Руски ракети удариха град Харков, има 17 ранени

Одеса е атакувана с дронове, трима са ранени
17 яну 2024 07:15, Елка Василева
67
Руски ракети удариха град Харков, има 17 ранени
Снимка: архив, БГНЕС

Две руски ракети удариха центъра на втория по големина украински град Харков вчера, при което бяха ранени 17 души, двама от които тежко, и са нанесени сериозни щети на жилища, съобщиха местни служители, предаде Ройтерс.

Спасителните екипи претърсваха купчини отломки, за да проверят дали има и други пострадали. Кметът на града описа две "мощни експлозии" и заяви, че най-малко 10 жилища са били повредени.

Службата за извънредни ситуации на Украйна съобщи в приложението Телеграм, че една от ракетите е ударила триетажна сграда. в която преди това се е помещавал медицински център.

Пожарите са били потушени в две сгради,  жилищни и други постройки са били повредени.

Началникът на регионалната полиция Владимир Тимошко заяви пред обществена телевизия, че една от ракетите е паднала на пътно платно.

Службите за спешна помощ публикуваха в интернет снимки, на които се виждат спасителни екипи, които се борят с пожарите, изкачват се по стълби до повредените горни етажи и оказват помощ на евакуираните да се качват в микробуси.

Областният управител на Харков Олех Синехубов съобщи, че 17 души са били ранени.

Четиринадесет от тях са в болница, включително две жени, които са били тежко ранени.

Кметът на Харков Игор Терехов, който също пише в Tелеграм, заяви, че ракетите са ударили "точно там, където няма военна инфраструктура и точно там, където всъщност има жилища".

В ранните часове на тази нощ Одеса бе атакувана с дронове откъм Черно море, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението Телеграм.  

Сирените в града се включиха в 1.22 часа и се изключиха в 2.13 часа.

"Вследствие на атаката до момента е известно за трима ранени. Сред тях са 62-годишен мъж, жена на 69 години и млада жена, родена през 1995 година. Лекарите им оказват необходимата медицинска помощ", гласи съобщението на Олег Кипер.

По негова информация е бил улучен жилищен блок, откъдето са евакуирани 130 души, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изнесени са по гръб около 80 френски наемника, само 20 от които все още живи.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук коментират много болни мозъци Украинци и сеубеждавам че не случайно държавата им е на този хал!
47
2
 
6
 
! Отговори
Опаа преди 3 месеца
Още няколко военни инструктори на НАТО се качиха в маршрутката за Ада.
46
2
 
5
 
! Отговори
OZZY преди 3 месеца
Стотина чуждестранни наемници са станали на омлет,интересно в коя сграда са били!
45
5
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Понеже каскетите сте много разбирачи,Словакия и Фицо,така па иначе,ето че Фицо ще въоражава Украйна! Мисля,че тази недвосмислена новина ви отказва да говорите за Фицо! Остана ви Орбан който си чака кинтите,за да забрави. Ще си получи нужните милиарди,и ще забрави! Решено!
44
11
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Според китайски експерт "Кинжал" изобщо не е свръхзвуков и е лесна плячка за "Patriot".Вижда му се края на руския ракетен тероризъм.
43
2
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 45 Е ти си вярвай,че Украйна ще остне бес оръжие щото някой са го свалили от някаква трибуна,или там нещо си друго е станало,или ще стане.
42
3
 
8
 
! Отговори
бе преди 3 месеца
тия пияни руснаци не се научиха да стрелят ,я вижте *** как воюват ,да се стегнат малко и да намерят къде се крие заленият плъх и да приключва операцията .
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 44 82 ОБМР.Да бе вярвай си за това го свалиха финансовия министър от трибуната като се опита да говори пред протестиращите е те не го свалиха директно,ама като направи намек ,че няма пари за тях щото трябва да има за Украйна така го свирнаха,че не можеше да се чуе,какво говори и трябваше да слезе.Не вървиш с тя опорки,че Украйна е много важна за всички всеки си гледа неговия интерес соца умря преди 35 години,при капитализма е така
40
8
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Колкото и да искара Шолц,опозицията е по-крайна в настояването си за оружие за Украйна,така че който и да изберат в Германия няма значение
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82 ОБМР Е нищо на Шолц му запалиха чергата те това е ,а ти си мечтай ,че ще те хранят на аванта щото си много убав ,ама така става като си неук
38
8
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Стачки много,и какво от това?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82 ОБМР И за това към към стачката на фермерите в Германия се включиха и тия от транспорта,а и лекарите ще се включат.Е това не си го чел щото медиите мълчат,ама ти си лаеш . Оказа се,че Германия има пари за Украйна,а за собствения си народ няма .До кога мислиш,че ще изкара Шолц.
36
14
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Честито! Нови 7 милиарда евро военна помощ от Германия! Слава Бундес републик Дойчланд! И много руски окупатори ще умрът!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една и съща глупава пропаганда си пишат нашите глупави послушни *** ! Няма военни цели,в някакъв блок с цивилни са се целили ! Продажници
34
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 35 РФ прилича на Германия от ПСВ??? Изглежда си имаме "ИСТОРИК"!!! Германия се предава не защото не можеше да издържи още година че и повече. Предава се защото няма РЕСУРСИТЕ да води войната. Знаете ли че голяма част от взривните вещества ползвани от Германия ПСВ са на хранителна основа. За това и има недостиг на Храни - населението е недоволно достига се до бунтове. Каизера се предава. РФ има всякакви евтини ресурси и военни технологии адекватни за какво да се предава Путин?
33
12
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Според руската пропаганда, в жилищните блокове са се намирали тайни лаборатории за нацистка черна магия, където се провеждали опити за съживяването на киборг-Хитлер.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубаво е руснаците да напомнят на укрите, че не е хубаво да пускат дронове от модела "Малък бандеровски стъклотрошач" по руски градове. Защото ВИНАГИ следва ответка. Ако беше куче, щеше да се научи, пък то - кафяв елф от Укрия...
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера персите нанесоха страшен удар по щаб-квартирата на Мосад в Ербил. КСИР нанесе комбиниран въздушен удар по пиндостанската военна база и консулството на Пиндостан в столицата на курдистански Ирак Ербил. Има ли журналисти в България? Има ли реакция от страна на Пиндостан и Израел?
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По време на пожара в Дома на профсъюзите в Одеса спасителните екипи чакаха навън със заредени пистолети.