САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот

M10 Booker вдига 75 км и изминава 560 км без да зареди
28 фев 2024 15:43, Петър Бойчев
246
САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот
Снимка Фейсбук

Американската армия се подготвя за битки срещу Китай и Русия, като модернизира съществуващите оръжия и въвежда напълно нови модели - танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и роботизирани бойни машини. Те ще подготвят Вашингтон за "войната на бъдещето“, съобщава The National Interest.

Американската армия представи 24 нови системи през 2023 г., като подобен напредък се очаква през 2024 г. Ключовите разработки включват танк M10 Booker със 105 мм главно оръдие и други тежки оръжия, както и БМП XM30 (IFV) с повишена способност за поразяване и оцеляване, планирана да замени остарялата бойна машина на пехотата M2 Bradley. Освен това американската армия проучва възможностите на безпилотни бойни машини, по-специално RCV-Light, която също е в процес на разработка, пише Фокус.

Оръжията на M10 Booker са в състояние с успешен изстрел да извадят от строя лека бронирана техника на противника или дори танк, отбелязва авторът. С тегло около 40 тона, M10 Booker ще може да достигне максимална скорост от 75 километра в час и да измине до 560 километра преди зареждане с гориво.

Перспективната БМП XM30, според помощник-министъра на армията за придобиване, логистика и технологии Дъглас Буш, ще бъде дори по-смъртоносна от M2 Bradley. Ще има лека картечница и противотанкови ракети, но модулният дизайн ще позволи машината да бъде оборудвана с нови системи, когато станат налични, "което ще осигури огромно предимство“.

И накрая, роботизираната бойна машина RCV-Light ще отговаря за разузнаването и огневата поддръжка. Вярно е, се отбелязва статията, че ще се нуждае от надеждни системи за електронна война, за да може да действа на фронтовата линия.

Миналата година американската армия избра компаниите Rheinmetall Vehicles и General Dynamics Land Systems за изпълнители от петима кандидати. Сега компаниите имат договор за 1,6 милиарда долара за доставка на прототипи до края на 2024 г. Що се отнася до други разработки, армията иска да ги получи преди края на десетилетието, заключава авторът на The National Interest.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А НИЕ ЩО ЩЕ КУПУВАМЕ сТРАЙКЪРИ, НЕКА КУПИМ ОТ НОВИТЕ ЧЕРТЕЖИ...
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер летящ танк)
174
2
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
фащ обикновено предпочират да воюват с необразовани 6 г козарчета а му джи с пушки. След това се отказват и бягат, оставайки военна техника подарък. Побеждават предимно във военните екшъни. За тяхно съжаление Арнолд и Чък Норис не могат да станат действителни персонажи.;)
173
0
 
6
 
! Отговори
Леле преди 2 месеца
И отново неправилно структурирано заглавие. Правилно се изписва: В строя влизат,..... Дребните грешчици надолу вече дори не ми правят впечатление. Неграмотността е във всички медии, не само тук! Тъжно...
172
7
 
1
 
! Отговори
а блатните мелези преди 2 месеца
произвеждат бояршик за масата. Различни светове
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
перачница за пари...едни хути ви правят на маймуни ...правели нешо пак супер и най най
170
7
 
3
 
! Отговори
ХА ХА преди 2 месеца
Какво барбекю бе?7000 руцки и 5000 украински тетки са отворени като копърка от клошар в пещера. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
169
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха сънувала кокошката просо. ЕС да се готви за война ако толкова желае да победи Русия на украинския фронт... САЩ няма да изпратят и един войник. Тази война е загубена за тях.
168
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Без китайски доставки вече нищо не могат да направят.
167
10
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 месеца
ти па кат си толкова не кух що не ходиш да се пиеш за родината си рашистан!? А продажен путинофиле?
166
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ ЗАГУБИХА ВОЙНАТА ВОДЕНА ОТ НАТО СРЕЩУ РУСИЯ ! СЕГА ТРЯБВА ДА ТЪРСИ НАЧИН ЗА НОВИ ОРЪЖИЯ ЗАЩОТО ДО ТУК ВИДЯХМЕ КАК ГОРЯТ И АБРАМСИТЕ И ПЕТРИОТИТЕ И ГАЛБИЦИТЕ М7777 ВИДЯХМЕ НЕЕФЕКТИВНОСТА НА ДЖЕВЕЛИНИТЕ И ВИДЯХМЕ ЧЕ НАТОВСКАТА ТАКТИКА ЗА ВОДЕНЕ НА БОЙНА ДЕЙСТВИЯ Е НЕЕФЕКТИВНА ПРЕД РУСКАТА ЮВЕЛИРНА ТАКТИКА НА ВОДЕНЕ НА ОБЩОВОЙСКОВИ БОЙ
165
17
 
9
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Бе не знам за САЩ, но ЕС трябва да се готви за война! НЕ за друго ами тоз новия хитлер дето е седнал от над 25 години на трона в москва се види, че иска пак да владе източна европа, че и други държави по света! Така, че требе да му се противопостави свободния свят!
164
7
 
4
 
! Отговори
Срещу кого ли преди 2 месеца
Ще е тази война ? А капейки ?
163
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ФАЩ ще горят в ада,защото сериозно се подготвят за ядрена война.Алчността е грях,а те от алчност и да заграбят чужди ресурси искат да я провокират.
162
5
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Прррръъъъцц ...ха ха хаШики наки шики наки маалии..Ха ха ха хаСЛАМА СЛАМА СЛАМА НА РуСИЯ оооооооо СЛАМА СЛАМА и СЕНО
161
0
 
2
 
! Отговори
Лагрестин преди 2 месеца
Време е лукавия да бъде озаптен за 1000г.,след което окончателно да изчезне.
160
7
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 2 месеца
До ВАЖНО: Всъщност повечето американци са далеч по-спортни от повечето българи. Дебелите са само долната класа, които освен да ядат и пият от друго не се интересуват, нещо като болшинството в България.
159
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вайййй... Няма и два дни след барбекюто "Айбърнс" и вече се отмятаме от именцето... За M2 Bradley няма какво да говорим - тенекиена кутия за обувки, прекалено висока - тлъста цел за FPV и ПТУР. ТТ данните на "танка" M10 Booker няма да ги коментирам, това е някаква пародия с това малокалибрено оръдийце! Мъкааааааа!!! P.S. 105 mm оръдие, ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАААА!!!
158
3
 
12
 
! Отговори
ВАЖНО преди 2 месеца
Люкът на танка трябва да е достатъчно широк да могат да влизат танкистите с нормална (за САЩ) обиколка на талията. И от най-голяма важност е всичко да е съобразено с модерните норми за инклузивност, така че независимо като какъв се идентифицираш да имаш равен достъп до танка.
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ямболски цървуль Руснаците и сега имат голяма огнева мощ на артилерията и танковите армии плюс ракетната мощ на РСЗО. Зеленски и сега иска 122 мм снаряди за руските гаубици, с които съм стрелял преди 63 години. От това време са 152 мм руски оръдия и базуките, които са все още на въоръжение във ВСУ.