Зеленски потвърди: Контранастъплението е започнало

Той демонстрира вяра във военните на страната
Обновена: 10 юни 2023 17:39 | 10 юни 2023 17:25, Александър Попов
363
Зеленски потвърди: Контранастъплението е започнало
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на брифинг, че се извършват контранастъпателни и отбранителни действия срещу руските сили в Украйна и че украинските военни са положително настроени, предаде УНИАН.

"В Украйна се провеждат контранастъпателни и отбранителни действия, на какъв етап, няма да кажа подробно... Трябва да се има вяра в нашите военни, а аз им вярвам. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в различните направления. В момента всички са настроени положително", каза той.

Още по темата
Руската армия от шест дни съобщава за масирани украински атаки, главно по южния фронт, отбелязва Франс прес.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че украинските сили са започнали контранастъпление срещу руснаците, но че няма да постигнат целите си и че понасят тежки загуби.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес, че през последните 24 часа украинските сили са продължили "неуспешните" опити да предприемат атаки южно от Донецк и в Запорожка област, както и в района на източния град Бахмут, предаде Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Същите преклонени глави ни учат на "патриотизъм". Мишки
180
3
 
8
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 11 месеца
Много мнения е предизвикала дългоочакваната новина,но се боя,че ще е новина за кратко.Руснаците вече се опариха миналата година,а втори път в рамките на една кампания не са го допускали.Е винаги има първи път,но украинците имат ресурси само бели да правят,т.е. даводят партизанска война при която загубите да принудят врага да се откаже от намеренията си,но те са дебели чотури - руски,а френски примерно.
179
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я какво предлагат путинофилите където се пишат патриоти. Украинците да сложат оръжие на земята и да им се поклонят. Да кажат, заповядайте чебурашките, нашата държава е ваша. Жалки роби са русоробите. Много жалки. Заради това гуните
178
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А Такар защо инсалтва президънт Зеленски у твитер, а? Това демократично ли е! Защо му вика "a persecutor of Christians" и "sweaty and rat-likе", а?
177
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЗАРАДИ ТОЯ МИШОК ЩЕ ЗАГИНАТ ОЩЕ ХИЛЯДИ УКРАИНЦИ
176
4
 
17
 
! Отговори
Верно ли преди 11 месеца
То май е свършило
175
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Руската армия от шест дни съобщава за масирани украински атаки, главно по южния фронт, отбелязва Франс прес". И не само. И цифри съобщава. И има много видео материал от 6 дни.
174
3
 
20
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 11 месеца
Всу станаха за кашмер.
173
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато IV-тият райх ЕС се разпадне, бъдещите поколения ще говорят с умиление за ЕС, въпреки че това е най-голямото зло сполетяло планетата ни след II-та св.война, дало територия и власт на сатанистите, защото генетично ще им бъде заложено, не на всички само на някои, да възродят отново мечтата на Хитлер за III-тият райх. Или казано накратко историята винаги се движи по спиралата на еволюцията, както и всичко в заобикалящият ни свят!
172
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ВСУ понася големи загуби по пътя към руските позиции. Военните болници в Украйна са препълнени, а загубите на техника за няколко дни са стотици, а войници - хиляди.
171
6
 
25
 
! Отговори
паф преди 11 месеца
най-голямата ядрена подводница в света БЕЛГОРОД е заложила две торпеда посейдон "оръжието на апокалипсиса"срещу источното крайбрежие на САЩ, които за минути потопяват цялото крайбрежие....янките признават че нищо не може да се направи!
170
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Единствената надежда за света ще бъде Русия, за да спре пъклените планове на сатанистите от IV-тият райх САЩ, ЕС и техните пyge/\u за намаляване численоста на човечеството до 300 млн. човека, които ще останат на Земята, а останалите над определените и избраните ще бъдат превърнати в компост, за да възстановят, както те смятат, равновесието във физико-химичната биологична система на планетата!NB: Русофобите на компост от господарите им!
169
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама почна ли вече?!? Лелеееееее...... Смазаха руснаците, както се очакваше........ Наркоманчето гадно зелено!!! Как го търпят бе,.... Съсипа ги... Ще ги разпарчетосат!
168
3
 
16
 
! Отговори
над 5000 преди 11 месеца
за последните дни. Само на 7ми юни над 900. 72 от тях са потвърдени западни наемници.
167
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През нощта руските въздушно-космически сили продължават да работят по военни обекти на териториите на различни региони на Украйна. Тази нощ са нанесени удари по цели в Харковска, Одеска, Сумска, Полтавска области на Украйна, както и по цели в окупираните територии на Запорожка област и ДНР на Русия. Особено много "пристигнали" имаше в Дружковка (ДНР, под контрола на фашистката craH).
166
7
 
5
 
! Отговори
Копейковци преди 11 месеца
мандалото лопна......
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В същото време фашистката гмеж започва атаки от други посоки, но дори и там безрезултатно. Половин час по-късно последва следващата атака, а след това и следващата. Те вървяха един по един до около четири часа сутринта и със зазоряване започнаха постепенно да затихват. Подразделенията на противника с БПЛА-та не успяха да се разгърнат. Те са подтиснати от нашата радиоелектронна борба(РЕБ) и близо до фронта техните разчети не сработват, тъй като имаме "уреди", които изчисляват техните позиции, където веднага се нанася артилерийски удар.
164
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Около 23:00 часа на 9 юни фашистката гмеж, след кратка, но мощна артилерийска подготовка, отново се изкачи в окопите на 291-ви полк. Катери се мощно и от няколко страни едновременно. Освен това (макар че това не е напълно ясно, беше тъмно и не се виждаше), те хвърлиха нещо тук за разминиране и затова се опитаха да ударят от неочаквани посоки (през минното поле). В резултат на това те не разчистиха или устройствата които бяха хвърлени в минното поле не сработиха и затова бяха взривени няколко единици техника, гмежта беше покрита с артилерия, авиацията отработи.
163
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съобщение ("Архангел Спецназа") в 6:00 московско време: "Ореховско направление, атаката е отблъсната, оцелелите и здравите избягаха, има доказателства за унищожаване на НАТО-вска техника. Врагът поиска евакуация, крещеше в ефир колко лошо е всичко, евакуационните машини не можеха да се придвижат, бяха унищожени от екипажи на ПТУР."
162
4
 
11
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 11 месеца
Накъде настъпват?Някой знае ли или е тайна?