Украинската ПВО унищожила 18 от 24 руски дрона рано сутринта

Три са поразили университетски комплекс в Одеса
Обновена: 4 май 2023 10:49 | 4 май 2023 10:48, Елка Василева
69
Украинската ПВО унищожила 18 от 24 руски дрона рано сутринта
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската противовъздушна отбрана (ПВО) съобщи, че е свалила 18 от 24 дрона камикадзе, изстреляни от Русия рано тази сутрин, предаде Ройтерс.

В изявление на градската управа на Киев се казва, че всички ракети и безпилотни самолети, насочени към украинската столица - за трети път в рамките на четири дни, са били унищожени. "Руснаците атакуваха Киев, използвайки дронове камикадзе "Шахед" и ракети, вероятно балистичен тип", заяви киевската администрация.

От 15 безпилотни самолета камикадзе "Шахед", изстреляни по крайбрежния град Одеса на Черно море, ПВО унищожи 12. Останалите три поразиха университетски комплекс, но няма пострадали, съобщи украинското южно военно командване.

Русия редовно бомбардира Украйна от октомври миналата година, нанасяйки удари по различни цели. За най-новите експлозии беше съобщено по-малко от 24 часа след като Киев обяви, че 21 души са загинали при руски удар по град Херсон.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Получовеците продължават да думкат граждански обекти.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** продължават да думкат граждански обекти и ревът като заклани когато им дръннат някоя цистерна.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С прашки са ги целили......
49
2
 
0
 
! Отговори
Е преди 1 година
Е как руски дронове Шехад?! Хахахахха
48
0
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Да не би да са били дронове перални?
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Точно обратното, абсолютно невярно, летят така както иска оператора, доста от тях имат възможноста да зависват, така че да изчакат подходящ момент за атака, тази възможност се използва при по-малките, които са предназначени за атака на бронетехника или конкретна цел, някой от тях се използват и умишлено с тази цел за да се проследи реакцията на ПВО, всъщност първоначално този тип дронове за това са измислени, конкретно тези иранските нямат такава възможност, и се ползват като ефтини "ракети"
46
1
 
8
 
! Отговори
И преди 1 година
с това ДШК на снимката ли ги свалят? Баси.
45
2
 
5
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 година
До Анонимен 51: Дроновете камикадзе са по-ефективни защото летят право към целта вместо да се опитват да я бомбардират или обстрелват от разстояние. Разбира се, че така се жертва дронът, затова има смисъл да се използват срещу по-големи цели.
44
2
 
12
 
! Отговори
Грешно заглавие преди 1 година
Вярното е "Украинската ПВО унищожила 24 от 18 руски дрона рано сутринта". Наскоро бяха свалили 21 от 23 ракети, а останалите две бяха разрушили десет (10) жилищни блока.
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така наречените дронове камикадзе са известни още и като "крилатите ракети" на бедните, по същество те са неефективни по военни цели, защото са бавни и лесно се свалят, затова се използват основно за поразяване на обекти с двойно предназначение или по изцяло цивилни обекти за терор на населението, това което прави в момента русия, за щастие украинците вече имат достатъчно гепарди и други ЗСУ за да ги свалят и противодействат на този терор
42
1
 
18
 
! Отговори
Пак уточнение преди 1 година
Забравих, че според същите либерастий руснаците крадяли перални за части за ракети ?!
41
6
 
18
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
Укро Вермахта е свалил 36 от 24 изтреляни ракети. А поразените обекти са 48 ! Призракът на Киев свалял по една ескадрила руски изтребители на полет ?? Руските войници се бият с лопати, защото нямали достатъчно оръжия !!! А Русия свършила ракетите и купувала от....Северна Корея ?!? Това са само част от статиите в наведените на Козяк медии у нас ! Всъщност Източния фронт методично се премества на запад всеки ден.
40
4
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Провокация!!! Путинофилска медия! НАТОвската ПВО не дава фира, а сваля 120%!!!! От сигурни източници, близки до Клоуна знам, че свалените руски ракети са 32!!!!
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи като мега победа,....... а то си е мега трагедия...... Вече няма журналистика!!!! Жалки журналистчета!!!
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуцат с празни ракети , а ония хабят муниции хихихи
37
6
 
25
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
...спрете да ни заливате с официалната украинска дезинформация !!! Даже не сте смешни !!! Досадни сте!!!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си хас да не са целили училище, болница или детска градина. Те по друго не се целят според осведомителите.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би 28 от 24. Проверете и елате пак да ни кажете.
34
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Гепардите и Пейтриътите си работят, въпрос на време е руССките варвари да бъдет ометени" Гепардите работят на фронт 4км по 2км от ляво и дясно ако са уцелили от къде ще минат дроновете. ЗРК Патриот една ракета стува приблизително милион. Въпросът е след колко дни ще свършат ракетите стрелящи по ГераниПрочети още на: https://dnes.bg/voinata-v-ukraina/2023/05/04/ukrainskata-pvo-unishtojila-18-ot-24-ruski-drona-rano-sutrinta.568626
33
10
 
3
 
! Отговори
das преди 1 година
Кой започна всичко ..... а дали Китай да не решат да си върнат загубените територий на изток от Москва. Какво ли ще стане ако решат. Щом Русия имат право защо и Китай да нямат.......