Осем ранени при руска въздушна атака в Днепропетровска област

Повредени или разрушени са десетки сгради
22 май 2023 12:57, Елка Василева
29
Осем ранени при руска въздушна атака в Днепропетровска област
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 8 души са ранени, а десетки сгради са понесли щети в резултат на руската въздушна атака тази нощ в Днепропетровска област, Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Още по темата
Те съобщиха още, че украинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Този месец Русия възобнови ударите с ракети и безпилотни летателни апарати след близо двумесечно затишие на фона на очакванията за украинска контраофанзива. В последно време такива нападения има няколко пъти седмично, отбелязва Ройтерс.

"Руските нашественици атакуваха военни и инфраструктурни обекти в източната част на Украйна - и по точно в град Днепър. Нападението бе извършено с 16 ракети от различни видове и 20 безпилотни летателни апарата "Шахeд 136/131", каза украинската армия. Тя уточни, че системите за противовъздушна отбрана са свалили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Най-малко един човек е пострадал в град Днепър, а седем души са ранени в Синелниковски район на Днепропетровска област, съобщи в "Телеграм" регионалният управител Сергий Лисак. Той добави, че десетки сгради, в това число частни домове, жилищни блокове и административна инфраструктура, са повредени или разрушени.
(БТА, Симеон Томов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
"Това означава, че когато комплексите бяха разгърнати през 04.23г., военните изпълнители от западните страни бяха отговорни за тяхната поддръжка", пише MW. Именно присъствието на тези компании оказа голямо влияние върху интегрирането на западна военна техника във ВСУ, отбелязва изданието. Обучението на украински екипажи за Patriot може да отнеме повече от година, а от одобрението на доставките са минали само пет месеца.
2
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
ПВО Patriot в Украйна бяха контролирани от западни наемници - списание Military Watch. В САЩ в същото време крият информация за загуби, пише американско издание. В статията се отбелязва, че Patriot, като изключително сложна оръжейна система, се смята за "твърде напреднала" за ВСУ, които "няма да могат да се научат как да работят с нея толкова бързо, че системите за ПВО да са ефикасни за отбраната".
1
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако бяхме извън НАТО и ЕС, щяхме да търпим от санкциите срещу Русия, нямаше да имаме достъп до европейските пазари и фондове. Нямаше да можем да пътуваме в страните от НАТО и ЕС. А Путин щеше да изпраща българи, да се бият за Русия в Украйна. Дори в рускатакочина Вучич, протестира, че "Вагнер" мобилизира по телефона сърби да се бият в Украйна, на страната на руснаците.