Украинските сили са преодолели големите руски минни полета

Продължили са контранастъпателните действия на три участъка от фронта
20 авг 2023 08:24, Елка Василева
420
Украинските сили са преодолели големите руски минни полета
Снимка: архив, БГНЕС

Най-новите маневри на украинските сили за отбрана в южната част на страната са от голямо тактическо значение, тъй като им позволяват да действат извън мащабни минни полета, съобщи базираният в САЩ Институт за изследване на войната, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Още по темата
Анализаторите посочват, че през вчерашния ден украинските сили са продължили контранастъпателните действия на най-малко три участъка от фронта, като са напреднали на границата между Авдеевка и Донецк и край село Работино в западната част на Запорожка област.

Освен това геолокационни данни, публикувани още на 16 август, показват, че украинските сили са извършили ограничено настъпление източно от село Невелское, разположено непосредствено до Донецк  в западна посока.

"Неотдавнашните украински офанзиви край малки населени места в близост до административната граница на Донецка и Запорожка област и западно от Запорожие вероятно имат тактическо значение поради структурата на руските отбранителни линии. Тези успехи могат да позволят на украинските сили да започнат да действат в по-слабо минирани участъци от руската отбранителна линия, което вероятно ще улесни по-бързите украински успехи", отбелязва Институтът за изследване на войната.

Украинският генерален щаб съобщи, че вчера руснаците отново са опитали да настъпят на Бахмутското, Мариинското и Шахтьорското направление, отбелязва УНИАН. По-рано Александър Ходаковски, полеви командир на бойците от самопровъзгласената Донецка народна република, която Москва твърди, че е анексирала, призна, че Русия не е способна да спечели военна победа над Украйна и призова за замразяване на войната. Според него такова положение ще е по-вредно за Украйна, отколкото за Русия.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
3
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 9 месеца
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/18547417 . Четири експерти от МВД на Украйна са загинали , защото рязали ракета въздух/въздух с " болгаркой". Така в Русия и Украйна казват на ъглошлайфа.
267
5
 
25
 
! Отговори
Другарят Путин преди 9 месеца
Дайте на преодолелите минните полета патерици и инвалидни колички!
266
12
 
37
 
! Отговори
баце преди 9 месеца
Колко са напреднали - 500 метра през минно поле и още не са се сблъскали физически с войска и техника. Що пишете глупости. Това настъпление е пълен провал и определено ще влезе като нарицателно такова във военните учебници. Черното не е бяло, колкото и да пишете обратното. Знаете си какви сте, няма нужда да ползвам епитети, които заслужавате.
265
5
 
22
 
! Отговори
Ехаа преди 9 месеца
4ма Украински експерти, които рязаха главата на руска ракета , загинаха близо до Киев...Не това не е виц, може да го намерите и прочетете. Руснаците са решили да им пратят още ракети, няма нужда да ги изстрелват.
264
24
 
10
 
! Отговори
.?. преди 9 месеца
бря много продажен путинофил тука бря! рашистан губи таз война! рашистан изгуби таз война малко преди 2022.02.24 Ама продажното путинофил тука реве ли реве! продажбици претрепаха ви! Ама я да ви видя акъла па и познанията, макар, че и двете ви липсват! Та я ми кажете продажници има ли война в Украйна или няма? А?
263
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Успех на Русия, нека атакуват фашустките пълчища на Зеленски по-масирано!
262
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин не го интересуват победи или загуби. На него му трябва само война, за да остане в историята като Ацката македончето откъдето в Расията дойде язикот и язбуката.
261
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега вече ще падне големо *6aнe! Русначетата ще **xaт!
260
5
 
28
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 месеца
Окраински "експерти" се пробваха да разрежат бойна глава на руска ракета с ъглошлайф. Неочаквано главата се взривила. Експертите отлетели в небитието.
259
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първо свършиха ракетите, а сега и мините.
258
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Укрите искат да прегърнат братята си, ама ония са плашункат и са минирват! Сега вече нема беганье!
257
0
 
17
 
! Отговори
Баба чичолина преди 9 месеца
На такива приказки и тригодишните ми внучета ще ме питат как досега не са се сетили или ще ми кажат - лъжеш бабо като дърта ....
256
2
 
4
 
! Отговори
Путин преди 9 месеца
Мордашов,Елекперов,Авен, Дерипаска,Абрамович,Махмудов, Милер, Розенщайн, Михелсон,Чорни,Лисин, Векселберг,Керимов не харесват това!
255
9
 
9
 
! Отговори
Cowboy преди 9 месеца
ГОРКАТА РУСИЯ...
254
3
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
До КАУБОЙ означава кравар бе к0х..егати откъде изпълзяхте
253
11
 
8
 
! Отговори
КАУБОЙ преди 9 месеца
ЗАЩО МУЧИШ НА ЛУНА БЕ, КРАВАРИНО? А? МЪЧНО ТИ Е ЗА РУСИЯТА?
252
3
 
10
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
Мууууу
251
22
 
13
 
! Отговори
Страшно е преди 9 месеца
Когато нападнеш 25 пъти по-малка държава и те спукат от бой. Когато 12 години строиш ракета и се пукне като пуканка. Когато направиш армия от пандизчии и тя избяга
250
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не можеш да надминеш руснаците по технологии за коли и битова техника, защото са на дъното...
249
13
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 9 месеца
Аз казах на брат ми Путин да убива жени и деца в Украйна. Той е жаден за кръв.