Кои са четирите чудеса, които ще помогнат на Украйна да спечели?

На първо място Хузен поставя въпроса за преминаването от отбрана в нападени
21 май 2023 20:30, Нели Христова
331
Кои са четирите чудеса, които ще помогнат на Украйна да спечели?
Снимка: БГНЕС

Украйна има нужда от четири чудеса за успешно изтласкване на руските сили, твърди полковникът от Белгийските въоръжени сили Роже Хузен, бивш участник във военното командване на своята страна, цитиран от местни медии и БТА.

Експертът обяснява, че успехът ще бъде свързан с постигането на резултат, какъвто не е бил наблюдаван в последния век на съвременни войни. По неговите думи войните през ХХ век са били решавани тъкмо с контранастъпления. Според него възможностите за успех в днешния случай не са големи. Според него влияние ще окажат теренът, съотношението на силите и руският отговор. Полковникът добавя, че за да успеят украинците, четирите чудеса трябва да се изпълнят едновременно.

На първо място Хузен поставя въпроса за преминаването от отбрана в нападение, след като досега украинските сили са действали под прикритието на сгради и окопи. Когато минат в настъпление, те ще бъдат под погледа на противниковите средства за наблюдение и ще бъдат под ракетен и въздушен обстрел. Украинците ще трябва да преодолеят Днепър и други места, прорязани от водни площи, над които мостовете отдавна са унищожени. За целта ще бъде необходима много техника и ще трябва тя да бъде разгръщана под постоенен вражески обстрел.

На второ място идва въпросът за числовото и военното надмощие - досега не е имало случай, в който контранастъплението да бъде успешно, когато се извършва от сили без числено превъзходство, нито с повече и по-добра артилерия или военновъздушни сили (ВВС). Според Хузен дори западните войски, изцяло подготвени и обезпечени, трудно биха преодолели изградените от Русия защити. Същевременно украинците трябва да действат без достатъчно защита от ВВС, при недостиг на снаряди, със смесица от нова и стара бронирана техника, с бойци - щатни и наборни - без опит в сложни мащабни настъпателни действия.

Третата точка е отговорът на Русия - дали ще наблюдава действията безучастно, или ще успее да преразпредели силите си и да отвърне със свое поредно настъпление. Хузен препоръчва Украйна да продължи да нанася удари в тила на противника с поразяване на веригите за фронтови доставки. Той отбелязва, че не е ясно засега дали Русия няма да свика нова спешна мобилизация.

