Байдън се срещна със Зеленски, обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Президентът на Украйна потвърди загубата на Бахмут
21 май 2023 10:33, Красимир Ангелов
316
Байдън се срещна със Зеленски, обяви нов пакет военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна, предаде Ройтерс.

На среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в кулоарите на срещата на лидерите от Г-7 в японския град Хирошима Байдън каза на украинския лидер, че САЩ правят всичко възможно, за да засилят отбраната на Украйна.

Новият пакет военна помощ включва боеприпаси, артилерия и бронирани бойни машини, поясни американският президент. „Ние сме с Украйна и няма да я изоставим“, каза още Байдън.

Още по темата
Зеленски благодари на Байдън за подкрепата, отбелязва Асошиейтед прес. "Благодарни сме. Никога няма да забравим. Благодаря", заяви украинският лидер.

"Мисля, че не", каза Зеленски в отговор на въпрос дали град Бахмут, за който Русия заяви вчера, че е превзет от силите ѝ, е все още в украински ръце.

"Днес Бахмут е само в сърцата ни", изтъкна украинският президент.

Русия заяви вчера, че изцяло е превзела Бахмут. Ако тази информация е вярна, това ще означава, че дългата и кървава битка за града в Източна Украйна е приключила, отбелязва Ройтерс.

"Това е трагедия. Няма нищо вече на това място", каза Зеленски, имайки предвид, че Бахмут е разрушен вследствие на сраженията. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Новия пакет няма нужда ,Бахмут е превзет ,гледах на руски декодер с многон руски канали новините им в сл.бряг на гости при мойй познат ,Зеленски уж обикаля държавите но явно се крие ,скоро че падне и Киев , как лъжат и слогуват наши и европейски телевизии
202
1
 
17
 
! Отговори
До 223 преди 11 месеца
Така е-снимка на държавите колонизаторки!На света остана само една държава, която те Г7 никога не са били колонизирали и никога няма да колонизират -Русия!
201
1
 
22
 
! Отговори
Снимка за калашник преди 11 месеца
Не зная какви нерви има тоя Путин,но ако беше Ердоган тия на снимките до сега да са при Аллах! Отвратителни уб-ий-ци на хора доказани в годините! Кажете ми ,коя държава предстравена от тези на снимката не е извършвала геноцид над други народи?Няма такава и дай боже скоро в света да има справедливост!!
200
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много си прав. Доказателство: любимият ви Рашистан.
199
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В новия пакет военна помощ са 20 кашона със чисто бели знамена ;)
198
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайде сорросоидите успокойте се малко. Обещаването не е като даването.
197
3
 
12
 
! Отговори
Май останаха още преди 11 месеца
Две държави, коита САЩ не е санкционирал- Тринидад и Тобаго и Папуа Нова Гвинея! Байдън да побърза със санкциите преди САЩ да фалира или той вече да нее президент :)
196
13
 
6
 
! Отговори
Крайно време е преди 11 месеца
Украйна да бъде приета в Нато. И Нато да сложи край на тая руска глупост
195
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никой никого не напада просто така седи си и вика кого да нападна сега ?...
194
13
 
8
 
! Отговори
Учителю любими преди 11 месеца
Да те науча на истина - 50 държави дават оръжие на украйна защото е морално да помогнеш на приятеля срещу агресора . А Украйна сама къса дупарата на Русия . Може би изглежда по престижно Русия да се бие с Сащ , но истината е че уж втората армия в света не може да се справи дори с Украйна . Руската пропаганда много обича да внушава че се бие срещу Нато без дори да има един натовски войник в Украйна . А с унищожениена човечеството заплашва русия а не Сащ . Отговорността е единствено на Русия
193
8
 
12
 
! Отговори
Учител преди 11 месеца
Ако не е вярно това, което чета в много и независими сайтове, моля, опровергайте го!Вярно ли е, че САЩ водят война с Русия на територията на Украйна!?И въвличит човечеството в страшен риск от ядрена война и загиване на планетата!?
192
11
 
7
 
! Отговори
До 210 преди 11 месеца
Освен ако съседа ти е РФ всеизвестна със своята най-добра в света демокрация , диктатор, олигарси и корупция . Тогава се случва да бъдеш нападнат за да ти вземат територия
191
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нормалните страни които се отнасят демократично със своите граждани никой не ги напада защото няма смисъл да го прави.
190
9
 
8
 
! Отговори
Ехе Браво ! преди 11 месеца
Каква чудесна новина отново : ние *** помагаме на една нормална страна да се справи с агресора докато путлерастите си ядат калтърмите от яд . Какъв чудесен ден е и днес
189
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още от самото начало на войната започнаха някакви предварително замислени сорросоидни предсказания за разпад на държави но да не се разпаднат съюзите които ги правят тия пожелания под формата на предсказания.
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пише се кольцо и става въпрос не за голям московски пръстен а за златен и сребърен пръстен но долния само от опорки няма как да знаеш какво значи това. Ти се занимаваш със сорросоидни некакви жалки предсказания....
187
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само САЩ и Япония реално са страни от г7. Останалите нямат място там защото вече са изместени от Китай Индия Русия Бразилия и Индонезия.
186
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Америка Украйна и ЕС прехвърлят спестяванията и данъците на населението си в производителите на оръжия. Които са същите, които ни продаваха ваксини и ни затвориха по домовете. Елитите ни заробват изцяло, а вие се делете още на фили и фоби. Накрая всички в един затвор ще гнием .
185
9
 
7
 
! Отговори
бай Бай преди 11 месеца
да де, ама няма как Бахмут да не е разрушен вследствие на сраженията. Иначе как ще бъдат изтребени там 30-40 хилки от елитните части на укровермахта, а? Има си установен тактически ред. А нарко-нацисткият клоун-резидент като казва: "Това е трагедия. Няма нищо вече на това място", има предвид ликвидосаните укро-нацисти и наемническа ***... Верно, нема ги вече. Нема май и пленници... Вагнер си изпълни заканата. Да му мислят в следващите градове!...
184
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дали бай Дън бил разбрал с кого се среща пита един читател по долу. Ами не знам дали е разбрал но май е направил забележка на журналист меко казано забележка , освен това нарича японския премиер президент но те са монархия.