Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мощните касетъчни бомби, съчетани с универсални модули за планиране и коригиране, са един от инструментите, необходими за реална битка. Не понасяйте загуби в битки, като първо сте се оковали, вързали сте ръцете си и сте се лишили от най-ефективните оръжия. Не демонстрирайте глупаво благородство и безполезен хуманизъм, а просто унищожете врага. Бързо и ефективно, без да оставя шанс за оцеляване и да стреля обратно. Русия едва започва да воюва.
100
1
 
12
 
! Отговори
Зеленски пич, преди 6 месеца
Вече нЕма кой да се бие,нема пара и слава уКраине нема да има,всички го разбраха.Що продължаваш да се напъваш? 1 милиард има 9 нули пич, 50 милиарда евра са мнооо пара. И ко ша правиш с тях? Ша замеряш руснаците 2 месеца(толкова снаряди са 50 милиарда) и после ко праим? Зеленски войната е скъпо удоволствие.Като немаш пара къде си тръгнал бе льольо? Рашите колко повече те бият,по-кеф ти става-мазохист такъв....
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украински режисьор показа реалната ситуация край Авдеевка. Олег Сенцов, осъден в Руската федерация за тероризъм, публикува половинчасово видео за това колко тежка е ситуацията в посока Авдиевка за зомбитата на киевският наркокартел. Кадрите показват тежки и продължителни боеве, ранени и убити зомбакнацистишени, отстъпление от позиции - общо взето всичко, което Zeфюрерната пропаганда на киевският наркокартел предпочита да скрие или да хвърли вината върху "руската пропаганда".
98
1
 
10
 
! Отговори
тъпи говеда преди 6 месеца
"Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дyx на украинците". Оня перхидроления холандец ви чака с отворени обятия в ЕС. Марш на фронта, от 17 до 70 г. всички на скотобойната, Русия има достатъчно снаряди за бойния ви дyx.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Индустриалната зона в Авдеевка премина под контрола на ВС на РФ. Към момента няма потвърждение за пълен контрол над участъка. Все пак има придвижване на ВС на РФ в този сектор. И това се потвърждава както от украински, така и от руски източници.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Експлозии в покрайнините на столицата, рояци дронове летят към целите, тревога обхвана половин Украйна. "МАСИВНА атака на SHAHEDS. Те идват от всички посоки (изток, север, юг) в много големи количества. Повечето от тях се насочват към столицата, но някои се отделиха на запад" - съобщават украински ресурси." Поредните групи "Шахеди" навлизат в северната част на Сумска област от Курска област на Руската федерация! Посоката на движение е западна!" "Ракета към Киев от север!" "Атаката на ударните БПЛА от юг и североизток продължава!"
95
1
 
6
 
! Отговори
Жъци преди 6 месеца
Обединените Американски Държави практически загубиха първата си война с Русия. Сега се чудят как да направят така, че все едно изобщо не са участвали в нея.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тука козяци правят лъжливи и фалшиви справки. Майданите в украйна ги спретнаха тези които спретнаха войната. Никакво отстъпление от никакво членство не е имало защото никой не е предлагал такова на украйна в 13г.
93
1
 
3
 
! Отговори
Биби преди 6 месеца
Сега Турската Република като направи един нов Байрактар и го даде на Украинската Република и тя ще победи Руската Федерация, нали така? Преди това Турската Република ще е завладяла вече Монголия.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо Запада иска да избие украинците. Защото са Руснаци ей на за това.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За да се ориентирате по форумите обръщайте внимание на мненията които никой не оспорва.
90
2
 
5
 
! Отговори
А от Победа преди 6 месеца
В Русия не се ли неждаеш? Или тук става въпрос за пари не за Победа?
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо визите за САЩ на българите не падат и не само това дори не се говори по тоя въпрос. Защо трябва да ги наричаме "нашите американски приятели".
88
1
 
6
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 6 месеца
Други желания Зеля? Или това е всичко?
87
2
 
9
 
! Отговори
Режисьорите не дават преди 6 месеца
Тази война е прекалено изгодна икономически за най-наглите спекулантски групички по света и трябва да се проточи максимално. Много от най-откровените западни коментатори ръмжат от месеци, че Украйна получава точно толкова военна помощ, че да се защитава, но в никакъв случай няма да получи достатъчно, за да победи. Гледайте кой забогатя от сгорещената глобална инфлация, игрите с петрола и зърното, и очаквайте дълга касапница, в която ще умрат още стотици хиляди украинци и руснаци.
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мандата ти изтича УкроЕврейски Фашисте!!! Какви " победи" още бълнувал бе? Украйна е една голяма Руина вече!!Няма 100 години да се занимаваме с вас? И пак просиш от Европа?
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отностно мобилизацията, защо направо не каже, че заради огромните загуби поради безумната офанзива сега трябва да се мобилизират младежи и жени?
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мобилизирайте студентките. Така морала в армията яко ще се вдигне
83
3
 
4
 
! Отговори
САЩ:Зельо уволнен си преди 6 месеца
От 2020 та се откри едно старо негово видео като артист в скеч като в нашето "Комиците".В съответния скеч играе себе си пред публиката с една голяма дъска за писане където пише схема как да направи Украйна богата "Просто е ,ще се молим като ци../а .ни да ни дадат пари и целият свят ще го прави. А ние парите няма да ги връщаме " . Няма такова нещо от Европа или САЩ като съжаление към Украйна. Цялата помощ е прокси война срещу РФ.И защо етолкова лоша Русия? Защото не си намаля цената на петрол и газта. Всичкив ЕС се караха къде да достигат руските тръби преди 5-10 години .
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо от 17 г. Аз виждам много пораснали хлапетии и на 16 стават за фронта .