Украински медии: Чакаме стотици хиляди снаряди от ВМЗ-Сопот

Официалната агенция УНИАН се позовава на бившия министър Бойко Ноев
28 мар 2023 21:06, Стела Стоянова
100
Украински медии: Чакаме стотици хиляди снаряди от ВМЗ-Сопот
Снимка БГНЕС

Една от водещите новини в украинските медии днес е, че България ще осигури огромна по обем военна помощ за Киев.

"България, която отказва да предостави пряка военна помощ на Киев и да участва в съвместното закупуване на един милион снаряда от ЕС, вероятно ще прехвърли големи количества боеприпаси на Украйна чрез посредници", пише официалната информационна агенция УНИАН, която се позовава на бившия министър на отбраната Бойко Ноев.

Според публикацията по-рано този месец служебното правителство е взело решение да предаде на държавния военен завод ВМЗ-Сопот стари боеприпаси на стойност около 350 млн. български лева (около 180 млн. евро), а през следващите три години държавата да получи подобно количество нови боеприпаси. Схемата официално се обяснява с "необходимост от обновяване на запасите".

В същото време Бойко Ноев отбелязва, че това е "най-голямото превъоръжаване на българските сухопътни войски в съвременната история". Той е убеден, че стотици хиляди снаряди ще бъдат продадени от ВМЗ на Украйна чрез посредници, пише УНИАН.

Според Ноев такова количество оръжия може да обърне хода на войната в определени части на украинския фронт.
Украинската агенция припомня, че миналата седмица президентът на България Румен Радев заяви, че страната ни няма да участва в съвместна поръчка за боеприпаси за Украйна в рамките на европейски проект за закупуване на 1 млн. снаряда.

оставянето на боеприпаси на Украйна през посредници ще позволи на Радев да продължи публично да твърди, че помощ на Киев не се предоставя, посочва УНИАН.

Сутринта министърът на отбраната Димитър Стоянов отрече, е ВМЗ-Сопот произвежда такива снаряди в рамките на европейския проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Библиотеката на Ватикана има строго секретна секция, в която не могат да влизат дори историци и археолози. В тази секция има крило, което е запечатано, твърди се че там има документи за самият Исус Христос. Голяма част от документите там са от историята на България, защо се пазят там може само да буди подозрения за значимостта на нашата раса в миналото. Божидар Димитров е допускан в тази секция само за час, което му е преобърнало изцяло светогледа. Прочетете 12 мита за българската история.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
91 С какво ще платят? Имат си чичо Сам, той плаща. А хората в Сопот, Казанлък и Костенец бял хляб ще ядат, а децата им шоколад!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвайте на нашите,, политици. По добре вярвайте на окрайнските медий.
74
2
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Хубаво очаквате,как ще ги платите и с какво?Да не би да.се надявате целия ВПК да заработи за Вас безплатно?
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане (на руския фашизъм) да направят жива верига около ВМЗ Сопот срещу производството на снаряди убиващи руски фашисти.
72
2
 
7
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Вярно е. Ще ги доставят. Ей сега - на 32 март.
71
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да изнервиш русофилите в България, прайслес.
70
1
 
7
 
! Отговори
до предишния преди 1 година
баце, много рано са отворили лудницата днеска, бре!хаха
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пояснявам, че това не е никаква расистка теория, а самите древни факти сочат към подобни изводи. Макар че знаем твърде малко за дълбоката Древност, следователно може после хората някак да са мутирали и да са се образували и другите раси от белите гиганти. Или пък е имало и гиганти от други раси, не се знае. Но май са само бели, затва ги крият.
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арийската слънчева религия на пирамидите е в нашия фолклор и традиционни празници. Християнството е нейно продължение. Казаците се наричат "степен орел " , защото са орлово яйце ( българи - с бръсната глава и кичур чумбас, символизиращ змията) от Казан, Котел ( гнездото на орлицата в кратера на свещената планина вулкан Меру в Арктика.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Телецът Бик, който оре бразда и идва върху огъня в кратера на вулкана и кратера, нарипан Казан, Котел, заедно със змията, която също е елемент от древната слънчева религия, са били обявени за дявол. А всъщност Мария и Исус са продължение на същата арийска слънчева религия на пирамидите.
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският арийски бог Бал, Бел, Вал е Перун на гръцки.Ватиканът някога е бил български, арийски. Когато е станал друга държава, е обявил образа на българския бог за дявол. Телецът бик, който е основен елемент от наща арийска религия, символизиращ урагана, бурята, коятоморе бразда и идва върху огъня в кратера на вулкана Меру ( Коридата) и кратера на вулкана, наречен Казан, Котел са сатанизирани.
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците, т.нар. казаци са чисти българи арийци от Волжка България, която обаче е била много по-голяма отколкото е днешен Татарстан. Столицата на Татарстан се нарича Казан, синоним на нашия град Котел. Има се предвид кратера на свещената планина вулкан Меру в Арктика, където арийския орел, Жар птица, Феникс прави гнездо с огнени орлови яйца. Казак - орлово яйце от казана. Затова варим яйца на Великден, в чест на арийската богиня птица Искър( в Древността е била с имената Истър, Ищар, Изида...
64
2
 
7
 
! Отговори
Крушовишка логика преди 1 година
Споко, леля Корна първо ще продаде снарядите на някоя друга държава, после гръмко ще заяви пред медиите, че няма как да носи лична отговорност относно това, кому ще дадат снарядите онези, на които тя ги е продала.
63
1
 
6
 
! Отговори
ооо преди 1 година
До Анонименсхемата е друга! ВМЗ-то сега може да продаде голямо количество, но ги няма, затова моли държавата да му върне произведеното като ще произведе нови в следващите 3г. Така на практика ВМЗ-то ще вземе готова стока, ще я продаде и ще има работа в следващите 3г да връща на държавата. Сега по-ясно ли ти е каква е схемата? Освен това с тая схема държавата реално не предоставя нищо ня Украйна, предоставят ги посредници
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз схема е някаква глупост сякаш държавата не може сама да пусне военновременните си запаси за продан на пазара за да задоволи търсенето на пазара от тази продукция и да ограничи покачването на цените след като няма никъде в складовете от тези боеприпаси и да си обнови складовата наличност както примерно правят с нефта и горивните материали при криза,а ще ги дадат на производителя от когото са ги придобили чрез поръчка,че той да ги предлага като залежала продукция,остаряла със занижени качества
61
7
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ще има.
60
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Орбан започна да дава снаряди на Украйна.
59
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт никой нищо не предоставя на уркопитеците и никой не им вярва на тях.
58
25
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Вярвайте в каквото искате, но България предоставя и ще продължи да предоставя въоражение на Украйна! Тракийските народи отново са нападнати от монголската орда. Българи (беси) и украинци (скито-сармати), заедно с народите от Кавказ до Унгария, винаги са били част от Тракийската цивилизация/империя на духа. Русия може да бъде спасена само от руснацитте, когато решат да избягат от хватката на кошерното съзнание, но няма да е във времето на тази цивилизация.