Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
15
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
К'во стана с руснаците?! Ооолеееле!
120
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Голи куки за шарани ! Фейк.бг много ви е слаба пропагандата,получава се обратния ефект ...
119
3
 
26
 
! Отговори
Зеленски какви очи преди 5 месеца
Имаш да се показваш пред народа си и пред света? Ти новини не гледаш ли? Руснаците изравняват Авдеевка със земята,ти говориш за пари? Колко украинци отидоха курбан? Колко още????????????
118
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За страданието и за смъррта на хората и за проточилата се война са виновни САЩ и ЕС. Тях не ги интересува украйна. Те искат да свалят Путин. Искат да пткъснат плът от плътта и кръв от кръвта на Русия искат да я унищожат а заедно с нея и Православието.
117
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Горделивостта и надменността на украинците и израелците ще ги погуби. Това е само началото. Част от "лидерите" на ЕС не са в час. Ако приемат Украйна и Молдова на бърза писта това ще бъде началото на края на ЕС.
116
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това Украинец вече е вписано в червената книга - бързо изчезващ вид.
115
1
 
19
 
! Отговори
САЩ:Зельо уволнен си преди 5 месеца
Готвят му уволнение и заточване .Не е проблем за него той си накупи имоти из Европа на името на роднини .След години ще гледаме филми против него както се правят сега за Путин или нашия Бойко. Изведнъж след свалянето на Зеленски някой случайно ще му светне да прави разследвания за него. Така беше й с Юлия Тимошенко и Петро Порошенко ..Нищо ново ..Светътсе върти ,но интересите не се променят .Така че скоро се очаква смяна на "Слугата на народа ". Който си го сложи той ще го смени.Има още слепикоито не го виждат.
114
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще има много дълга агония защото всичко е една голяма лъжа. Например украинците защо се имат за такива а говорят на чист руски език. Това не е ли лъжа. Защо бомбардират Донецк ? Загинали са близо 5 ООО мирни жители вкл. и много деца. Защо въздесъщия ЕС мълчи и най вероятно крие от гражданите си това. Ние го научаваме от Телеграм каналите но понеже разбираме руски. Западняците които не знаят руски са в заблуждение !
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До за справка. Това не е справка а опорка която я повтаряш от нямолко дни .
112
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мобилизирай бебетата наркоманизиран загубеняк.
111
2
 
24
 
! Отговори
в България преди 5 месеца
В България заиграването със запада струваше измирането на 2 милиона българи, но за дълъг период. В Украйна половин милион бяха убити за година и половина.
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След Аржентина още един Тръмп се появи, този път в Европа. Вилдерс обеща да спре подкрепата за Киев, разширяването на ЕС и финансирането на ЕС. Какво ще изпълни не е ясно, но кошмарът на европейската улица вече започва. Дори и Нидерландия да не излезе от ЕС като Великобритания, те както Фицо и Орбан, винаги ще критикуват и блокират решенията на режима в Брюксел.
109
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
The Times: ЕС се страхуват, че промяната на политическата посока в Холандия ще предизвика верижна реакция в цяла Европа.
108
2
 
19
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Затова зомбитата на киевският наркокартел трябва да го използват много внимателно и обмислено. Всеки унищожен танк е значителна загуба. Киевският наркокартел няма възможност самостоятелно да ремонтира дори незначителни повреди, така че танковете трябва да бъдат транспортирани до Литва за ремонт.
107
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Der Tagesspiegel (Германия). "Изглежда очевидно, че освен вече доставените 18 основни танка Leopard 2, нищо друго няма да бъде доставено в Украйна. С малко над 320 единици в експлоатация, отбранителната готовност на Бундесвера вече се счита за ограничена. Представители на военно-промишления комплекс(ВПК) обаче са изненадани от факта, че не са поръчани значително повече танкове като замяна на изпратените в Киев танкове - за тях самите. Въпреки че наскоро САЩ доставиха 31 танка Abrams, общата доставка на военно оборудване не е толкова голяма, като се има предвид дължината на фронтовата линия.
106
2
 
18
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Най-черният сценарий за зомбираната по натовски стандарт биомаса е окончателното затваряне на капака на котела, тоест пълното обкръжение на град Авдиевка. В момента, в най-тясната си точка, руските "нокти" са на приблизително седем километра една от друга.
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американските касетъчни снаряди се оказаха оръжия, които проляха много руска кръв. Руският отговор обаче е десет пъти по-ефективен и ужасен. Русия започна масирана употреба на касетъчни бомби РБК-500. РБК еднократна бомбена касетка(Разовая Бомбомая Кассет), 500 е масата на полезния товар. Касетата може да бъде оборудвана с разрушителни елементи (суббоеприпаси) за различни цели. Те могат да бъдат осколъчни гранати или обикновени кумулативни бомби, и наистина всичко.
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срещу украинските въоръжени сили са използвани касетки с голям брой малки суббоеприпаси: съдейки по броя на експлозиите, РБК-500 е използван във варианта ШОАБ-0.5: "авиационна бомба с осколкова топка", а индексът 0.5 показва, че тя тежи само половин килограм. ШОАБ-0.5 изглежда като сфера с четири леко извити ребра, малко по-малки от топка за тенис. В същото време във всяка "топка" се изсипват 304 стоманени топки с диаметър 5,5 мм. Падайки от голяма височина, суббоеприпасите се разпределят равномерно по площта. Нито гънките на терена, нито отворените отгоре окопи и окопи могат да ви спасят от т
103
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Interia (Полша). "Щурмовите действия на руските военни ясно показват каква е целта им - възможно най-бързо да блокират пътищата за достъп до Авдиевка, през които да се извършват доставки за нейните защитници. В момента, според информация, предадена от зомбитата на киевският наркокартел, пътят 00542, водещ от Орловка, се използва предимно за тази цел. Част от товара се доставя по черен път от Северни. Руската окупация на стъкларския завод би означавала, че най-важният транспортен път за киевската хунта ще бъде напълно прекъснат. Най-черният сценарий за зомбираната по натовски стандарт биомас
102
3
 
12
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Междувременно санкциите са в сила от почти две години (като Байдън предприема нови мерки на всеки два месеца), но руският режим не само не е паднал, но и категорично отхвърля исканията на Запада за изтегляне на войските от Украйна. Доказателство за тази неприятна истина ще бъде увеличението на руските разходи за отбрана спрямо БВП, които сега достигат рекордните 70%.