Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители

Необходима е политическа воля на Запад, за да се осигурят необходимите доставки
Обновена: 4 мар 2024 07:31 | 4 мар 2024 07:30, Елка Василева
466
Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да проявят политическа воля и да осигурят на Киев необходимите военни доставки, в противен случай светът ще се изправи пред "една от най-срамните страници в историята", предаде Ройтерс, като цитира вечерното видеообръщение на украинския държавен глава.

Зеленски отправи призива си в момент, когато пакетът от мерки на САЩ за предоставяне на военна и друга помощ остава блокиран поради разногласия в Конгреса.

Още по темата
Миналия месец се навършиха 2 години от началото на войната. Руските сили постигнаха известни успехи по протежение на 1000-километровия фронт, въпреки че линиите на бойните действия не са се променили почти никак през последните месеци.

Явно разгневеният Зеленски заяви във видеообръщението си, че светът трябва да "реагира твърдо", за да гарантира, че войната ще се превърне в "безнадеждно" начинание за лидера на Кремъл Владимир Путин, който иска само "война и смърт".

"Те трябва да бъдат накарани да усетят максимално, че има сила, която унищожава тези, които унищожават живота. Ние можем да гарантираме това. Всеки от нашите партньори знае какво е необходимо", каза той. "Основното нещо е политическата воля, за да се осъществи това, да се осигури нивото на доставки, което ще помогне", каза той.

"Ако това не се случи, ще се превърне в една от най-срамните страници на историята, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" (дронове) или руските изтребители", предупреди Зеленски. Според него Украйна "чака доставки, които са жизнено необходими, и ние чакаме по-специално американско решение. Подкрепата е наистина необходима."

Зеленски призовава все по-настоятелно Конгреса на САЩ да одобри помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подложена на натиск да приеме пакета за национална сигурност на стойност 95 млрд. долара, който увеличава помощта за Украйна и Израел, както и за Индийско-Тихоокеанския регион.  Той беше приет от Сената със 70-29 гласа миналия месец, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън възпрепятства внасянето на законопроекта за помощта за гласуване в Камарата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как Америка и Европа? Нали те не участват във войната? Не мога да разбера! А къде тук е украина? Занчи ако спечели ще спечели той, ако загуби - Европа и Америка ще са виновни! Баси героя! Ами нии къде сме бе битълс? А? Кой ти дава снаряди и бтр без пари? Че и войска ще ти пращаме... Глей го ти. Америка и Европа...
418
0
 
6
 
! Отговори
Логично преди 1 месец
До Анонимен Излиза, че ако някой опъне жена му, срамът няма да е за него, а за комшиите.
417
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо говори за срам , от името на Запада ?
416
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоя , започна да му се прояснява , небето е синьо , птички пеят , положението не е розово ....
415
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уточнение към Позор ! Мутрата му е хитлериска.
414
3
 
13
 
! Отговори
ПОЗОР! преди 1 месец
Най-големия стам е , че вместо да ти размажат фашистката мутра, цяла Европа и ФАЩ те подкрепят! Ето това е СРАМ!
413
3
 
6
 
! Отговори
Резултата го знаете преди 1 месец
Преди САЩ да започнат да хвърлят *** във Виетнам също са тръбяли по медиите "ние не можем да загубим"!
412
2
 
8
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 1 месец
Амчиии,поискай си дронове от иранците,пари и ръкети от твоите роднини от Ерушалаим....преди всичко пари,пари
411
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срам не срам, това е положението.Преглъщайте срама и си спасявайте хората.
410
3
 
9
 
! Отговори
Просяко преди 1 месец
Извади пари , намери продавач и плати или си ги произведи необходимите неща Просякоооо.
409
3
 
9
 
! Отговори
мда преди 1 месец
и какво, не му е жал че умират украинци, но се загрижил за срамът на щатите и Европа. Безродник
408
3
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
"Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители" -- Ахааа, значи воюва НЕ УКРАЙНА, КОЛЕКТИВНИЯТ ЗАПАД, т.е. САЩ/НАТО+!!!
407
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
Точката на пречупване беше терора на терористите от Хамас в Израел и последвашия геноцид над целия палестински народ на принципа "всички палестинци от новородени до старици са терористи и требва да се изтребят". За 3 месеца умраха над 10 000 деца, а в Украйна за две години 1000 .И подкрепата на Зеленски за тази политика на подлагане на милиони на гладна смърт на Нетаняху. Тук моралната точка на пречупване обърна парадигмите на емпатия...
406
3
 
5
 
! Отговори
Странно преди 1 месец
Зеленски е сменил зеления потник с черен, може би е в траур по случай гибелта на Украйна?
405
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Докато се избиват хора, него го е срам да не загуби войната!?! Войната не е видеоигра или футболен мач. Ако само за да не го е срам не желаят да се почнат преговори за мир....твърде жалко.
404
2
 
12
 
! Отговори
Само аз ли не ?!? преди 1 месец
Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители... Америка и Европа ли воюват срещу иранските "шахеди" или руските изтребители? Щото до сега не воюваха? Да не са обявили война, пък аз да не знам? Ама журналетата, бе, казвайте ги навреме тия неща, че оставаме неинформирани, да знаете...
403
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омръзнаха ми назиданията на това д ж у д ж е. Варна е пълна с богато украино-руснаци/ руснаци с украински паспорти/. Говорят руски и се държат така като, че ли ние сме им длъжни да ги подслоняваме и издържаме. ТОВА НЕ СА ХОРА БЯГАЩИ ОТ ВОЙНАТА И МОЛЕЩИ СЕ ЗА ДА БЪДАТ ПРИЮТЕНИ. ТОВА СА НАГЛИ РУСНАЦИ, КОИТО СЕ ДЪРЖАТ КАТО ГОСПОДАРИ НА ВСЕЛЕНАТА. Зеленски много скоро ще избяга в САЩ със семейството си. Жалко за хилядите млади момчета загубили живата си или осакатени от войната. Това е безумие!
402
2
 
8
 
! Отговори
Няма да е срам преди 1 месец
Просто ще е жалко (за вас), че няма да можете да довършите престъплението си, а светът ще стане по човечен. Срам би било, само ако светът не може да се опази от агресията ви.
401
3
 
13
 
! Отговори
димо преди 1 месец
Всички ще мизеруват и всичките си пари ще дават на тоя наркоман клоун. Като голяма част от тях ще бъдат разграбени и с тях ще купуват луксозни и скъпи яхти, вили, дворци а ние ще мизерствуваме. ВоенNата промишленост ще спечели милиони а народът ще мизерствува .
400
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам нищо срамно в това иранските дронове и руските самолети да са по-добри от тези на западните държави. Не сме в Средновековието, по-важното е как живеят хората и какъв стандарт имат. Няма вълна от имигранти към Русия и Иран.