Макрон призова Си Дзинпин да "вразуми" Путин

Франция е убедена, че Китай играе важна роля за изграждането на мира в Украйна
6 апр 2023 22:03, Йоана Цонева
127
Макрон призова Си Дзинпин да "вразуми" Путин
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си Дзинпин, че разчита на него да "вразуми Русия" по отношение на войната ѝ в Украйна, съобщава "Франс прес"

"Знам, че мога да разчитам на Вас да вразумите Русия и всички да седнат на масата за преговори", обърна се френският държавен глава към Си по време на двустранна среща в Пекин.

От своя страна Си даде висока оценка на отношенията на Китай с Франция и посочи, че двете страни имат както способността, така и отговорността да преодолеят различията си. Той добави, че светът е подложен на "дълбоки промени", които изискват "ограничения" от всички страни.

Още по темата
3 апр 2023 23:15
66
Вчера Макрон подчерта, че Пекин има "главна роля" в мирния процес в Украйна.

"Убеден съм, че Китай играе важна роля за изграждането на мира. Именно това дойдох да обсъдя, за да продължим напред. С президента Си Дзинпин ще разговаряме и за нашия бизнес, климата и биоразнообразието, както и продоволствената сигурност", написа той вчера и в Туитър преди разговорите с китайския лидер.

Макрон е на тридневно посещение в Китай - първата визита на френския президент в азиатската страна от есента на 2019 г. Държавният глава планира да обсъди конфликта в Украйна и двустранните отношения между Франция и Китай, особено в областта на икономиката.

Утре френският лидер ще пътува до Гуанджоу в Южен Китай, за да се срещне с местни студенти, като ще бъде придружаван от широка делегация от висши политици, бизнес лидери и дори известни личности, като композитора Жан-Мишел Жар. Официалната програма на посещението на Макрон ще приключи на 7 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
Банк дьо Франсе преди 1 година
Де Гол на времето си взе корабното злато от Щатите след което на Банкнотата Доллар надписът "Със Златно покритие" бе свалено. Кое разузнаване или какъв интелект трябва да е имал Генералът че в 12 без 5 да започне и в 12 да приключи замяната. Десетките тонове френско злато съхранявана в Щатите заради Хитлер си се завърна обратно в Банк дьо Франс
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ласкавата авторка на събмишънъ ако може да даде запис каква френска дума Г-н Макрон е ползвал пред Началника на Милярден Китай с настоятелното "ПРИЗОВАЛ"
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гуша сте би дошли всичките Макрончета,***, Урсулки, Байдънчета и СиДзипинки, хубавато на началото на 20ти век е че ако не си купиш вестник и нямаш телевизор, няма да знаеш какви ги вършат, сега в 21-ви, облъчването е от всякъде и дори и да не искам пак трябва да ви чета...
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На летище Пекин изпратиха да посрещнат Макрон само двама служители от кетъринга на летището...... Ама то щото не са знаели, че с него пътува и Жан-Мишел Жар! Сега, в Гуанджоу ще го посрещнат подобаващо! Жан-Мишел Жар имам в предвид )))
92
0
 
15
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
И Си Дзинпи си го премести в другия крачол хахаха
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон говори за ООН границите а доскоро отцепваше Тайван от Китай....;);) Циркаджия! Обърнете внимание колко е отегчен Си и как се държеше с Путин. Много добре им го каза на висок дипломатически език! Скапа ги!!!!
90
0
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Макрон е най-добре да вразуми себе си. Ако си мисли, че може да накара Си Дзинпин да прави това, което на него му се иска, значи много се е объркал. Да, за Китай е важно да има за търговски партньор ЕС, но и обратното е вярно. Трудно чрез търговските връзки ще изнудват Китай да им идрае по свирката.
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ми прилича на нашата приказка " Ей, дръж ***, че ще го набия!". Да викат оня некъпания друсан ***, да му дръпнат един бой и да ходи да целува ръка в Москва. Само че как да оставиш Русия да спечели? Ще трябва да се наврат оттатък Луната. Ще стане, рано е още! Нека опитат още веднъж да покажат мускули. Армита все още не се включила активно в операцията. Подпомага музикантите с артилерия и авиация. След Артьомовск ще видим друг боен стил. Огнен валяк!
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От цялата работа, най ме трогна Урсула - не й се чу думата. Сигурно бабоемпа я е тъпче в самолета натам и обратно.
87
0
 
14
 
! Отговори
Киризчия преди 1 година
Пак типичен френски двоен ризбергер.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си само кима с глава и вика си си!
85
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си е притеснен да не загуби пазара на Запада и Европа го държи на каишка! И хоро ще се научи да играе!
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От снимката виждате на какво голямо уважение е мосю Макрон в Китай! Да не би Китай да е станал франкофонски? А?
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си им го каза в очите:):) ха уркопитеците да се репчат сега!!
82
0
 
17
 
! Отговори
торбалан преди 1 година
китай винаи се радва на туристи особенно на високо поставени
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има някаква тежест, то е, че е президент на Франция. Но френската позиция олекаа защото Макрон е президент.
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посещението приключи, чухме исканията на Макрон, чухме отговора, не чухме Урсула. Не разбрахме защо трябваше да се ходи в Китай.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призовал друг път.Macron fails to move Xi Jinping over Russia's war on Ukraine - POLITICO1 day agoMacron fails to move Xi Jinping over Russia's war on Ukraine French leader also commits diplomatic faux pas at Beijing press conference.
78
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Микрон не може да си оправи Франция, тръгнал в Китай да се прави на смешен
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропитекът ще бъде почистен от запада от опорки за "вразумявки". Нпо "хуманният" с нехуманостите накрая също