Скандал в УЕФА, Цървена звезда не свали надписа "Газпром"

Руският гигант е под санкции заради Русия
21 сеп 2023 14:08, Петър Бойчев
20
Скандал в УЕФА, Цървена звезда не свали надписа "Газпром"
Снимка БГНЕС

Отборът на Цървена Звезда е разследван заради спонсора изписан на екипите на футболистите при участието си в Шампионска лига.  Сръбският първенец загуби от носителя на трофея Манчестър Сити с 1:3.

Скандалите последваха в часовете след последния съдийски сигнал. Това, което от УЕФА сякаш бяха пропуснали, е, че от много години основен спонсор на Звезда е руският гигант "Газпром", а логото на компанията е ясно изписано на екипите, предава dir.bg. В продължение на няколко години именно "Газпром" бе най-големият спонсор на Шампионска лига, но след избухването на войната в Украйна УЕФА бе принудена да прекрати многомилионните договори.

Подобно нещо направиха и няколко европейски клуба, а например немският Шалке изпадна във второто ниво на футбола след спирането на финансовите потоци от "Газпром", който бе основен спонсор на клуба.

Цървена Звезда обаче се появи с логото на компанията, при това в дома на актуалният носител на трофея. И вълната от негативни реакции бе неизбежна. УЕФА може да принуждава отборите да играят без спонсор в европейските клубни турнири.

Подобен е казусът с родните тимове, които често махат логата на спонсори-букмейкъри, които нямат лиценз в дадената страна, в която отборът гостува. На този принцип УЕФА може да свали надписа "Газпром" от фланелката на Звезда с довод войната и санкциите към Русия, руските компании и руския спорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия ще помогне на Сърбия за Косово така както помогна на Армения за Нагорни Карабах. Даде го на Азербайджан.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на сърбите ! А вие ,всички анонимници, сте големи патриоти, но само пред клавиатурата.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Газпром" бе най-големият спонсор на Шампионска лига, а днес Минспорт на РФ отказа да плати дължимата годишна такса от $1,2 млн на WADA. Къде се намират? Санкционират руските спортисти, а Русия била длъжна да им плаща. През следващото лято БРИКС ще си организира собствени олимпийски игри в Казань, РФ.
11
41
 
14
 
! Отговори
Таня преди 7 месеца
Незабавно отстраняване на отбора от европейски мачове. Като искат руснаци да си ритат с тях. Тук място за рашистки терористи няма!
10
12
 
5
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 7 месеца
Да сложат спонзор паризерпром на престъпника вучич и дачич по хубаво ще играят хааааааа
9
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Относно Международния спорт. За разширяване на БРИКС се разбраха а за свободни международни игри без разните там джендърски глупости и изключения за допинг ако си болен идиотщини не знам дали са се разбрали. Определено има разговори по тази тема - все пак спорта е добър бизнес нали?
8
8
 
36
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
Само един Въпрос към УЕФА - Санкциите наложени ли са от ООН или не? За букмейкърите е разбираемо това са ЗАЛОЗИ има държави където няма право да рекламираш и залагаш на ХАЗАРТ. В момента в който ПОЛИТИКАТА ВЛЕЗЕ ВЪВ СПОРТА - СПОРТА СЕ ОПОРОЧАВА - ФАКТ (Мое лично мнение това важи и за Хазарта)
7
15
 
21
 
! Отговори
!!! преди 7 месеца
Браво!
6
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боже, всичко с войната е ОК, та остава с логото на спонсорс да се заловят. Втасала Мара за попара! Да не би Газпром да води война в Украйна? Та всички държави от ЕС по един или друг начин участват в тази война, САЩ - също. Или едните водят справедлива война, а другите - несправедлива. Хайде сега глупости!
5
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Време е за нови ракетни удари по Белград. Този път не само коридор ще даваме, но и сами ще удряме по "братята" сърби.
4
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсолютно да ги изхвърлят от турнира.
3
12
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фашистките знаци до дрехите, в главите игъзовете на украинските спортисти никому не пречат
2
14
 
62
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 7 месеца
Това ако не е диктатура не знам, кое е! УЕФА Мафия!
1
66
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руски спонсор в Уефа апсурд. Руснаците и сърбите да си направят собствена международна футболна асоциация. Русия Сърбия Беларус и там който.