Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО

Няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск
2 юни 2023 08:28, Елка Василева
98
Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Въздушна тревога беше обявена тази нощ на територията на цяла Украйна. Официални лица в столицата Киев заявиха, че противовъздушната отбрана е свалила повече от 30 ракети и дронове, изстреляни от Русия.

Киевските военни власти написаха в Телеграм, че Русия е изстреляла едновременно дронове и крилати ракети, предаде БНР.

Кметът на столицата Виталий Кличко, който по-рано съобщи за две отделни вълни от атаки, съобщи, че не е имало обаждания до спасителни служби.

Още по темата
Русия потвърди официално, че нейните военни са убили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната руска Белгородска област. Унищожени са били също така военно оборудване и бронирана техника, според официална информация от Москва.

Тази нощ няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск. В местни канали в Телеграм малко преди това се появиха информации за взривове край железопътната линия и в района на близкото летище.

Междувременно в късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски коментира смъртта на две жени и 9-годишно дете при руски обстрел в Киев. Те опитали да се скрият в бомбоубежище, но вратата била затворена.

Зеленски беше категоричен, че ако местните власти не изпълняват задълженията си за осигуряване достъп на хората до укритията, виновните трябва да бъдат привлечени под отговорност.

Украинският държавен глава коментира и срещата на Европейската политическа общност в Молдова с участието на над 40 европейски лидери, на която поиска от западните си съюзници яснота за бъдещето на страната му в НАТО и Европейския съюз.

"Готвим нови отбранителни решения за Украйна. Това се отнася и до противовъздушната отбрана, и до авиацията, и до нашето придвижване на терен. Подготвяме реално политическо съдържание за срещата на НАТО във Вилнюс, както и пакет от гаранции за сигурност за нашата страна по пътя ѝ към НАТО. Готвим среща на върха за постигане на мир на основата на украинската формула."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Комикът сътвори трагедия в страната
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След Бахмут,руснаците атакуват често Киев! Дали целта вече е,да бъде сринат както Бахмут? Ще видим!!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак ли. Всеки ден свалят по 30 руски ракети, от тези дето бяха свършили преди година.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зе-клоунът готви пакет от гаранции за сигурност за киевския режим по пътя му към отан, а определена част от света се готви да признае бандеровските власти за терористичен режим, подкрепян от Пиндостан, Наглобритания и Еесовската Зона.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В новия пакет помощи няма ракети за Пейтриът. Това говори ли ви нещо?
8
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
За другия нямат ракети та САЩ ще им пращат нови , но при цена на ракета 5 млн. долара и по няколко изстрелвания всяка нощ едни 100-ина милиона отиват ежедневно на кино хаха
7
5
 
21
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Хаха , след като думаха единия Пейтриът руснаците не спират да обстрелват Киев , още ли някой вярва на укрите как нищо му нямало и бил "ремонтиран" ?!А за взривения военен кораб в Одеса имаше ли репортаж ?!А за унищожените самолети в Хмелницки ?!Русия системно унижощава боеприпасите които Запада изпраща на Украйна и така възпрепятства всякаква мисъл за контраофанзива , дето щеше да е пролетна , сега лятна , а накрая никаква хаха
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия укри за болна нация... Във вторник руснаците като бомбардираха Киев, по кръстовищата, в интензивен трафик, падат отломки от Пейтиър по колите, чакащи на светофарите....
5
4
 
23
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Какви ракети и дронове свалят, нали са свършили? Щом са свършили, обстрелът и щетите са само една илюзия. Зелето също така няма нужда от чужда помощ вече, но реве като бебенце без млекце. Оправяйте се сами с невъоръжените и биещи се с лопати.
4
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Свалят ги само във фантазиите си ! Хахаха слава за Русия !
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя мърляв космат гном, с жълтата вилица на ревера, няма ли да го терминират вече!?
2
5
 
34
 
! Отговори
Знаем, знаем преди 11 месеца
Че са свалени за пред хората които нямат Телеграм канали. Отново мощни експлозии в Киев а Патриотчето тихичко. Не знам дали знаете но контраофанзива няма да има ще има Руско настъпление. Укрофашистите разбират само от бой и го получават.
1
6
 
23
 
! Отговори
1212 преди 11 месеца
Зеленски, Русия никога няма да допусне да станете част от НАТО. Просто това е в разрес с тяхната доктрина. И без това запада ги лъже още преди да свърши ВСВ. Та Русия не вярва на запада.