Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински

На него се обсъжда възможност Украйна да използва ракети "Таурус".
225
Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Записът от среща на висши служители на Бундесвера, който беше прихванат и публикуван от руска медия, е истински, съобщава ДПА.

Разговорът между представители на германската отбрана, обсъждащи чувствителни въпроси, свързани с Украйна, беше организиран от платформата за аудио и видеоконференции Webex.

Германски депутати искат разяснения след публикуването на записа.

"Ако това се окаже вярно, то ще бъде изключително проблематичен инцидент", каза председателят на парламентарната комисия за надзор в Бундестага Константин фон Ноц пред германската медийна група RND.

Той имаше предвид 30-минутния аудиозапис, излъчен вчера от главната редакторка на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, по повод на който германските депутати са обезпокоени, че може да е бил подслушан.

В аудиозаписа се чува как висши офицери от военновъздушните сили на Германия обсъждат теоретичната възможност Украйна да използва германски крилати ракети "Таурус".

Германското министерство на отбраната сега разследва дали е възможно да са били подслушани поверителни съобщения, съобщи ДПА, като се позова на говорител на ведомството.

Предполагаемото обсъждане в Бундесвера включва подробности относно дебатите за предоставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, както и потенциално скандално изявление по отношение на други западни съюзници.

Обменът на мнения, който се чува на аудиозаписа, засяга въпроса дали крилатите ракети "Таурус" теоретично биха могли технически да имат капацитет да унищожат построения от Русия мост към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушение на международното право.

В аудиозаписа се споменава също, че британците имат "няколко души на място" във връзка с разполагането на техните крилати ракети "Сторм шадоу", доставени в Украйна.

Някои виждат това като индикация, че френските и британските сили оказват помощ при контрола на целите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон веднага отрече тези твърдения.

Канцлерът Олаф Шолц много пъти е изключвал възможността за доставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, въпреки многократните искания от страна на Киев, с аргумента, че се опасява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, започната от Кремъл през февруари 2022 г./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Юлиян-2 Юлиане, урока от 1945 е по скоро за руснаците, да не скачат на САЩ и Великобритания. А германеца и в най тежките си моменти е живял по добре от мужика.
183
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи, когато Путин, Медведев, Лавров и Захарова открито заплашват целия свят, че ще го бомбардират, е ок, пък ако военните на някоя от заплашените страни обсъдят помежду си теоретичната възможност оръжията им да се използват срещу заплашващите, не е? Да не забравяме и че едната от двете страни вече е нападнала някого в последните три дена, пардон, години.
182
16
 
31
 
! Отговори
Юлиян-2 преди 2 месеца
Та да си дойдем на думата.Колкото за Германия-лошо.Да няма накрая:"Цурюк,Цурюк,фройлайн Калино,пардон-Аналена" и руския трицветен флаг на покрива на Бундестага,този път за постоянно.Това за ваше сведение.Иначе не вярвам германците да се вържат на акъла на"недоучилата гимнастичка".Такъв урок като руския от 1945 г. се помни векове.
181
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слава на Путин.Смърт на НАТО
180
10
 
34
 
! Отговори
Юлиян-1 преди 2 месеца
Чета и не вярвам на очите си.Такова политическо невежество,чак да се чудиш възможно ли е.И почти всички 99% са от лагера на "евроатлантиците".Попремигнах веднъж,че и дваж и всичко си дойде на мястото.Какво да иска човек от поколение,което неслучайно е на последно място по образованост в Европа.После си помислих,какво и колко ли може да иска човек от вас след като управлявали до вчера и още управляващи западни политици като Лизи Хърш,Бербок,Джонсън и т.н са на ниво"двойкаджии" от началния курс.
179
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Webex и чувствителна информация - това ериозно ли е? Ако е вярно - на много народ трянбва да му набият кофите - това е просто поредната уеб платформа за конференции, която се поддържа от Cisco (американска компания) и позволява всеки кр.етен с компютър/телефон/смартфон да се свърже към конференцията. Нали разборате, че всичко от платформата до смартфона може да се подслушва и записва даже от някой, който е зад говорещия без нищо специално.....Смях, смях....
178
27
 
12
 
! Отговори
Гадняр преди 2 месеца
Нормално е, всяка армия иска да изпробва оръжията си в безсмислената война която Русия започна срещу Украйна. Американски, германски, английски, турски, израелски и т.н. Военен полигон на който могат да проверят ефикасността на въоръжението без да е нужно да воюват пряко.
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До летище София : Въпросът ми беше реторичен , но е хубаво ,че има адекватни хора като тебе които не гледат като кучетата само в черно и бяло !
176
46
 
17
 
! Отговори
Траверс симонян преди 2 месеца
Руският незаконен мост да се гръмне!
175
29
 
8
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Русия лъже като деленин ,а що да не се лъжат ж медите кой как си иска,или други не е разрешено//
174
6
 
31
 
! Отговори
Летище София преди 2 месеца
Не просто ги крият по медиите, а дори не обявяват на таблото полетите. Като ги свалят опъват параван направо на пистата да не снима някой.Отделно не минават паспортен контрол. Така никой не знае кого са докарали, а за последните три седмици това е девети полет от Виена.
173
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само да попитам едни самолети с едни брадясали , чалмясали , симпатяги , където нашите "евроатлантици" ги крият зад паравани когато кацат тука , Русия ли ни ги праща ? И този договор за приемането им , руското правителство ли го подписа ? Едни бали с едни ароматни *** на едни кораби акостиращи на пристанището в Бургас стана вече 2 години и тях ли лошата Русия ни ги праща ?
172
3
 
13
 
! Отговори
Елементарно преди 2 месеца
Поне един на срещата е шпионин!
171
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде малко по смирено , че големите винаги си стискат ръцете , а ние ще стискаме дедовият пак !
170
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И да е така или не , ще живеем по хубав в България ли ? Животът ни ще се подобри ако сме рашинисти или се закачим към джендърите с многото цветове ? Държавата ни се разпада , а вие тьпунгери прости се дърлите Русия незнам си какво америка незнам си що !
169
6
 
37
 
! Отговори
Истинският преди 2 месеца
Само глупците още не са разбрали кой води тази война в Украйна.Разликата м/у интелигвнтният човек и глупакът е тази,че първият е разбрал кое куче е зло още преди да го ухапе,а вторият когато бъде ухапан.
168
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"До 169.Ясно бесен селянин си ВЕ" --Така е ве копейки. Аз друго не съм ве кажувал ве..
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"До 166.А бе пич ти знаеш ли кога и къде се слагат запетайки?" -- Ми, не, ве, пич, със здраве, и, ти, Ама знам, че след пич дето си написал има запетайка :)
166
3
 
2
 
! Отговори
Ясно преди 2 месеца
До 169.Ясно бесен селянин си ВЕ.
165
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 166.В кое село си споделете дома? Научи се да пишеш грамотно първо. - Куртово Конаре шо? Проблем ли видехте ве, копейки?