Украинските сили са преодолели големите руски минни полета

Продължили са контранастъпателните действия на три участъка от фронта
20 авг 2023 08:24, Елка Василева
420
Украинските сили са преодолели големите руски минни полета
Снимка: архив, БГНЕС

Най-новите маневри на украинските сили за отбрана в южната част на страната са от голямо тактическо значение, тъй като им позволяват да действат извън мащабни минни полета, съобщи базираният в САЩ Институт за изследване на войната, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Още по темата
Анализаторите посочват, че през вчерашния ден украинските сили са продължили контранастъпателните действия на най-малко три участъка от фронта, като са напреднали на границата между Авдеевка и Донецк и край село Работино в западната част на Запорожка област.

Освен това геолокационни данни, публикувани още на 16 август, показват, че украинските сили са извършили ограничено настъпление източно от село Невелское, разположено непосредствено до Донецк  в западна посока.

"Неотдавнашните украински офанзиви край малки населени места в близост до административната граница на Донецка и Запорожка област и западно от Запорожие вероятно имат тактическо значение поради структурата на руските отбранителни линии. Тези успехи могат да позволят на украинските сили да започнат да действат в по-слабо минирани участъци от руската отбранителна линия, което вероятно ще улесни по-бързите украински успехи", отбелязва Институтът за изследване на войната.

Украинският генерален щаб съобщи, че вчера руснаците отново са опитали да настъпят на Бахмутското, Мариинското и Шахтьорското направление, отбелязва УНИАН. По-рано Александър Ходаковски, полеви командир на бойците от самопровъзгласената Донецка народна република, която Москва твърди, че е анексирала, призна, че Русия не е способна да спечели военна победа над Украйна и призова за замразяване на войната. Според него такова положение ще е по-вредно за Украйна, отколкото за Русия.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе вие откъде взимате информация за списването на такива измислени новини? Преодолели урките оная ми ралта.Руснаците тактически отстъпват и после с контраатаки унищожават цели батальони.Урките вкараха вече и най-опитните резерви, а отзад са останали само 3 бригади да пазят ако евентуално всичко рухне. А рашките до момента са унищожили 40% от доставеното западно оборудване. Все още се изумявам на ония дето мислят, че урките могат да победят на бойното поле...
227
1
 
5
 
! Отговори
До Кравар Евроатлант преди 9 месеца
На ловен език на това му се вика гюме - седиш си в укреплението и си думкаш прииждащият дивеч, а натовското ЧВК ВСУ не щади дивеч.
226
10
 
8
 
! Отговори
РУСОФОБ преди 9 месеца
АЗ СЪМ РУСОФОБ! АЗ СЪМ ВАСИЛ ЛЕВСКИ! АЗ СЪМ ХРИСТО БОТЕВ! АЗ СЪМ ГЕОРГИ РАКОВСКИ! АЗ СЪМ ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ! АЗ СЪМ........! АЗ СЪМ......! АЗ СЪМ.........! АЗ СЪМ..................................
225
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Досега Натовското оръжие никога не беше тествано срещу сериозен противник. И при първия такъв тест се видя, че е доста надценено и прехвалено. Руската армия с лекота се справя с Натовските оръжия тук долу един спомена за Чалънджър. Да добър танк е но е доста тежък и не е подходящ за настъпление а да отбрана и той затова е създаден. Чалънджър не подхожда на атмосверните условия и терен които са в Украйна с настъпването на зимата ще стане абсолютно безполезен и лесна мишена.
224
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Майната и на Украйна. Ще победим в Нигер.
223
12
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Много разбирачи има тука, въпросът е, защо Хондорковски, който е част от войските, които се бият на най-тежките направления, започна да говори за замразяве на конфликтът. Щом представителите на ЛДРН, които са най-агресивните привърженици на войната, вече говорят за спиране, явно вече са на ръба.
222
14
 
6
 
! Отговори
Мая преди 9 месеца
Край с Пусия ?
221
2
 
21
 
! Отговори
до 254 преди 9 месеца
Абсолютно вярно Украйна вече хвърля в боя две бригади от стратегическия резерв. Това са елитните 82 и 42 бригади изцяло Натовски въоръжени и обучени. Въпреки това 82 брагада търпи чудовищни загуби и въпрос на време е да бъде унищожена.
220
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски вече се превръща в проблем, и скоро на целия свят демократичните медии ще представят неговия труп убит от руснаците, разбира се, Боширов и Петров ще го убият, кой друг. Щото Китай гепат ли TSMC (а това си е китайска територия) с Аппле е свършено, с Гоогле е свършено, с USA и с EU е свършено, САЩ не могат повече да си позволят да се харчат за Украйна, където всичко е загубено.
219
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега или никога - стратегическите резерви на Украйна се хвърлят в Работино. Досега Украйна само губеше и жива сила, и техника, и 20% от територията си загуби, но сега в Работино свичко ще се промени. И знаете ли защо, притятели мои? Защото, приятели мои, този път, приятели мои, този път в Работино ще бъде по-различно, този път, приятели мои, ще бъде по-различно и Украйна този път ще победи в Работино. Защото приятели мои, това е абсолютно сигурно, няма никакво съмнение, защото този път приятели мои със 100% сигурност може да се твърди, че стратегическите резерви на Украйна ще победят в Работин
218
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСУ вкараха в битка последните си големи резерви
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония, Индия, САЩ и Китай. Засега.
216
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Русия няма тотална мобилизация. Хората не са връзвани на стана във военен завод. Икономиката, транспортът и търговията функционират нормално. Руснаците пътуват свободно, грижат се за семействата си. И наблизо няма ни най-малка заплаха от финансова катастрофа, глад и опустошение. Обратното! Русия преживява бърз растеж на индустрията и БВП.
215
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахаха, какво са преодолели укроноцистите??? Май ще влезнат и в Москва вече! Айде стига с този дезинформация. Никой нормален българин вече не вярва на новините по трите основни проамерикански телевизии с укронацистки уклон и на тукашните писания за напредък на укронацистите.
214
3
 
17
 
! Отговори
Слава на Русия преди 9 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
213
19
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Великата руска армия ще идва ли или изпуши още в началото? Без наемниците и без чеченците какво остана - мобилицирани алкохолици и затворници в глуха защита.
212
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Големи капацитети сасе явили тук.Руснаците си изплатиха ленд лийза спетрол,диаманти и злато.Ама Юкрейн с какво ще плаща като са си продали земята на Блек Рок?
211
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Суверенитетът на Украйна(и безвъмездно получаване на всички военни и икономически придобивки от съветско време,както и газовият транзит) беше обвързан с договор за военен и икономически неутралитет.Явнно подписан под натиск ,но ратифициран!Било да излъжат "москалите",после залегна членство в нато и ес в конституцията.Е,изългахте ги,като не четете Бисмарк ...!!!
210
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна ще бъде освободена от окупацията от неонацисткия режим. Западът рано или късно ще откаже както подкрепата за Зеленски, така и конфронтацията с най-голямата ядрена сила на планетата. Задачите на спецоперацията ще бъдат напълно изпълнени, самата спецоперация ще бъде изпълнена - и тя трябва да бъде изпълнена, за да могат възможно най-бързо да бъдат възстановени както новите руски територии, така и новата, възродена Украйна. Това означава, че Русия воюва в Украйна изключително правилно, каквото и да казват някои анализатори по този въпрос.
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До западно оръжие супер. С дрънкане на глупости не стаа бе осветипетрен такъв....