На последно място експертът посочва необходимостта от запазване на поддръжката за Киев, дори напредъкът за отвоюването на завзетите украински земи да е бавен или частичен. Хузен отчита, че очакваното украинско настъпление повдига бойния дух на войските и кара руските сили да се разпръснат, което намалява способностите им да нанасят удари. Същевременно отлагането на украинското настъпление може да обезвери войските и това да се влоши допълнително, ако не бъдат постигнати заложените цели. Според експерта последиците ще бъдат лоши не само за украинските войски, но и за духа на украинските граждани, а това е решаващо за съпротивата. Хузен припомня, че руският президент Владимир Путин вече обяви времето за свой съюзник и изрази очакване Западът да се умори от войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като говорим за крадене на история и премълчаване ,търсете я в подземията на Ватикана ,там където не се допускат да влизат българи и руснаци.
196
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, войните не се водят с автомати.Второ при война никой не печели печели само тоз отстрани който гледа, знаете кой, воюващите само Губят!!! Те не печелят.Трето като си направил грешка - признай си, и си спаси народа, не ходи да просиш пари от целия свят - никой не ти е длъжен!Четвърто - ако сееш омраза само бурени и бури ще жънеш.Пето - винаги бъди готов за диалог, дори да си артист който нищо не разбира от политика, дори да си загубил и Бахмут. А да и Шесто, отиди и до Италия мода....
195
20
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Ако Русия не се притесняваше от българската история, нямаше да съхраняват 40-те вагона накрадена история по време на освобождението в Екатеринбург. Събрана и окрадена с любезното съдействие на гръцките попове - фанариоти.
194
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе важното е, че натовскко оръжие за над милиард евра и английски бомбби с уран успешно гръмнаха в........... Хмелницки. Честито укри, слава кокЪина. Артьомовск падна, Киев и Хмелницки са в огън и жупел, а израелссссското изззчадие е на европейско турне да проси пари и мунициии. Тоя верно е фашистт като хитлер- ще продължава войната до последния украинец!!!!
193
17
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Исках да напиша "сКито-сармати", клавиатурата ме предаде. Аз да кажа, че болния милиционер стои дежурен. Милиционерче, знаеш ли, че Крал Артур е скит от варненско? Не се учудвайте на додкрепата на Англия за Украйна, Така са се учудили всички и по време на съединението, когато Русия е бесняла (отново) срещу България.
192
29
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 21 С кой да се сравняваме, с руснаците ли? Българи и украинци са два от народите в Тракийската имеприя (такава глупост като римска империя не е съществувала). Ние сме народа "беси" а украинците са "слито-сармати". Руснаците какви са? Златната орда от монголи, Хазарският каганат?
191
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чуждите интереси", както им викаш, не са достатъчни, за да пеят украинските деца химна си в подземия и укрития. Ако имаше украинци, настроени проруски, сега в Украйна щеше да има гражданска война, а не съпротива срещу чужд агресор. Никой не иска да е с руснаците, вижте го най-сетне.
190
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 215 - Не сравнявай българския народ с укропитеците!
189
31
 
10
 
! Отговори
Женерал Атанасов преди 1 година
Джуджакът от Кремъл казал , че ще прави мобилизации дотогава, докато свършат всички руски мъже. После може да продължи с жените - макар че рускините са по-боеспособни от алкохолиците.
188
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако украинците бяха против Запада и про руски настроени, както някои твърдят тук, война нямаше да има и украинците нямаше да са из целия ЕС, САЩ и Канада. Щяха да пият с руските си "братя" в Бахмут. Нищо не може да спре един народ да кове сам съдбата си. Ние българите сме пример за това - след 500 години османско иго.
187
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна се самоунищожи и нищо не може да и помогне, зеления им разплака фамилията. Чуждите интереси съсипаха всичко.
186
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сралджата нещо си се объркал толкова бандеровци не могат да се изчистят за три дни.
185
3
 
10
 
! Отговори
мисирката преди 1 година
всичките про ескперти за нищо не стават хаха поредните на хранилка от козияк1666 Една и малко държави срещу други 30 ??
184
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Украйна бе. Тука пълно с фашисти. Малко ли ви беше, че бяхме съюзници с Хитлер. Пак искате да сърбаме същата попарата ли, предатели.
183
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова заблудени русофоби,че по-далече от носовете си не виждат.Каквато и да направят "демократичните общности",все правилно.Ако ще да са се омазали до ушите в кавяво.
182
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не за първи път троши цялата си армия за да покаже надмощие, така е било и срещу хитлер-чиято страна сме заели въпреки че сме победители във войната. В крайна сметка там където руски ботуш стъпи трева не никне - разбирайте живот неможе да се създаде.
181
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не чувам русофобите тук да хленчат. Чувам само как руснаците и русофилите предричат победа за Русия.... някога си. :)))
180
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поредната статия спусната за превод по всички мейнстрийм медии. Такива като Нелчето с радост ги превеждат и публикуват, за да вземат някой лев. Абсолютно едно към едно го имаше още вчера в няколко сайта. Де*ба и миси*ките продажни.
179
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 199 - Да, ни е сме прости, ще хленчим някога си, може би, за разлика от теб-умника, който хленчиш сега )))
178
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твпърва ще гръмне Кампи Флегрей и мъките на европейците няма да са свързани с Украйна.