Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир

Украйна е поканила за диалог Пекин
22 мар 2023 07:12, Нели Христова
431
Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил на Китай да подкрепи формулата за мир на Украйна, за да се прекрати военният конфликт в страната, но все още няма отговор.

Днес е последният ден от тридневното държавно посещение на Си Дзинпин в Москва и се очаква след него китайският лидер да разговаря по телефона с украинския президент Зеленски. Не са известни подробности от програмата на Си за последният ден от визитата му в Москва.

Очаква се той да се срещне с лидера на Комунистическата партия Генадий Зюганов. Вчера Си Дзинпин и Владимир Путин обсъдиха мирният план на Китай от 12 точки, който предвижда запазване суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна. След разговорите Путин заяви, че планът може да е основа за решаване на кризата в Украйна, но когато западът и Киев са готови за това.

"Предложихме нашата формула за мир. Предложихме на Китай да стане партньор в прилагането на тази мирна формула и сме я обяснили през всички комуникационни канали. Каним ви за диалог и очакваме вашия отговор", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
32
 
! Отговори
сина преди 1 година
соломон е уличнно куче, както кирчо, кокорчо и другите пидоли от ДБ и ПП. Не че боци е цвете - напротив същия уличен пес е и той, даже доста по-зле. Опазил ни Господ от такива услояващи, като тези тримата!
215
0
 
10
 
! Отговори
Украйна също ползва преди 1 година
...КИТАЙСКО ОРЪЖИЕ -с посредници!
214
1
 
49
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 година
Да си припомним също, че във войната в Ирак участва и наша военна част. Тогава Соломончо Паси обещаваше, че щом участваме във войната от правилната страна и щом опростим дълга на Ирак към България, ще участваме в следвоенното възстановяване на Ирак. И какво стана? Опростихме им дълг от милиони долари и си останахме с пръст в устата. Соломончо би трябвало да го съдят за нанесени щети на държавата, но при толкова продажници сред нашите политици няма кой да я свърши тази работа.
213
5
 
10
 
! Отговори
КИТАЙ НЯМА ИНТЕРЕС.. преди 1 година
...от спирането на войната в Русия---така китайското влияние завладява цялаАЗИЯ!
212
5
 
34
 
! Отговори
сина преди 1 година
Формулата е ясна: Пълна денацификация на руските украйнини, дезеленизация на остатъка от украйнините, който ще е 100% икономически и военно НЕзависим от сащ и Европа /буферна зона/, и ако имаме късмет - пълна депедерастизация на Европа. Последното едва ли, ама дано!
211
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е лошо предложението на Зеленкси, просто китайците не се кефят много на клоуни
210
4
 
34
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 312: Какво общо има тук уставът на ООН? САЩ започнаха войната в Ирак без да ги е грижа изобщо за уставът на ООН и войната свърши когато армията им влезе в Багдат. И тази война ще свърши когато руската армия влезе в Киев. Просто и ясно.
209
7
 
21
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
И защо не я написахте тази формуля, след като е била обявена "през всички комуникационни канали"? А отговорът е ясен: Защото не включва признаване на Крим, Донбас и Запорожие като част от Руската федерация. И затова няма да я бъде.
208
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМир ще има когато се изпълни уставът на ООН . Всйкакви други опити за мир одначават че не се признава ООН като организация.
207
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква е украинската формула за мир - мир ще има като свършат укропите?
206
3
 
24
 
! Отговори
Зеления преди 1 година
май не схваща, че мандалото хлопна..Разделителната линия е начертана и Украйна и Китай не са от една и съща страна..
205
7
 
2
 
! Отговори
Сенаторий преди 1 година
Все едно на власт да дойдат хората на Расате , те и затва пропагандират дъщеря му в вървайвър , а и младите бг бандер,овци с нови офиси в пловдива, внимавайте, готвят ни тесла , ама не в модерния смисъл
204
16
 
40
 
! Отговори
съвет към Зеленски: преди 1 година
Там дето двама си мерятПишките не си бутай насранияЕврейскиЗадник !
203
12
 
33
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Зеления ШУТ с контрапредложение към Китай с Украинска формула за мир...но все още няма отговор....МДАА... VолодоМОРЕ ZеленоГОРСКИ...очаквай от умрел писмо !
202
4
 
52
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Я да видим сега - забравяш да върнеш едни 3 млрд долара заем, след това продаваш завод за авиационни двигатели, ама не съвсем... спираш китайския бизнес, после парламента ти гласува резолюция против Китай по повод на Тайван, в подчинение си на стратегически противник на Китай и правиш каквото ти нареди, а после чакаш да ти се обадят и спасяват от Русия. Има някакво раздвоение на личността май...
201
4
 
34
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Снощи Русия е нанесла ракетен удар по военното летище в Одеса,от където в понеделник са излетели дронове за атака на Крим.
200
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В украйна ръководи израелец и тика страната към национална катастрофа. В България като ръководеше немеца Фердинанд, ни набута в две огромни национални катастрофи. Заради тия национални катастрофи Германия спечели една година отсрочка на капитулацията си в първата световна война. Демек и Германия нищо не спечели.
199
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато управника е чужда на народа който управлява, не е чудно, че затрива държавата си.
198
2
 
30
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Другаря Си отказва да говори с ДрОгаря Зе!
197
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската формула е след като Украйна претърпи огромни невъзвратими загуби, Русия да капитулира. Извод: Поредното доказателство че белото не прощава.