Украйна изтласкала руските сили от "пътя на живота" в Бахмут

Това твърди украински генерал
Обновена: 26 мар 2023 07:10 | 26 мар 2023 07:00, Александър Попов
243
Украйна изтласкала руските сили от "пътя на живота" в Бахмут
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските войски успяха да изтласкат врага от "пътя на живота" в Бахмут на "значително разстояние", което направи невъзможно за Русия да държи пътя под огневи контрол, заяви Юрий Федоренко, украински военен.

Украинските сили са "подобрили позициите си" в града, допълни Федоренко, въпреки че призна, че "боевете са тежки".

Той заяви, че Украйна "държи линията в най-трудните райони" и е постигнала някои тактически успехи, съобщава CNN.

Според Федоренко силите на Русия "постоянно провеждат атаки в посока Бахмут и постоянно се опитват да напредват".

От телевизията не могат да проверят твърденията на Федоренко по независим начин.

Трудно е да се определи точно къде се намират войските на всяка от страните по време на изтощителните боеве за Бахмут, а Киев и Москва често предлагат различни доклади за състоянието на бойните действия на терен.

През последните седмици висши украински генерали твърдяха, че руските сили са изчерпани в Бахмут. Генералите твърдят, че скоро може да започне украинска контраофанзива, което увеличава перспективата за малко вероятен обрат в обсадения град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната трябва да продължи докато Путин умре
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полските антифашисти извършват също геноцид над юдеоевреите.........Збигнев Бжежински е обвиняван в омраза към юдеоевреите и се измъквал защото бил враг на Хитлер.....Полша е съучастник в Свещената Рим Империя но никога не я приемат в Западна Европа...съюзяват се със северни угро-фински шаманисти с религия близка до Чингиз Хан да създадат Жеч Посполита....мечтаел ли е Бжежински с дъщеря си Мика за ЖЕЧ Чингиз Посполита от Балтийско до Черно море конкурираща трите аврамически религии???
39
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут е гроба на Вагнер
38
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха и с какво са ги изтласкали бе ДНЕС БГ. като украинците нямат авиация, тежка бронирана техника артилерия и имат недостиг на боеприпаси ? Война с пропаганда не се печели а има достатъчно източници за да разберем, че това е лъжа.
37
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елементарна логика - ако руснаците желаят могат да направят този път неизползваем от разстояние - укропите пращат предимно леки автомобили, които могат да бъдат блокирани, използвайки артилерия за да превърнат пътя в осеяна с кратери лунна повърхност. Руснаците избират да оставят този път, за да може укропите да пращат още и още жертви, което значи, че загубите в градския бой далеч не са в ущърб а в масивна полза за Русия. Мелачка за месо.
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
116 119 120 Мястото на Путин е президентско. Твоето място е троллско. Надявам се да разбираш разликата. В историята няма държава с форма на управление хаос и кой не скача е червен. Може да ти се наложи да го разбереш по трудния начин.
35
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тази новина другаря Сталин щеше да разстреля всички шефове на Вагнер.
34
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че не се инфрмираме от Днес.бг! Вместо да преразказват CNN, по - добре да цитират ежедневните справки на ISW. Даже украинските медии ги ползват. А там пишат за ново предвижване напред на руснаците в Бахмут. Изобщо, трябва вече да заговорим за реални неща - няма как Украйна да излезе наглава с Русия.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мъка. Ти откъде знаеш, ше нчма да намери покой ? Да не си некво божество ?
32
24
 
8
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До Кумеца 110 Мястото на Путин е до Ленин. Душата му да не намери вечен покой. По голяма наказание от това няма.
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските герои цели 7 месеца не могат да освободят едно селце.
30
3
 
11
 
! Отговори
Свата преди 1 година
Кумец,нещо неправилно те е осведомила кумицата(ама на нея нкой не вярва ,освен ти..а мъжът до последно вярва на жена си..),Путин носи мундра на Сталин от Ялтенска конференция и очака в Ялта Тръмп(Рузвелт),Чърчъл(Си Дзипин),да "разделят света на многополярен..така че не Фярвай на кумицата много-много))
29
22
 
16
 
! Отговори
смеххх преди 1 година
За три дни до Киев една седмица Берлин
28
6
 
2
 
! Отговори
Подозирано преди 1 година
Мика Бжежинска и Мика Стоичкова с баща Чингиз Хан и Збигнев Бжежински и Христо Стоичков......................червени без мозък сте....................Чингизханова Жеч Посполита Империя от Балтийско до Черно море която да държи в шах и евентуален мат и трите аврамически религии....................ШАМАНСКА ПСИХОПАТИЯ на северни варвародиваци
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя украински военен да не е от офисите на атлантическите служби дето отговарят за дезинформацията
26
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха изтласкали ама друг път абе вие съвсем превъртяхте има Телеграм канали. И като написахте тази лъжа облекчихте ли положението на Укронацистите ?
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Религиозния обединител на всички съществуващи религии в една Чингиз Хан има риск Бжежински да го е смятал за човек на Римския Папа и да си го е направил емблема на великоимпериалисическите планове за ЖЕЧ Посполита от Балтийско до Черно море...........Червената садистична емблема на знамето на Чингиз Хан са три реда от по осем зъба сочещи надолу.............Истината е че Вероятно Чингиз Хан се възприемал за изпратен от Господ и робовладелец на роба Римския Папа и сие
24
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са в центъра на Бахмут ама според тоя генерал хохлите побеждават. Един друг *** подобен на тоя пък обяснява че убивали по 25 000 руски войници на месец. Смееех
23
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, да не забравите да дадете оръжие. Ако може единственото което имаме. А ако го гарнирате и с няколко стотин милиона евро, направо Бахмут ще е украински. Да не забравите ееей!
22
8
 
11
 
! Отговори
Бжежински Хан преди 1 година
Чеферин и "Олимпия"Любляна ще изтребят всичките 30 000 000 поляци заедно с 45 000 000 украинци така че Зеленски да се предава и капитулира заедно с поляците пред Хървати,Вадуц и Малта щото може и без нито един поляк и украинец