Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия

С тях биват атакувани руските сили, пише в. "Файненшъл таймс"
29 юли 2023 08:18, Елка Василева
195
Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украински военнослужещи са видени да използват севернокорейски ракети, които според тях са били завзети от "приятелска" на КНДР държава, преди да бъдат изпратени в Украйна, пише в днешния си брой в. "Файненшъл таймс".

Според украинското министерство на отбраната оръжията вероятно са били завзети от руснаците, допълва вестникът.

Още по темата
САЩ обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжия на Русия, включително предполагаеми доставки по море, без да посочат доказателства, а севернокорейски оръжия не се виждат често на бойните полета в Украйна.

Северна Корея и Русия отричат да са сключвали сделки за оръжия.

Но украински войски, използващи съветските реактивни системи за залпов огън "Град" в близост до разрушения източен град Бахмут, място на продължителни жестоки сражения, са показали севернокорейските оръжия, пише британският вестник.

"Файненшъл таймс" припомня, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи необичайна визита в Пхенян тази седмица по случай 70-годишнината от края на Корейската война, което бе първото посещение на най-високопоставения руски официален представител на отбраната след разпадането през 1991 г. на бившия Съветски съюз.

Според Ройтерс по време на посещението си Шойгу е бил сниман да разглежда забранени севернокорейски балистични ракети заедно с лидера Ким Чен Ун на военно изложение в Пхенян - знак за задълбочаване на връзките между двете страни в момент, когато всяка от тях се изправя срещу САЩ.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защото Чехия, Унгария и Полша не са отличници поне по този показател. Ето поради тази причина.
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ще плаща борчовете на украйна прросто искам да знам защото ако сме ние прави сметка от сега.
106
2
 
1
 
! Отговори
до питащия офтопикар преди 9 месеца
Защото Чехия, Полша и Унгария имат компетентни национални банки и поне Чехия и Полша имат и компетентни правителства!
105
4
 
1
 
! Отговори
До Христо Христов преди 9 месеца
Щото ти имаш достъп и до двата вида оръжие и си много запознат, смо тан тероруски тролопитек!
104
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз сам съм се натикал в Еврозоната. Така че няма да плащам насила. Но ти ще плащаш насила. Освен ако не ми докараш Путин в България. Можеш ли? Хайде давай, да те видим колко можеш.
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо отличничките Чехия Полша и Унгария не искат еврото и Еврозоната. Защо нас ни набутват там !?!
102
2
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Значи цял Свят доставя оръжие на Украйна ....ама Северна Корея доставила боеприпаси на Русия и проблем номер едно :) ахахахахахахахаахаааааааааа Тия хАмериканци направо ....лешшшшшшшш
101
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Че те севернокорейските ракети са по-качествени от немското оръжие.
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вместо да ми слагаш минуси прросто ми отговори кой ще плаща на украйна разходите. Може би Еврозоната за където искат да ни натикат нарочно и умишлено .
99
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
До Христо Христов С удоволствие ще плащаме докато господарите ви в Кремъл не бъдат поставени там, където заслужават и вече няма кой да ви плаща надниците.
98
1
 
4
 
! Отговори
аа преди 9 месеца
във файлшивия таймс използват много яки наркотици
97
7
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
До 2 "Киевският режим запазва западната техника, но не брои собствените си войници" Личи си, че не си наясно. Едно от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ предимства на западната техника (освен да меле рузките фашисти) е, че запазва живота на войниците, за разлика от рузката. Рузнаците в танковете им буквално седят ВЪРХУ барутния погреб на снарядите под тях. Уцелят ли ги, всички хвръкват.
96
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много добре ще го видите украинския литий. И не само литий, а и доста други минерали. Сега най-богатата на литий страна в Европа е Португалия. Но англосаксите са сигурно вече там. Остана да идат и в Украйна. И ще идат, банкерите на англосаксите не се шегуват. И винаги побеждават. Не случайно печатат парите на света.
95
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
ЕС ще плаща разходите на украйна. У нас са 90% про'с'таците сето искат да плащат. Факт.
94
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Русия трябва да унищожи всички обучавани от нато урки, та да дойде ред и на нашите форумни атлантици. Българите ще ги пратим с кеф.
93
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вместо да ми слагаш минуси пррости ми отговори кой ще плаща на украйна разходите. Може би еврозоната за където искат да ни натикат нарочно и умишлено .
92
3
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 84 "При това Китай ще купи руски петрол, само ако има сериозна ценова отстъпка спрямо саудитския. " - те щот саудитите задоволяват Европа, Китай , Япония, Корея, Индия без проблем. То тва европеидите ви избират с конкурс! Аман от и'д'и'oти!
91
5
 
12
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Мнозина разбират, че шансовете за оцеляване в офанзивата са много малки. Киевският режим запазва западната техника, но не брои собствените си войници. Тарифа "човешки безлимит".
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вярвам на способността си да пресявам информацията, включително и от Ройтерс. А ти като крава можеш да мучиш колкото си искаш, докато накрая не те закарат за утилизация - знаеш къде
89
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Военнопленник, украински офицер. Командир на рота от 116-та бригада на ВСУ. Този капитан води 100 души на клане. Почти цялата му рота е унищожена. На ранените, които са имали късмета да бъдат заловени, е оказана медицинска помощ. Комрота също е спасен от руски военни лекари. 116-та и 118-а бригади на въоръжените сили на Украйна (10-ти корпус) са същият резерв, който беше обучен с прякото участие на западни военни експерти на полигоните на страните от НАТО. Вече бившият командир на рота твърди, че настроението в частите не е радостно.