Китай: Мирна конференция, призната и от Русия, и от Украйна

Специалният пратеник на Пекин представи предложения
22 мар 2024 10:58, Елка Василева
33
Китай: Мирна конференция, призната и от Русия, и от Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Китай желае да състои международна мирна конференция, призната както от Русия, така и от Украйна, с равностойно участие и на двете страни, каза специалният пратеник на Пекин по евразийските въпроси, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Пратеникът Ли Хуей каза, че Китай е представил предложения с единственото намерение да се гарантира успешното провеждане на мирна конференция, на която Швейцария се съгласи да бъде домакин тази година.

Ли каза пред журналисти, че Китай е "с отворени обятия" и е готов да приеме всичко, което води до деескалация и преговори.

Русия и Украйна вярват, че двустранната криза ще бъде решена чрез мирни преговори, въпреки че и двете страни имат непреклонни позиции и огромни различия, когато става въпрос за мирни преговори, каза също специалният пратеник на Китай по евразийските въпроси.

Той посочи, че Русия оценява високо китайските усилия в последния кръг от дипломатически совалки в Европа, а Украйна смята скорошното му посещение за важно, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Русия винаги е готова за преговори , но единствено по техните условия. Да узаконят заграбеното.Тава не е мирен договор , а ултиматум.Украинците си искат цялата държава. Единствения изход е пълна победа за украинците и нещата си идват на място.
28
0
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Нема ли и Северна Корея да се пробва да прави мирни преговори след това?
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна има ядрени централи - Русия няма да ги барне, щото ясно защо.
26
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До 25 По Трудния и по Гадния начин... Трудния методично унищожаване на ВСУ докато на някоя в Киев не му дойде Куража и Каже БАСТА стига толкова кървища. Или Гадния начин - спри тока в цяла Ъкрайна И го спри за седмици... или дори за постоянно.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 26 Не бъркай турция и Русия. Щеше ли си жив, ако не беше Русия?
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия - империя на злото, Турция - държава на злото. Примери бол. Вашата любима Турция изби 120К българи преди само век, още 200К гърци, и 1,8 милиона арменци, не плати 1 лира обезщетение, взеха имотите на българите, гърците и арменци, а в бг паметник и чешма направихме и плащахме обезщетение на турските терористи взрвили вагона на деца с майки на 9 март 1985, където умряха 8 българ с 2 деца. ПРОДЪЖАВАЙТЕ ДА ХОДИТЕ В ТУРЦИЯ
23
1
 
4
 
! Отговори
do 24 Боби преди 1 месец
И как ще стане това, как могат да накарат Украйна да се съгласи, щом в началото с изненада и свежи сили не успяха? Това са желания, които няма как да се осъществят. Севсем отделно е, че и украинците могат да поставят и те подобни абсурдни искания - разоръжаване на русия, путин в Хага и всички газопроводи да минават през украинска територия...
22
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До УКРАЙНА 19 И ние сме готови за пртеговори: 1. Разоръжаване на ВСУ(ако трябва принудително с унищожаване на всички оръжия и техника); 2. Съд за всички НЕОНАЦИСТИ; 3. Възстановяване на основползгащи принципи в законодателство и конституция за да може Украйна да бъде НЕУТРАЛНА без да влиза в Блокове от всякакъв род и вид; 4 Екстра Самоопределяне на всички области при организирани референдуми ако има интерес от МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ.
21
1
 
6
 
! Отговори
към преговори преди 1 месец
вървят нещата - американците отказаха да отричат изборите в Русия.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"1 когато разбереш че целта е денацификация не само на крайна, но и на западните гейове криещи нацисти в либерастията" - на 17.12.2021 г Президентът Путин заяви пред цял свят "Отановските структури да се изтеглят зад линията от 1997 г.". От над 2 години той многократно казва, че целите на СВО остават непроменени. На кого и какво не е ясно?
19
3
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 1 месец
Имаш много богата фантазия, всички тези предложения ти ги спуснаха от Москва ли?
18
2
 
3
 
! Отговори
aaaa преди 1 месец
От Англия отговориха че Украйна не е съгласна и че Франция ще прати лично Макрон със боксови ръкавици на Англйскоукраинският фронт да защитавал Западната дипломация и демокрация.Ще се биеме до последният Украйнец и францизин казаха от Лондон.
17
6
 
5
 
! Отговори
УКРАЙНА преди 1 месец
ГОТОВИ СМЕ ЗА ПРЕГОВОРИ: 1. ПОНЕ ЕДИН ОТ ФАЛШИВИТЕ ПУТИН СЕ ПРЕДАВА НА ТРИБУНАЛА В ХАГА! 2. РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕ ОМИТА ОТ ВСИЧКИ ЗАГРАБЕНИ ТЕРИТОРИИ ОСОБЕНО КРИМ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК! И 3-ТА ТОЧКА ПЛАЩАТЕ 3 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ. ЕТО ОТВОРЕНИ СМЕ ЗА ПРЕГОВОРИ :D
16
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Целта на Путин е да възкреси СССР като държавно формирование, не като идеология. Както той нееднократно е заявявал разпада на СССР е най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век. Днес фактически с изключение на прибалтийските републики, Украйна, Молдова и Грузия, всички останали бивши съветски републики в малка или голяма степен са под контрола на Кремъл и са членове на ОНД.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, че в мирна конференция трябва да участват и двете страни! Тези западни измислиц за мирни преговори без едната страна са тотални тъпотии и просто показват, че запада не иска мир!
14
2
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 1 месец
Добре, това вече изглежда като цел. Въпроса е доколко е реална. Това трябваше да го постигнат първите 2 седмици и да приключат. А ние вече 2 години четем за превземане на Бахмут и Адвеевка на 100 км от границата, а не сега когато бронетехниката им, корабите и голяма част от самолетите им ги няма. С това темпо ще им трябват поне още 100 години, накрая вече няма да знаят за какво се бият там. Затова казвам, че съм песимист за преговори - и 2те страни им се иска, а не могат.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
11 когато разбереш че целта е денацификация не само на крайна, но и на западните гейове криещи нацисти в либерастията "щото сме мноу либерални и всичко тряя е позволено и наркотици и джихадисти и нацисти" може да започнеш да се сещаш. Ходи прочети кой е Дейвид Дюк и защо като бивш кандидат за американски президент бил във всички партии след това му е забранено да стъпва на територията на ЕС. Последният пример беше и с нациста в Канада. А предпоследният с Aleksandras Lileikis
12
9
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 1 месец
Признаване на Украйна на 4-те територии като руски, като границата между Русия и Украйна става речна по поречието на река Днепър. Записване в конституцията на Украйна, че няма да се присъединява към никакви военни съюзи. Демилитаризация на Украйна, смъкването на военните сили на 20 000 души и разоръжаване на всички ракети с дълъг и среден обсег. Това е като за начало. Ако Зеленски изпрати умни преговарящи Путин дори може да им стави Одеса и черноморска граница.
11
8
 
3
 
! Отговори
смях преди 1 месец
ПуZин и РуZия ще загубят. НЕКА ЩЕ !
10
4
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 1 месец
А каква е идеята на путин за мир тогава, как трябва да завърши войната? Целта? Това така и не стана ясно. Питам съвсем сериозно. Без глупостите за денацификация, това е неизмеримо и няма как да стане причина за край на зверствата.