Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия

Генералният секретар на НАТО каза, че изтребителите идват скоро
22 фев 2024 09:19, Петър Бойчев
731
Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия
Снимка БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред Радио "Свобода“, че когато Украйна получи изтребители F-16 от съюзниците си, тя ще има право на самоотбрана, включително да нанася удари по законни руски военни цели извън Украйна.

На въпрос кога Украйна ще може да разположи изтребители F-16, Столтенберг отговори, че е невъзможно да се каже. Той повтори, че всички съюзници на Украйна искат те да бъдат там по-скоро, отколкото по-късно, но каза, че въздействието на F-16 ще бъде по-голямо, ако пилотите са добре обучени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ персонал са добре подготвени.

"Така че мисля, че трябва да изслушаме военните експерти точно когато сме готови или когато съюзниците са готови да започнат да изпращат и доставят F-16. Колкото по-рано, толкова по-добре“, заяви той.

Всеки съюзник ще реши дали да достави F-16 на Украйна, отбеляза още генералният секретар, а съюзниците имат различни политики. Но в същото време войната в Украйна е агресивна, отбеляза той и Украйна има право на самоотбрана, включително нанасяне на удари по законни руски военни цели извън Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
476
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
всички тук списващи, хем сте за путин, хем не искате ядрена война, докато има ядренин оръжия винаги някой на някого ще извива ръцете, а русия определено не надежден партньор за нищо, възхвалявайте кремълското
475
5
 
21
 
! Отговори
До Euroslayer29 преди 3 месеца
Безкрайно се кефя , как ви порят зaдниците братушките.
474
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко навътре? До Владивосток може ли да стигне?
473
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Euroslayer29 Винаги има надежда, че мечтата ти за петият райх може да се сбъдне, от което следва, че източникът на омразата и страхът ще бъде унищожен, иначе пети райх не може да съществува, докато я има Русия. Затова, след поредната guapuя бий си една кока, пусни си Батько наш Бандера и си мечтай че петият райх най-сетне ще превземе света.
472
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А откъде ще излитат тези самолети? Пистите за F-16 трябва да са абсолютно чисти и гладки, затова пистите в Безмер и Графа ги асфалтираха, а бетонните плочи ги махнаха, защото имаха фуги и се откъртваха камъчета. Въздухозаборникът на F-16 е ниско долу и може да засмуче камъчета. А всички летища в Окраина са на кратери. И каво ще постигнат с тях - носители за ракети укрите имат и сега, а във въздушен бой побеждава този с по-далекобойна ракета и по-добър радар, цирковете като "Топгън" са за соята.
471
3
 
27
 
! Отговори
защо ги търпим още? преди 3 месеца
И така започна Третата световна война! Този ще се скрие в някой бункер, а дебелия ще го ядем всички ние! Даже и тези от незнам кой пол не искат да ги бомбардират заради някой си Йенс, Джо или Шарл.
470
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вова Шаломович и приятелите му руските олигарси Милер,Авен,Чорни ,Абрамович,Ротенберг,Микелсон ,Мордашов и Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
469
5
 
26
 
! Отговори
xoxo преди 3 месеца
Приказки под шипковия храст,няма да има самолети за Украйна.Приказват глупости колкото да се намират на раздумка
468
4
 
17
 
! Отговори
ТОЗ ИБРИК СИ ПРАВИ преди 3 месеца
СМЕТКАТА ЧЕ ПРИ ЯДРЕНА ВОЙНА ЩЕ БЪДЕ В ДЪЛБОК БУНКЕР, АМА ЗНАЕ ЛИ СЕ ?
467
6
 
30
 
! Отговори
Руя преди 3 месеца
Тоя откачалник няма ли кой да му види сметката.Тежко ни ако тия ненормални започнат да правят золуми в Русия.Ядрената война ни е в кърпа вързана.
466
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоз чичо не е ли оня чичо дето го е страх от КеЕнЕрите и Персите
465
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелената улица дадена, ама синьото небе - не! Явно някой пошепва на руските служби че фърчилата ще гаражират на зелена ливада
464
27
 
4
 
! Отговори
Euroslayer29 преди 3 месеца
До некакъв ттъпак!А бре ттъпунгер ннещастен-ти да четеш можеш ли,бре???Пиша,че искам и очаквам Света да загине,аз да ппукна,децата и внуците ми да иизмрат,но жива ррушняшкая бблядь да не остане,бре!Нека Света да експлоадира,нека летят термоядрени ракети към Кремъл,нека и нека!Това е цената на щастието-всички да ззагинем,но ррушняк да не остане,бре!И така ще стане и то скоро-не по-късно от края на тази последна за Света година!И нека бъде-да,да и пак да!Ммрете бблядьове ррушняшки,ммрете до крак!!
463
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ужасно безхаберни, подкупни и луди хора управляват света ... чак се чудя как планетата още не е експлоадирала и ни търпи золумите.
462
11
 
9
 
! Отговори
asd преди 3 месеца
За райх мечтаят едни други. Виж къде са им войските и какви са им приказките и намеренията. Нали знаеш? Крадеца вика "дръжте крадеца".
461
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Euroslayer29 За теб също се отнася: След тази guapuя бий си една кока, пусни си Батько наш Бандера и си мечтай че петият райх най-сетне ще превземе света.
460
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дед много добре си описал сорросоидите.
459
26
 
1
 
! Отговори
Euroslayer29 преди 3 месеца
Бутат ли го,"тикат" (еегати диалекта!),но Света върви неизбежно към термоядрен Апокалипсис,бре!И нека да се сбъдне минута по-скоро!Цената е жив ррушняк/жива бблядь проклятая да не остане по всички земни кълбета!Света да експлоадира,аз да ппукна,децата и внуците ми да иизмрат,но ррушняшкото ЗЗЛО да изчезне заедно със Света!С нарастващо нетърпение чакаме термоядрените ракети да полетят към Кремъл и всичко живо да иизгине,но ррушняшка ггнъс да не остане!Ммрете ууроди ррушняшки и ние с вас-да,да,да!
458
3
 
13
 
! Отговори
#473 преди 3 месеца
До Деди След тази guapuя бий си една кока, пусни си Батько наш Бандера и си мечтай че петият райх най-сетне ще превземе света.
457
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украински служители казаха, че целта на подобни мерки е уж да се регулира трафикът на наркотици на фронта. Като се има предвид, че самите те защитават наркобизнеса в зоната на бойните действия, най-вероятно резултатът ще бъде точно обратният.