Румъния отрече руски дронове да са падали на нейна територия

Министерството на отбраната наблюдавало "в реално време" ситуацията
Обновена: 5 сеп 2023 14:27 | 4 сеп 2023 13:48, Стела Стоянова
29
Румъния отрече руски дронове да са падали на нейна територия
Снимка: Pixabay

Румъния заяви, че "категорично отрича" руски безпилотни самолети да са паднали на нейна територия. Тя отхвърля твърдението на Киев, че те са се взривили там през нощта по време на удар по украинския пристанищен град Измаил.

Министерството на отбраната заяви, че е наблюдавало "в реално време ситуацията, предизвикана от атаките на руските безпилотни самолети" и "категорично отрича... руски безпилотни самолети са паднали на националната територия на Румъния".

Ударите срещу Украйна бяха нанесени часове преди срещата на високо равнище в Русия между президента Владимир Путин и турския лидер Реджеп Тайип Ердоган, който се надява да съживи сделката за зърно, от която Москва излезе през юли и която имаше за цел да защити износа на Украйна в Черно море, припомня БГНЕС.

"Седемнадесет безпилотни самолета бяха свалени от нашите сили за противовъздушна отбрана", написа областният управител Олег Кипер в Telegram, като добави, че няма цивилни жертви.

"Но, за съжаление, има и попадения", каза той. "В няколко населени места на Измаилски район са повредени складове и производствени сгради, селскостопанска техника и оборудване на промишлени предприятия."

Пристанището на река Дунав в Измаил, което граничи с Румъния, се превърна в основен маршрут за износ на украински продукти след оттеглянето на Русия от договорената от ООН сделка за износ на зърно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинците свалиха патрулиращ МиГ 21 на румънците и убиха пилота. Украински дрон се взриви насред Загреб по чудо без жертви. Украинска ракета удари ферма в Полша и уби двама човека. НАТО отдавна рябваше да нападне Украйна, а не да й дава оръжие да гърмят и цивилни цели.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хохлите отново сънуват чл.4 и 5 на НАТО? Хаха!
23
0
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 9 месеца
Украинците само лъжат и крадат!
22
0
 
13
 
! Отговори
А преди 9 месеца
Как може румънците да противоречат на гурото на истината?
21
0
 
11
 
! Отговори
Virtuozzo преди 9 месеца
Пореден укронацистки фейк ,какъв шок само ,кой можеше да преположи дори !
20
2
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 9 месеца
Киро Брейка сигурно говори от личен опит... Много е изстрадал завалията значи...
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хаха,нашенските уркопитечета нещо са мълаливи,що така отново урките ви излъгаха?
18
3
 
18
 
! Отговори
Кога ли преди 9 месеца
Ще ни пуснат и на нас нещо да видят дали кълвем? Ама нашия комсомолец Тагаренко сигурно веднага ще отърчи да иска започване на ТСВ даже без да провери за какво, кой и как. Той е скокливците. Оня ден го пробваха с неговия съветник в Пирогов.
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И да са паднали в Румъния дроновете, по-добре се снишавай, докато мине бурята. Иначе какво ще правят румънците? Ще тръгнат на война с Русия? Хаха, не ставайте смешни. Никой не е толкова глупав да ходи да се бие с руснаците. Освен украинците. Както казва Киро Брейка глупакът трябва да страда.
16
5
 
19
 
! Отговори
Язе преди 9 месеца
Укрите като кажат "Добър ден" гледай дали въобще слънцето е изгряло :))) На тия укри кой ли им вярва вече....
15
2
 
15
 
! Отговори
Баце преди 9 месеца
Зелю вчера рече, че Украйна набира 1 000 000 доброволци за разминиране на втората защитна линия за Запорожие . Предлага се изключително високо, 5-цифрено месечно възнаграждение в долари! Сумата се изплаща на наследниците в 7-дневен срок от датата на разминиране та съответния квадратен метър!
14
2
 
9
 
! Отговори
Чичи преди 9 месеца
Те за кво се тревожат укрите, нали всичко върви по план? !? Пробиха първата линия, остават още 6-7 и цялото Запорожие у свободно. След октомври в четирите анексирани от Русия области, вече ще се получават украински пенсии и заплати.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ударите срещу Рени и Измаил бяха нанесени часове преди срещата на високо равнище в Сочи между руския президент Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Ударите срещу Рени и Измаил ясно показват руската позиция - зърнената сделка може да бъде съживена, но при условие, че се изнася руско зърно за бедстваща Африка.
12
0
 
13
 
! Отговори
чичи преди 9 месеца
Лъже, каза, като дърт украинец. Ейййй, обаче няколко лъжи из кристализират ..Как биват разобличени от една подобна ситуация . Когато Русия ги напада с по 30 дрона и 8 ракети -ВСИЧКО ВИНАГИ СВАЛЯТ, тук за два дрона ореваха света, че и Румъния замесиха, хихи
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе и да са паднали,и да са видели румънците ще каквато ще не е вярно и това е!!!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДубрЮтро днес най-после се събудихте.
9
0
 
15
 
! Отговори
Гейлорд преди 9 месеца
Няма значение, щом Ройтерс твърди, значи е вярно!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Това са нагли лъжи,на онзи със зелената тениска.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна се опитва по всякакъв начин, основно с лъжи, да привлече други държави във войната, която тя очевидно губи!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен4 ... Русия не си пожелава, а си връща собствената си земя, която съвсем лекомислено беше дадена на окрите...