Кадиров и чеченци заемат мястото на "Вагнер"?

Специални сили се подготвят за настъпателни операции
60
Кадиров и чеченци заемат мястото на "Вагнер"?
Снимка: БГНЕС/EPA

Бойците от руския регион Чечения под командването на лидера Рамзан Кадиров вероятно са получили заповед да поемат водеща роля в сраженията в Украйна през седмицата, заяви Институтът за изследване на войната (ISW).

Според мозъчния тръст, базиран във Вашингтон, руските военни командири вероятно са наредили на чеченците да се включат в битката след изтеглянето на наемническите сили на "Вагнер" от разрушения град Бахмут.

Кадиров заяви по-рано, че силите му са получили нови заповеди и ще се разгърнат в "активни бойни действия", за да "освободят" редица населени места, след като са поели отговорност за фронтовата линия в югоизточната част на Донецка област в Украйна, която включва Бахмут.

„Чеченските специални сили се подготвят за настъпателни операции преди очакваната контраофанзива на Украйна за отвоюване на територия от руските сили“, каза той.

Заявеното завръщане на чеченските сили към настъпателни операции ще прекъсне близо едногодишното прекъсване на Кадиров от участие в бойни операции с висока интензивност в Украйна.

Чеченските бойци действаха предимно в райони зад фронтовата линия след участието им в кървавите сражения в украинските градове Мариупол, Северодонецк и Лисичанак.

"Кремъл може да възприема чеченските части като неизползвана щурмова сила, която може да възстанови способността на Русия да поддържа едновременни настъпателни усилия по няколко оси на настъпление", добави ISW. Въпреки това институтът отбеляза, че ако съобщенията за 7000 чеченски войници в Украйна са верни, силите на Кадиров няма да разполагат с численост, "която да позволи успешно провеждане на множество значителни настъпателни операции".

Описвайки се като "пехотинец" на руския президент Владимир Путин, Кадиров и преди е разполагал силите на Чеченската република в подкрепа на руските военни операции в Сирия и Грузия.

Съобщенията за възможното завръщане на чеченските сили идват на фона на засилващия се обстрел на граничния район на руския Белгород, където властите започнаха да евакуират деца от районите Шебекино и Грайворон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Рамзан Кадиров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да праща от Москва но няма да се хареса на феновете му.
42
2
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 месеца
Вова е мъдър ръководител.Първо им прати активни хомосексуалисти,после козеебци и накрая вероятно ще ги ислямизира.Всичките тези нещастия се случват само заради едни тръби с газ.Когато в центъра на Киев Кадиров направи Сюнет на Зеленски СВО ще приключи.
41
1
 
1
 
! Отговори
НАТО преди 10 месеца
ТОЗИ ГЛАВОРЕЗ Е СРАМ ЗА ЧЕЧЕНИЯ. ГЕНЕРАЛ ДЖОХАР ДУДАЕВ СИГУРНО СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде е красная армия бе. Само башибозук воюва
39
2
 
5
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 10 месеца
Ахмак сила - къде си се скрила ?.!.
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е от кога уркопитеците имат християнски ценности та даже и решават кой какъв е?Нахалство и простотия придружени с необразованост.Каквото са си търсили са го намерили,а сега риве .
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другари русофили, а вие обрязахте ли се вече?
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чеченски мюсюлмански главорези ще избиват християни за кефа на кремлин. А тукашните русофили ще се радват. Не народ, а мрша сме.
35
3
 
9
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 10 месеца
Смяааах.....от утре всички русофили на джамия! Ама първо да минат през оджата за сюнет! Копейкин пръв, да даде пример на другите. После валиде Митрофанова ще даде тържествен обяд.
34
5
 
11
 
! Отговори
Gogi преди 10 месеца
Велика Русия на Путин пак вика козоевци и джихадисти да трепат християни?! Какво ви е оправданието сега русофиляци? Къде е могъщата червена армия ? Защо брадати ще бранят велика Русия? Пуснаха ли ви новите опорки? Няма нищо и тия ще заминат при девствениците си на небето.
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С нетърпание се очаква разреждане на кадировците, както се случи с пригожинците!
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей пак украинската простотия от сутринта се почна в коментарите.Абе ходете си в Украйна и там си решавайте проблемите бе.Всички ли са длъжни да се занимават с вас?
31
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
абре путинофилията я пак ИЗЛЪЖЕТЕ как рашистан бил християнска държава! как в армията на рашистан не се говори за джихад! айде дайте да ви видим колко можете да ЛЪЖЕТЕ! инак споко ние всички знаем, че рашистан няма нищо хриситианско!!! Да не говорим за армията!
30
3
 
5
 
! Отговори
Sauron преди 10 месеца
Сложете актуална снимка на тоя ***** . Да видят всички какъв разплут ***** е станал.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ,този,гледа много филми !Киркилиго !
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
7000 чувала да заминат за Чечения скоро....
27
12
 
6
 
! Отговори
Петров преди 10 месеца
Бългериани и ромейниъни заемат мястото на украинците?
26
3
 
6
 
! Отговори
999 преди 10 месеца
А аз чакам същият мозъчен тръст да се произнесе за причините,а не за поводите за тази война,както и кога ще свърши тя.
25
18
 
20
 
! Отговори
Мужик преди 10 месеца
Кадиров с всичките си козички няма да са достатъчни за да спаси потъващата империя на императора джудже!
24
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не му върви на Зеления хаха ту затворници ми пращат ту башибозук