАТ. ТОЯ ПЪТ ЦЯЛА УКРИЯ. ТРЕСКА ГИ ТРЕСЕ. ПУТИН ЕДВА ИЗЧАКА СИ ДА СИ ТРЪГНЕ.
221
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е просто подставено лице което изпълнява поръчките и прибира парички срещу това. С това предложение иска да пречи на Китай да сътрудничи за мира. Китай вече помири успешно Иран и Саудитска Арабия и сега затова ще пречат на Китай да не прави повече мирни договорености.
220
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То 319 украинските че плащат в натура )
219
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя хитрее с помоща на сащ ,явно не иска мир !
218
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ги китайците какво мисли Зеленски
217
9
 
40
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До КИТАЙ НЯМА ИНТЕРЕС..: Китай има интерес да подкрепи Русия. Търговският им оборот за тази година ще достигне 200 милиарда долара. А Украйна е въздух под налягане. Натрупала е такъв дълг към САЩ че и внуците на украинците ще го плащат.