Бен Уолъс към Зеленски: Не гледайте на нас като на Amazon за оръжия

Сунак с разграничи от министъра си
13 юли 2023 19:45, Стела Стоянова
37

"Америка никога не е признавала Съветското господство в Балтийските държави. Когато Путин и неговата жажда за земя и власт отприщиха бруталната му война срещу Украйна, той си правеше сметката, че НАТО ще се разпадне. Той грешеше. Алиансът не е бил никога по-силен, енергичен и обединен", каза Джо Байдън.

Американският президент обвини руския лидер Владимир Путин в безскрупулна жажда за власт и земи.

По-рано на срещата на четири очи той поздрави Зеленски за издръжливостта и решителността му. От Вилнюс Байдън замина за среща със скандинавските държави в Хелзинки, с което ще приключи петдневната му европейска обиколка, съобщава Bulgaria ON AIR.

Володимир Зеленски пък смени острия тон, който бе предизвикан от липсата на дата за приeмането на Украйна в НАТО и много пъти благодари за подкрепата, която получи, но все пак във Вилнюс прехвърчаха искри.

Британските медии цитираха министъра на отбраната Бен Уолъс, който от кулоарите на срещата е предупредил Украйна да не гледа на международните си съюзници като Amazon за оръжия и е призовал Киев да покаже повече благодарност. Той е припомнил как при пътуването му в Киев миналата година му е представен списък с оръжия за пазаруване.

"За всяка една държава, която иска да се присъедини, е ясно, че ние не искаме да вкараме конфликт вътре в Алианса. Украинците винаги са го разбирали, това е реалността. Не бива да пропускаме факта, че 31, а скоро 32 членки, подкрепяме Украйна да успее да победи в този конфликт", посочи Уолъс.

Зеленски отговори: "Ние винаги ще сме благодарни на Великобритания. Аз просто не разбирам какво той има предвид. Кажете му да ми пише, за ми обясни как да бъда по-ясен. Също може като се събудя утре сутринта да му благодаря лично. Аз наистина не разбирам. Ние сме благодарни, Великобритания е наш партньор".
Премиерът Риши Сунак се разграничи от министъра си.

"Президентът Зеленски многократно изрази своята благодарност на мен, на британския народ, както и на останалите съюзници. Той го направи и по време на посещението си в британския парламент по-рано тази година", заяви Сунак.

Бен Уолъс е едно от спряганите имена за бъдещ генерален секретар на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Опуленяк осополен и олигавен, пак ли с минусите и плюсовете че не ви излязва по емилитротинеткаджийски ?
12
1
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Ясно, Зеленски краде от парите, за да купува дизелово гориво, което после делка с Байдън. Няма как да не е истина.
11
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофили ***, му'ргави и дърти, вие ако имахте мозък в кратуната си първото за което трябваше да се сетите, че Запада никога не инвестира напразно.... Тези милиарди помощ за Украйна означават, че фашистка Русия няма никакви шансове за успех в тази война... защото никой не влага толкова много пари за да ги губи ........
10
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кви балтийски държави и съветска власт бе непрогледна тъмнина краварска ?
9
8
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 10 месеца
Така е.Нали за това Зе проси и пари? Но украинският президент Володимир Зеленски и членовете на неговото обкръжение са присвоили стотици милиони долари, които Съединените щати са отделили за закупуване на гориво, според американския журналист, носител на наградата Пулицър Сиймур Херш, в статия, публикувана в платформата Substack .Зеленски и много от обкръжението му са взели несметни милиони щатски долари, предназначени да платят за дизелово гориво за себе си, продължава следователят.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Амазон не дава нищо безплатно. Факт.
7
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Народът на Украйна трябва да свали Зеленски, за да спаси страната си.
6
14
 
11
 
! Отговори
Байдън: преди 10 месеца
Путин вече изгуби войната.
5
13
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 10 месеца
Вмиpиcaните, мyxляcaли русофоборсуци пак се разквичаха от омраза... Ха-ха-ха!вместо да се пишат доброволци при зелката за курбан да пробват да победят Руския мечок
4
3
 
5
 
! Отговори
Накрая преди 10 месеца
Само ние ще подаряваме на Украйна - капиталистите знаят само печалбата!
3
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко стана ве Зелен, западняците отрязаха ли те :))) Само ние наивните българи ти даваме оръжие, но това е извесно :)))
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джо Байдън преди седмица също каза: "Да живее Кралицата!"
1
9
 
20
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Къде спи тва нашето НС. Да приеме закон всеки който открито подкрепя Украйна да се израща на фронта да помага. Украйна има нужда от вашата помощ, разберете без вас няма да може пак да окупира освободените територии. Слава Донбас!