Ситуацията край Часив Яр е сложна, заяви украинската армия

Там Русия съсредоточава настъплението си
26 мар 2024 08:19, Елка Василева
123
Ситуацията край Часив Яр е сложна, заяви украинската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили се намират в "сложна" ситуация край източния украински град Часив Яр, където Русия съсредоточава настъплението си, съобщи украинската армия, цитирана от Франс прес.

През последните месеци Москва постигна напредък на фронтовата линия, като използва предимствата си, тъй като Киев е изправен пред недостиг на боеприпаси, за които разчита на западните си съюзници.

Още по темата
"Ситуацията по отношение на Часив Яр е сложна и напрегната и това не е първият ден", в който това е така, заяви Олег Калашников, пресаташе на 26-та украинска артилерийска бригада.

"Днес там се съсредоточават усилията на противника в неговите щурмови операции. Те се опитват да пробият отбраната ни, за да достигнат до Часив Яр", добави той.

Калашников каза, че Русия е засилила използването на мощни управляеми бомби в района и ги "хвърля по населените места и по нашите укрепени позиции".

Украйна е в отбранителна позиция от няколко месеца поради липса на боеприпаси. Обещаният от Вашингтон пакет от военна помощ в размер на 60 млрд. долара (55 млрд. евро) е блокиран от месеци заради политическото съперничество между републиканците и демократите в Конгреса на САЩ, посочва АФП.

В петък командващият сухопътните сили на Украйна заяви, че руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници е "възможна", но че това е "най-мрачната прогноза".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
29
 
! Отговори
Ясно !!! преди 1 месец
Щом укропитеците казват че ситуацията е сложна, занчи са се приготвили или да се предават или да бягат. Ситуацията беше сложна и в Бахмут, и в Авдеевка и всички видяха какво стана. Между другото бившия СССР офицер и сега главно-командващ украинските воиски Сирски , не се чува нещо. Май са му светили маслото !
21
0
 
10
 
! Отговори
Кило до Христо преди 1 месец
Не го казвам за хора като теб , знам че са останали още много мислещи същества , имах предвид маймуните , които вдигат шум до небето и развяват шарени знамена
20
0
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 14 "Не знам колко трябва да си заблуден човек за да вярваш в ЕС и Нато като виждаш ситуацията в украйна. " - защо трябва да гледам Украйна, а не да следя евроатлантическите медии от 2008 до 2021 година, за да стане ясно, че ЕС са некадърници и крадци, а НАТО - нагли лицемери?!
19
0
 
18
 
! Отговори
Той преди 1 месец
Ако можеха да ме прочетат ще им кажа-предавайтв се, запазете си животите, живота е един и не струва да го пропиляват за една кална земя.
18
1
 
22
 
! Отговори
Избирател герб преди 1 месец
Явно контра настапльнето вьрви по план - стигнаха ли до москва вече
17
0
 
26
 
! Отговори
Azz преди 1 месец
Сложна е атомната физика...това са просто контра отстъпващи укри....
16
0
 
28
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Часов Яр е добре укрепен и на височина. Дано руснаците ликвидират много проатлантически урки и го вземат с малко жертви.
15
0
 
27
 
! Отговори
Степени на приемане преди 1 месец
На реалността в Украйна:1) Ситуацията е сложна 2) врага търпи огромни загуби 2) планирана евакуация 3) Часов Яр ще остане завинаги в сърцата ни 4) повтаряй със следващия град!
14
1
 
26
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 1 месец
Няма страшно! БТРите на ПП-ДБ вече са в Украйна. Вярно че не са палени от миналия век но ще им впрегнат по чифт американски бизони и с боен вик ура ще превземем и Донецк и Крим.
13
2
 
32
 
! Отговори
Кило преди 1 месец
Не знам колко трябва да си заблуден човек за да вярваш в ЕС и Нато като виждаш ситуацията в украйна. Целия цивилизован свят не може да смогна на руснаците , които ползват чипове от перални , както се изцепи гинеколожката урсула ! Киев за три дни , да за три дни беше , сега украинците ги помпят за да могат да агонизират по-дълго , това е истината. Тази грозна картинка можеше да се спре още в началото без жертви , Домбас придобиваше някаква форма на независимост и украйна ставаше неутрална
12
2
 
26
 
! Отговори
Калашников преди 1 месец
Уркопитшката контраофанзива е в разгара си !!!
11
2
 
20
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Наистина е сложен избора.Отзад са Европейските ценности отпред са настъпващите активни хомосексуалисти от Вагнер.След тях идват козеебците на Кадиров.Вова им прави пълна програма на нацистите.
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Контраотстъплението през Часов Яр към Киев върви по план )))
9
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блага весть! Още едно корабче!
8
2
 
34
 
! Отговори
Гонзо преди 1 месец
Бий Бий Бий украинската чорба по главата, чичо Вова! Бий бий бий...
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЛАВА НА РОССИЯ!
6
3
 
48
 
! Отговори
някой да е очаквал преди 1 месец
нещо друго, само заблудени евроатлантически при,мати си мислят, че запада ще победи в Украйна и ще подчинят славянските братя руси, и ще им прилапат богатствата, това е западната мечта от векове, и ще си остане такава.
5
2
 
43
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Повече от половината изпратена досега помощ е влезнала в нечии джобове. На всички е ясно,че с помощ и без помощ нещата са ясни.Въпросът е да се открадне повече и повече.А за войната ......избиват се славяни,под давлението на евреите и англоговорящите.
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чуеш ли "ситуацията е сложна", значи скоро ще отстъпят.
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигайте си чукалата от Бабин Яр - и беж към Киев да арестувате Зеления еврей като Чаушеску :)))