Зеленски приветства украинските ВВС за свалени 7 руски изтребителя

Обяви нови военни споразумения със съюзниците на страната
22 фев 2024 07:15, Елка Василева
105
Зеленски приветства украинските ВВС за свалени 7 руски изтребителя
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства във вечерното си обръщение към нацията украинските военновъздушни сили за свалянето на седем руски изтребителя, предаде ДПА.

Още по темата
Държавният глава уточни, че бойните самолети "Сухой" са били свалени в разстояние на една седмица. "Благодарен съм на нашите военновъздушни сили и на всички, които защитават нашето въздушно пространство", каза той.

Зеленски подчерта, че е една от най-важните задачи в съпротивата срещу руската инвазия е да се защитят небето над Украйна и позициите на фронтовата линия от руските удари от ракетни системи и от бойни самолети.

В навечерието на втората годишнина от войната в Украйна, която Русия започна на 24 февруари 2022 г., президентът на Украйна обяви нови военни споразумения със съюзниците на страната. Без да дава подробности, той отбеляза, че са договорени отбранителна помощ за войниците и конкретни финансови гаранции за държавата.

ДПА припомня, че в последно време Украйна сключи военни споразумения с Великобритания, Германия и Франция.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
m преди 5 месеца
На Зленски не му ли е ясно,че повече от половината украинци са емигрирали или избити.В Украйна надали са останали повече от 20 млн. Каква победа бълнува?
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е вярно 77 са
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГлупакътДа Бе изчакал още 4 седмици и да честити 35 свалени самолета. Явно не се фука със сваления затворнически самолет. Кокаинът зло не мисли. Само зло прави. ОтКапут направи Президент. Това за бойците кито остави да загинат за Авдеевка, и то постоянно твърдейки че Авдеевка нямала занчение, а след бягството обвини Щатите че не му дали бомби. КапутЕтва лелСтефанке
76
1
 
3
 
! Отговори
клоунада преди 5 месеца
Преди време тия поне си правиха труда да пускат видеа.. къде реални, къде не толкова, но поне някакво доказателство. В момента директно викат - сбихме 100 самолета и 7 паатици! Вервайте ни!
75
1
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 5 месеца
Те са свалили общо 7 Руски самолета но пропагандата го изкарва все едно вчера са свалили 7. Утре да кажем ще свалят още 1 самолет и Зелката ще излезе и каже Свалихме 8 Руски самолета. Хората без мозък се връзват иначе.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На этот раз хорошие новости пришли с Донецкого направления. Русская армия освободила населнный пункт Победа.
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Понеже свърши контрнаступа, сега почнаха фантазиите. Днес изтребители, утре подводници, накрая капитулация на Зеления.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е откъде толкова, Зеля остави РФ без авиация още миналата година?
71
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 82-ОМБР Споменах ти че Су-34 летят над РФ територия. Ако имаше катастрофа някъде в полето веднага щяха да се появят снимки в интернет. Табу за публикуване на снимки в РФ няма(освен за дислокация на Военни поделения както на всякъде по света)
70
11
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Боби ти можеш ли да твърдиш,че не са го видяли да пада? По скоро Шойгу се изказа неподготвен. Бил превзел още веднъж Кринки. Кой може да си сложи раката на сърцето и да каже,че Шойгу не е патологичен лъжец?
69
4
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Зеленски пак и отново се изказа неподготвен. РФ ползва 3 вида самолети Су-35/30(ВКС/ВМС) за въздушно патрулиране, Су-25 за непосредствени удари на фронтовата линия, има оня ден един повреден. И ОСНОВНО Су-34 за удари с УМПК боеприпаси. Сега Ако един Су-34 е свален то това ще стане на височина 10 000 - 12 000м височина(на тази височина летят големите аеролайнери) над Руска територия без да влизат в Укр зона. Ако все пак един Су-34 бъде свален то той ще пада 3-4 минути ще го видят на десетки км
68
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
кажи как мина "успешното отстъплението от Авдеевка на нови по-изгодни позиции"
67
9
 
3
 
! Отговори
Русобил преди 5 месеца
До 78 за лилипутин говориш нали?
66
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя магьосник свале с поглед руски самолети и ракети)но поляците които ми подаряваха самолети и оръжия сегасс затворили границите,зеление е нервен ,на полските земеделци ,ми не само Полша ,целия ЕС стачкува от нахалството на на Украйна ,поставя ултиматови ,ноксъо му подаряват милиарди му добре гад
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 54 - Не се хаби във форума излей яда си на украинския фронт, заплахите са за страхливите.
64
7
 
11
 
! Отговори
тоти преди 5 месеца
След толкожа милиярди дадени от САЩ и ЕС и крачка напред да не са мръднали,а напротив ОТСТЪПИЛИ...не виждам логика да чакаме след още милиярди да се случи ,,чудо !!!Дори смятам,че Руснаците нямат желание повече да разрушават цяла Украйна ,макар и да имат сили........Войната вече излиза от смисъл,защото става заложник на цяла Европа!!!
63
5
 
16
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
"Су-35 само като отлепи от пистата и Байдън се насира." ... Как да разберем че Су-35 е причината като Байдън пълни памперса през цялото време?
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То единия даже беше с укри,които връщаха от плен ама подробности са това,нали?Зелето и НЛО сваля като шмръкне една линия хаха.
61
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо България помага на тъпата Украйна, а не на Русия, която я освободи от турците?
60
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крайно време е Русия да започне да стреля с ракети срещу столиците, където се взимат решенията за подпомагане на Украйна - Берлин и Варшава са удобни цели.Русия разполага с достатъчно надеждни оръжие.