Осем ранени при руска въздушна атака в Днепропетровска област

Повредени или разрушени са десетки сгради
22 май 2023 12:57, Елка Василева
29
Осем ранени при руска въздушна атака в Днепропетровска област
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 8 души са ранени, а десетки сгради са понесли щети в резултат на руската въздушна атака тази нощ в Днепропетровска област, Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Още по темата
Те съобщиха още, че украинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Този месец Русия възобнови ударите с ракети и безпилотни летателни апарати след близо двумесечно затишие на фона на очакванията за украинска контраофанзива. В последно време такива нападения има няколко пъти седмично, отбелязва Ройтерс.

"Руските нашественици атакуваха военни и инфраструктурни обекти в източната част на Украйна - и по точно в град Днепър. Нападението бе извършено с 16 ракети от различни видове и 20 безпилотни летателни апарата "Шахeд 136/131", каза украинската армия. Тя уточни, че системите за противовъздушна отбрана са свалили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Най-малко един човек е пострадал в град Днепър, а седем души са ранени в Синелниковски район на Днепропетровска област, съобщи в "Телеграм" регионалният управител Сергий Лисак. Той добави, че десетки сгради, в това число частни домове, жилищни блокове и административна инфраструктура, са повредени или разрушени.
(БТА, Симеон Томов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 11 месеца
Пейтриот е ПВО Система Камикадзе. Тя унищожава "Кинжал" като се удря в него.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна и западът тепърва ще разбират срещу кого са вдигнали ръка.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Оказва се, ударено е военното летише Днепър, барабар с хангари и ракети. Явно украинците сами са го думнали, да няма къде да кацат руските самолети.
20
2
 
19
 
! Отговори
да преди 11 месеца
военните подаръци от запада братушките ги унищожават бързо и акуратно! продължавайте да давате, амсалаци!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 20 - И каква е разликата между юдейо-християнството и сатанизма? Единтвената разлика дето аз виждаме че сатанизмът е по-малко вредна за рода адамов, отколкото християнството.
18
0
 
10
 
! Отговори
кубанская столица преди 11 месеца
ренени - защото укрофашисти поставят военни объекти срещу къщи. Това е война и трябва да разбомбить воени объекти.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не свалиха ли 40 от 20-те ракети?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 18 - Ти пък знаеш ли изобщо КАКВО пишеш? Към християните ли ти е упрека или към сатанистите??? Не е едно и също, вземи се определи
15
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се наситиха на кръв християните! Подпалихте две световни войни, на път сте да подпалите трета, чеда сатанистки!
14
16
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Колко жалко е да си руснак в днешно време! Никога не им е вървяло, вечните мъченици!
13
0
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
Сега. Първо, нали бяха свалили 30 от изстреляни 20 ракети?!? Какви поражения???? Второ: хем били атакували военни и инфраструктури обекти, хем в следващият абзащ пише, че атакували СТОТИЦИ сгради. Само с 10 ракети, хпри това свалени?!?!?!
12
1
 
14
 
! Отговори
И сега?! преди 11 месеца
(макар и бавно - все пак не очакваха цялото НАТО) Руснаците казаха и направиха - Преименуваха Бахмут във Артзомовск! Сега зеленото наркоманче ще изпълни ли казаното?! ВСИЧКИ чакаме сафари на немските котки! Айде! , да не е пак да се заоправдава, че зимата пречи !!!
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Световните медии публикуват снимки на руския флаг над Артемовск.Западните вестници се опитаха да игнорират историческата снимка, но тя все пак се появи на кориците - както във Франция, така и дори в Сингапур. Колкото и да не им се иска, задграничните медии след освобождаването на Артемовск са принудени да признаят това за голяма победа за Русия.
10
2
 
16
 
! Отговори
Стават и чудеса! преди 11 месеца
Урките правят чудеса все пак! Свалят всички руски ракети ако не и повече! Е друго чудо е че призраците на свалените ракети си отмъщават и правят на мазало украинската инфраструктура и гмеч украинската армия!
9
2
 
14
 
! Отговори
Отново преди 11 месеца
укро-нацитата не показват остатъците от ракетите. За украинците най-опасно се оказва укро-ПВОто!
8
1
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 11 месеца
Отново половин милиард американска помощ се е изпарила. Нищо друга ще изпратят. Между другото за "Пейтриот" дето бил получил незначителни повреди и бил ремонтиран веднага - Райтеон публикува съобщение че близките и семействата на загиналите служители на компанията в Киев ще бъдат компенсирани. Ъ-ъ-ъ? Незначителни повреди???
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Осем души са ранени и десетки сгради са понесли щети. Но нали не искате да кажете, че целите са били тези 8 души и сградите? Крилати ракети не се хвърлят по какво да е. Не дръжте боеприпаси и бойна техника между жилищните сгради и те няма да пострадат.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съединените щати признаха пълния провал на Украйна в спецоперацията и цитираха 5 факта, предричащи провал на украинците. Американският политически журналист Джаксън Хинкъл нарече изминалата седмица "ужасна" за целия украински народ: 1) Падна Бахмут, следва Часов Яр; 2) Главкома на ВСУ Залужни е в критично състояние; 3) Пролетната офанзива никога не е стартирана; 4) Украйна е загубила зашеметяващ брой хора; 5) Зеленски проси в цяла Западна Европа.
5
1
 
20
 
! Отговори
hdjn преди 11 месеца
Бой , бой , бой и така до Киев ! Зеленски да бъде разстрелян , ако разбира се посмее вече да се върне в Украйна...
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западът научи за зверствата на неонацистите в Мариупол. Прехвалените "Герои на Азовстал" се оказаха неонацисти, които тероризират и убиват жителите на Мариупол от 2014 г. За това пише в блога си американският кореспондент Стив Суини, позовавайки се на многобройните разкази на местни жители, които вчера празнуваха първата годишнина от освобождението на града.