Чужденци вече може да служат в Националната гвардия на Украйна

Това се отнася и за хора без гражданство
22 фев 2024 13:46, Елка Василева
62
Чужденци вече може да служат в Националната гвардия на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, позволяващ на чужденци и хора без гражданство да служат в Националната гвардия на страната, предаде Укринформ.

Още по темата
Указ No. 84/2024 от 21 февруари "Правила за чужденци и хора без гражданство на военна служба в Националната гвардия на Украйна" беше публикуван на уебстраницата на държавния глава.

В част 4 на чл. 211 на закона " За военния дълг и военната служба" и част 5 от чл. 9 на закона "За Националната гвардия на Украйна" президентът одобрява "Правила за чужденци и хора без гражданство на военна служба в Националната гвардия на Украйна."

Указът е влязъл в сила от деня на публикуването му.

Според одобрените правила чужденците, които живеят законно в Украйна, нямат присъди и покриват изискванията за военна служба, определени в закона "За военния дълг и военната служба", могат да бъдат приети като доброволци (с договор) за военна служба в Националната гвардия на Украйна.

Те могат да служат с чинове редници или сержанти.

Чужденците, приети на военна служба, преминават задължителен медицински преглед от военномедицинска комисия в здравно заведение на Министерството на вътрешните работи на Украйна, професионален и психологически подбор и трябва да покрият нормативите за физическа подготовка, определени от министерството на вътрешните работи.

Жени чужденци е възможно да бъдат приемани на военна служба по договор, ако има свободни военни длъжности, които може да бъдат заемани от жени. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
А инвалидите служат от една година вече ,кой без крак ,кой без ръка кой в инвалидна количка ......страшна армия има вече в Украйна след като вече даде над милион жертви на фронта за да угоди на Англия,Сащ,ес и нато ,луд народ са усрайнци и наркомана Естественно !!!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Даваха един българин там бил убит ,та тоя се съблякал гол до кръста и показва мускули ,не мускули а ум в главата да имаш
52
0
 
5
 
! Отговори
Като преди 2 месеца
Украинците не щат да ходят за пушечно месо сега ще се надяват на чужденци, ама се разбра, че ръководството пише загиналите изчезнали за да не плаща, заплатите ги бави и само обещава за след изборите в САЩ.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми тогава ПП и сие на фронта на първа линия
50
0
 
9
 
! Отговори
Доктор Хук преди 2 месеца
Преди две години 99% от чужденците си хванаха шапките и вдигнаха гълъбите,кой е луд да остане в укрия,ако може като чужд гражданин да се изнесе от Мордор и долният свят. След такъв указ трябва да ви е ясно какво е там положението.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не те уцелят руснаците , то после пък украинците ще те уцелят , за да НЕ ТИ ПЛАЩАТ , както стана и с АЗОВЦИТЕ !Голяма далавера , Ей !
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И от кЪф зор ?Има ли кандидати за 1-ва линия ?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че да не би да са в позиция да могат да избират? Който се излъже, може да заминава да го гърмят руснаците, хахавели винаги е имало.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоест и тях ще почнат да ловят по улиците. Муахахахахаааааа.....
45
1
 
17
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 2 месеца
Вероятно ще има още злощастни инциденти, както с френските "туристи" в Харков.
44
1
 
5
 
! Отговори
КОЧО преди 2 месеца
До Българин- 34 : Чакай малко,българино.Какви мераклии?! Какво да правим ние там??!Зеленски и журналята първо да кажат/ама мълчат по въпроса/,мобилизират ли украинци и колко годни за фронта са из света и защо ги изтърваха,когато им е подпалена чергата!!!Има си и приказка-Всяка жаба да си знае гьола.Нали така? А помощта в материална част е съвсем друга работа
43
1
 
23
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 2 месеца
Сега е е момента нашите яростни евроаталантици да докажат лоялност и да защитят евроатлантическите ценности. Очаквам първо да се потопорчи Ал Йорданоff с атлетичн ото си тЕло, повеждайки своята армия от реститутки.
42
1
 
16
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Наторяването продължава!
41
1
 
21
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
И сега като тръгне един наплив от "доброволци" и "отпускари", ум да ти зайда! Опааа, ама те "доброволците" и "отпускарите" май вече попривършиха. Никой не е толкова луд да се бие за пари, като знае че има 3-4 часа живот на фронте.
40
2
 
26
 
! Отговори
Ъф! преди 2 месеца
Укрите се опитват да ловят "шарани" с арматурна тел! Баламите ги няма вече.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е сега и от двете страни да закарат *** да се бият
38
2
 
28
 
! Отговори
Ми убаво преди 2 месеца
То в началото на войната нали имаше много ентусиасти и доброволци от различни страни. Вече няма ни един жив от тях.
37
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То па нали в армията на кремълското джудже ич няма чужденци,че доскоро и мюсулмани от Чечня на които джуджето е наредил да убавт православни християни,*** иначе бункерното джудже ходи на църква Сатаната ддолен.
36
2
 
19
 
! Отговори
Решение преди 2 месеца
Само аз ли виждам, че с този Указ на Нармокана, може да се реши проблема на Европа с нелегалните мигранти. Вместо на Запад да се чудят какво да ги правят, да ни ги карат тук тайно, направо на самолета и на фронта!
35
1
 
18
 
! Отговори
ей сега преди 2 месеца
затърчаха се балъците