Макрон призова Си Дзинпин да "вразуми" Путин

Франция е убедена, че Китай играе важна роля за изграждането на мира в Украйна
6 апр 2023 22:03, Йоана Цонева
127
Макрон призова Си Дзинпин да "вразуми" Путин
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си Дзинпин, че разчита на него да "вразуми Русия" по отношение на войната ѝ в Украйна, съобщава "Франс прес"

"Знам, че мога да разчитам на Вас да вразумите Русия и всички да седнат на масата за преговори", обърна се френският държавен глава към Си по време на двустранна среща в Пекин.

От своя страна Си даде висока оценка на отношенията на Китай с Франция и посочи, че двете страни имат както способността, така и отговорността да преодолеят различията си. Той добави, че светът е подложен на "дълбоки промени", които изискват "ограничения" от всички страни.

Още по темата
3 апр 2023 23:15
66
Вчера Макрон подчерта, че Пекин има "главна роля" в мирния процес в Украйна.

"Убеден съм, че Китай играе важна роля за изграждането на мира. Именно това дойдох да обсъдя, за да продължим напред. С президента Си Дзинпин ще разговаряме и за нашия бизнес, климата и биоразнообразието, както и продоволствената сигурност", написа той вчера и в Туитър преди разговорите с китайския лидер.

Макрон е на тридневно посещение в Китай - първата визита на френския президент в азиатската страна от есента на 2019 г. Държавният глава планира да обсъди конфликта в Украйна и двустранните отношения между Франция и Китай, особено в областта на икономиката.

Утре френският лидер ще пътува до Гуанджоу в Южен Китай, за да се срещне с местни студенти, като ще бъде придружаван от широка делегация от висши политици, бизнес лидери и дори известни личности, като композитора Жан-Мишел Жар. Официалната програма на посещението на Макрон ще приключи на 7 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, на баба.
75
4
 
20
 
! Отговори
Очаквано преди 1 година
Липсата на секс при Макрон и Байдън е очевидна. Все някой е лош, защото около него се навъртат по-млади жени. И Тръмп им е трън в очите. Ами не всички си лягат са Баба Яга и слушат страшни приказки от бабички с чене в чашата.
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоунпудел призовал.
73
0
 
9
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
аз ши са чеша
72
14
 
18
 
! Отговори
Трети преди 1 година
Колко ли ще бъде доволна Европа сега, говори се, че отишли били в Китай разбираш ли, баба Яга фон Да Лае с момчето дет си пада по дърти брамтии да притиска ли Си-то?!? Бай много да са се опаткали по време на полета с Маркарочо, кът го знаем какъв е палавник.. Хмь.. Ще се чуе баба ще се пофали немое да трае.
71
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 83 Имал доста,ама друг път едни снаряди не могат да произвеждат в големи количества,Едни танкове дето не стават срещу Русия в Украйна и от немай къде щото поляците се разврещяха германците дадоха едни смешни бройки.Ами Германия има толкова танкове,колкото Русия може да произвежда за половин година. на тях им трябват сигурно 5.А да те струват и пари,но парите трябва да ги извади държавата Германия от някъде.Само на Германия и трябват 200 милиарда да си обнови армията до някакво прилично ниво.
70
9
 
16
 
! Отговори
Филмът Бай Дрън преди 1 година
Скоро ще се върне в клоакатаА франсето и ще разбере, че прасето е живо и ще го подгони. А може би ще бъде и следващият съден президент според слуховете.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80 - Всъщмост има доста, но се видя бързл, че никой не иска да си дава хубавата техника, особено ако няма голям излишък от нея ...
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон отиде при Си, защото се надява, че ще се научи от него, как да се справя с протестите ...
67
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78 И какво има НАТО,че не е ясно или и ти не го виждаш и се самозалъгваш.НАТО няма нищо,което да противопостави на Русия и то се вижда,ама трябва някой да ти го каже,а каже ли ти го веднага е русофил,а ти се самозалъгвай щом ти харесва.
66
16
 
18
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
"""Нещо за създаване на азиатски валутен фонд,да сте чували?Ква Русия ви гони?"""" ----- Без природни и енергийни ресурси не става, и къде са те? В Русия! Следващият мноооого важен фактор, за който малко се говори, но е от огромно значение - Водата!!! И къде е тя??? В Русия!!! И накрая Воена Защита и гаранция. И кой разполага с най-съвременото ядрено оръжие в света??? Русия!!!
65
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76 ти коя военна сила си,че викаш на Нато хартиена ?:)) Бай Ганььо от панелката ли.... Мерси.
64
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който ходи на гости -той се моли. Макрон не е в позиция да поставя условия. Явно се притиснява да остане във Франция и ходи насам-натам.
63
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 Ами ходи и нареди бе или това НАТО се оказа хартиен Тигър дето няма снаряди А що не се поинтересуваш какви са цените на тока и газта в ЕС ,а? При положение,че нямаше зима цените са 4 пъти по-високи,а без енергия ЕС не може,а сега като и петрола скочи ще се усмихват.Просията си ти ,щото се правиш на велик,ама ходиш да просиш .А Донбас си е руски и хората там го казаха.Не искаме да живеем в тая Украйна.И ние не ви искаме в държавата си.щото сте нагли и долни.
62
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си Дзинпин има да храни китайския народ но тия двамата какъв им проблема украйна ли. ?!?Урсуза е отговорна за ваксините и трябва да бъде разследвана а Макрон е отговорен за протестите така че те са никой и са за разследване .
61
0
 
14
 
! Отговори
Голямо постижение преди 1 година
... и Микрон тихичко се отказа от петродолара...
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
67 чувал съм да. А ти защо не знаеш че даже и англичаните си навряха парите там и янките точно тогава доста изврещяха на умряло.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон е най младият член на неговото семейство..... И постъпките са му детски, като отличник пред класната, за която се е ОМЪЖИЛ!
58
1
 
16
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Истинската причина за посещението на Микрона в Китай е, да спаси Франция, трябват ми икономически проекти и инвистиции, уран за 56-те ядрени реактора, АЕЦ-овете съставляват 70% от Електроенергията на Франция, а руснаците ги изритаха от урановите находища в Африка, нужна му е евтина газ и петрол..., а 4.0.4 е просто повод за пред медиите!
57
12
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Целият запад се гърчи в момента кеф !Този си търси оправдания само да не е във Франция :)