Фотограф осъден на 9 г. затвор в Украйна, предавал данни на Русия

Руски агент, искал да бъде унищожена ПВО в Днепропетровск, с присъда 15 г.
4 авг 2023 19:00, Елка Василева
50
Фотограф осъден на 9 г. затвор в Украйна, предавал данни на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Жител на източния украински град Краматорск в Донецка област бе осъден на девет години затвор за предоставяне на Русия на информация за местоположението на части от Въоръжените сили на Украйна, съобщи днес канцеларията на главния прокурор на Украйна за Укринформ.

Още по темата
Разследването установило, че през март любител фотограф е използвал комуникационното приложение "Телеграм" за контакт с двама администратори на проруски чат стаи, създадени за събиране на разузнавателни данни.

Подсъдимият е действал с ясното съзнание, че предоставената от него информация може да достигне до руската армия и да навреди на националната сигурност на Украйна.

Мъжът е изпратил снимки от местоположения на части от украинската армия. След известно време руската армия е нанесла ракетен удар по съоръжение на една от локациите, като го е разрушила.

На мъжа са били повдигнати обвинения по ал. 3 от чл. 114-2 на украинския Наказателен кодекс - неразрешено разпространение на информация за местоположението на Въоръжените сили на Украйна.

Агент на руското разузнаване, който е целял да бъде унищожена украинската противовъздушна отбрана в Днепропетровск, бе осъден на 15 години затвор с конфискация на имуществото, съобщи още Укринформ.
(БТА, Иво Тасев)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Австралиец преди 8 месеца
До ВЪZРАЖДАНЕНе Ви вярваме ! Вие сте *** ! Но Путин ще победи без вс!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нормално за страната наследничка на третия райх .
40
1
 
8
 
! Отговори
По-добре преди 8 месеца
В затвора от колкото на фронта
39
8
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 8 месеца
Снимал с фотоапарат - фашистите се побьркаха - русия отдавна има сателити в космоса с разузнавателна цел
38
8
 
10
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 8 месеца
Вън фашисткият режим!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Какво стана с белото и зеленото, които намериха в Белия дом?" - Върнаха го на Хънтър.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 37 - Все ми е атая интересите ти. Неспособен си да промениш нищо и само ми надувате главата по цял ден. Лека!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да не дапажията ,а как са такава икономика би ли обяснил.Гедай където си искаш,а най-добрата гледка е от Донбас ми се струва,от там се виждали най-добре
34
6
 
6
 
! Отговори
Дападжията преди 8 месеца
Ха-ха, абе тавариш гледай където си искаш, дръж си в главата в зъдника и нищо да не те интересува. Мен пък ме интересува че заради мераците на некъв кремълски маниак, инфлацията се удвои миналата година, и следя изкъсо за провала на некадърните рашняци, които по самите техни приказки не произвеждат дори пирони. пуйлото се помисли за велик понеже имаше много долари и евро от нефта, а сега се озърта кой да му го купува, че нема цена.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Дападжия.Да добре само дето тук не е Русия и това си е работа на руснаците ,а ние си гледаме ,какво става в България и това ни интересува
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе укопа няма акъл и даже на вързано куче хляб не може да даде ,а тръгнал да се обяснява
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво стана с белото и зеленото, които намериха в Белия дом? Службите нещо прикриха случая. За притежание на подобни събстанции колко дават в кравария? 15 години и след 7 може да се обжалва? Или няма смисъл да се занимават, защото падащата по стълбите дръта деменция ще си помилва сина наркоZ?
30
7
 
1
 
! Отговори
Дападжията преди 8 месеца
За първите 5 месеца, от 15 трлн рубли бюджетни разходи, 5.7 са хвърлени за войната с украйна. Орязани са всички социални разходи за образование и медицина, пенсиите се увеличават символично за замазване на очите на пенсионерите, реално се увеличават денгите само на тези които пазят резиновата попа на пуйлото, останалите ще трябва да си припомянт как се яде трева, 90-те ще им се видят благодатни.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Василев само дето ти ще отидеш да правиш като вятъра при зеленчука щото не си разбрал,че тук не ти е кирливата Украйна,а ще се наложи по друг начин да го разбереш.
28
5
 
2
 
! Отговори
ВЪZРАЖДАНЕ преди 8 месеца
ТРЕПЕРЕТЕ, ПУТИНУ ЩЕ ПОБЕДИ! ВЕРВАЙТЕ НИ :D
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Дападжията *** инфлацията, уж растяла и всякакви там пegepacTuu дето ги дрънкаш ги споделяй със световната банка! Като те наемат за експерт тогава ще си актуален и меродавен! Сега мнението ти пет пари не струва! Такава му е омразата на русофоба, че даже и на световната банка не вярва.
26
6
 
1
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Българските русофили едри хотелиери, да отидат и да направят един свирчок на Зеленски за да им потръгне бизнеса в Черно море ако Украйна спечели някога войната, иначе при руска окупация ще трябва да взривяват хотелите!Агент Кейси Донован!ЦРУ!!!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 25 Да бе само дето Русия не зависи от долари и не я бърка ,какъв е курса и не е 50% щото рублата винаги си е била около тоя курс и това си е политика на руската банка.
24
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ЗА ВОНЕН ШПИОНАЖ В ФАЩ ДАДОХА ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА НА ОНЯ ДЕТО УЖ ПУСНАЛ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ЛИКИЛИЙКС
23
5
 
2
 
! Отговори
Дападжията преди 8 месеца
Световната банка ми е по барабан бе тавариш, аз гледам реалните факти, инфлацията в русия вече е 50% от началото на есвеото и тепърва набира скорост. А това че икономиката им уж растяла заради увеличеното военно прозиводство, при условие че всичко отива на фронта в украйна, е все едно да си наложиш тенджера на главата и да тренираш набирания на дръжките и.