Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия

С тях биват атакувани руските сили, пише в. "Файненшъл таймс"
29 юли 2023 08:18, Елка Василева
195
Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украински военнослужещи са видени да използват севернокорейски ракети, които според тях са били завзети от "приятелска" на КНДР държава, преди да бъдат изпратени в Украйна, пише в днешния си брой в. "Файненшъл таймс".

Според украинското министерство на отбраната оръжията вероятно са били завзети от руснаците, допълва вестникът.

Още по темата
САЩ обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжия на Русия, включително предполагаеми доставки по море, без да посочат доказателства, а севернокорейски оръжия не се виждат често на бойните полета в Украйна.

Северна Корея и Русия отричат да са сключвали сделки за оръжия.

Но украински войски, използващи съветските реактивни системи за залпов огън "Град" в близост до разрушения източен град Бахмут, място на продължителни жестоки сражения, са показали севернокорейските оръжия, пише британският вестник.

"Файненшъл таймс" припомня, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи необичайна визита в Пхенян тази седмица по случай 70-годишнината от края на Корейската война, което бе първото посещение на най-високопоставения руски официален представител на отбраната след разпадането през 1991 г. на бившия Съветски съюз.

Според Ройтерс по време на посещението си Шойгу е бил сниман да разглежда забранени севернокорейски балистични ракети заедно с лидера Ким Чен Ун на военно изложение в Пхенян - знак за задълбочаване на връзките между двете страни в момент, когато всяка от тях се изправя срещу САЩ.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 87 Какъв литии бе уркопитек що вярваш на глупости в Украйна няма литии,ако имаше много повече хора щяха да подкрепят бай дрън като Илин Мъск например.
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ще плаща на украйна заемите и борчовете. ?!?Запада затова иска житото да избие поне малко загуби. После го дава на Африка по схеми на ООН.
86
1
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 9 месеца
До Анонимен 84 Както Wall Street Journal по-рано заяви, таванът на цените не работи. Т.е. става въпрос за щуротии заявени от Wall Street Journal.
85
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Залежете на литий в Украйна ще плащат борчовете и. Западът много добре си е направил сметката, особено когато става въпрос за парички. В това отношение англосаксите са истински виртуози. И не е само литий. А Рашка фуражка ще го духа да пореден път.
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 84 Ако са щуротии те са от Ройтерс! Ти като върл русофоб-краваророб само на ТАСС ли вярваш?!
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ще плаща на украйна заемите и борчовете. Запада затова иска житото да избие поне малко загуби. После го дава на Африка по схеми на ООН.
82
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой се интересува още от руски петрол бе? Освен Китай и Индия може би. При това Китай ще купи руски петрол, само ако има сериозна ценова отстъпка спрямо саудитския. За Индия важи същото. Абе що говорите щуротии? Вярвате ли си в това, което казвате?
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направление Запорожие, район Ореховски. След натрупване на биомаса и техника зомбинацитата отново организираха атака срещу Работино, този път с тежка техника (танкове, бойни машини на пехотата и бойни бронирани машини). Опитът за пробив на отбраната на ВС на РФ беше неуспешен. След проливен дъжд пътищата отново бяха размити, така че в следващите 24 часа противникът най-вероятно ще действа изключително с пехота, която е разположена в горски насаждения край село Работино.
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Харковска област, Купянски район. ВС на РФ леко напреднаха на запад от Лиман 1 и достигнаха река Оскол. Освен това частите на руската армия настъпват южно от Лиман 1 и достигат до селището Синковка. В района на селото (а според някои източници дори в самото село) се водят боеве. Зомбитата на киевският наркокартел набързо изграждат допълнителни защити в района на Купянск.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бахмут и околностите. Зомбитата на киевският наркокартел все още се опитват да овладеят Клещеевка, на южния фланг на Бахмут. Основните бойни действия на този участък от фронта през последните дни засягат именно южния фланг. ВС на РФ за да спрат зомбивълните работят с артилерия и коригират огъня с помощта на БЛА камикадзе. Клещеевка все още се държи, но зомбираната по натовски стандарт биомаса контролира тактическите височини на запад от селището.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Оризов защо Радев да купува оръжия. Тагарев да раздава каквото му видят очите Радев да купувал от де накъде. Ставате нахални и вредни за България copocougume.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направление Южнодонецк, Времевски район. Боевете тук не стихват повече от месец и половина. Зомбинацитата отбелязват и най-голямото напредване като част от "контраофанзивата". Зомбираната по натовски стандарт биомаса успя да превземе село Старомайорское. След като заснеха няколко видеоклипа зомбитата напуснаха селото, тъй като от него не беше останало нищо и нямаше сериозни укрепления. Зомбитата на киевският наркокартел атакуваха съседното Урожайное, но засега без успех. Съобщава се, че ВС на РФ ще задържат това село.
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според Reuters руският петрол Urals е над границата на цената от почти две седмици. Западът се провали в основната си задача - да предотврати морския транспорт на петрол от Русия. Както Wall Street Journal по-рано заяви, таванът на цените не работи.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ройтерс: САЩ не са в състояние да контролират покачването на цените на руския петрол. Очаква се администрацията на САЩ да използва "мека тактика" и да комуникира по-активно с бизнеса в индустрията вместо заплахи или твърди ходове, които биха могли да влошат енергийните пазари. "Първоначално МФ на САЩ е склонно да възприема мек подход: не удряйте танкерите и техните собственици с чук, настоявайте за спазване на тавана на цените, но настоявайте по тих начин - чрез писма, телефонни обаждания", каза източник, запознат с Позицията на Вашингтон. Според Reuters руският петрол Urals е над границата на
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ печатат парите на света. Ако някъде се появи ценна технология, те просто си я купуват. Санкциите се налагат по други причини - да се ограничи достъпът на руските помойки до западни технологии.
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руските хакери CyberCats хакнаха британската разузнавателна агенция UKHO. UKHO картографира моретата за британското Министерство на отбраната, Кралския флот, разузнаването MI6 и други отбранителни агенции на НАТО. Специално внимание беше обърнато на факта, че тази агенция е участвала в терористичната атака на Северните потоци.CyberCats взеха всичко - разузнавателни доклади, разузнавателен софтуер, изображения, видеоклипове и много повече. Всъщност изтичането на всички данни от UKHO ще създаде големи проблеми за флота на НАТО, включително безпилотните самолети.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 69 Да разбира се ,от нашите заводи има за Украйна ,а видиш ли руснаците не могат да произвеждат .Това и на първолак да го кажеш ще ти се изсмее.
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ защо ги е страх от СК и все санкции правят защото са изостанали може би.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ защо ги е страх от СК и все санкции правт защото са изостанали може би.
69
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ви хареса съмнението ми в твърденията, че Русия сама си произвежда оръжията. Тогава ще ми кажете ли дроновете Шахед откъде идват и какъв замисъл са като проект? Рашка фуражка скапана! Една колело не са произвели тези помойки от руского мира.