Украйна очаква руска лятна офанзива със 100 000 войници

Украински генерал: Руските войски все още владеят инициативата
22 мар 2024 15:05, Елка Василева
183
Украйна очаква руска лятна офанзива със 100 000 войници
Снимка: архив, БГНЕС

Командващият Сухопътни войски на Украйна генерал Олександър Павлюк заяви днес, че е възможна руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници, но отбеляза, че това е "най-мрачната прогноза" и че този контингент може да бъде използван и за компенсиране на човешките загуби, предаде Франс прес.

Още по темата
Руската армия твърди, че през последните месеци е отвоювала няколко села от изпитващите недостиг на боеприпаси украински войски, но вече повече от година нито една от страните не е постигнала реални пробиви, отбелязва АФП.

Руските сили "са в процес на създаване на групировка от над 100 000 войници", заяви генерал Павлюк по украинската национална телевизия.

"Това няма да бъде непременно настъпление. Може би те ще я използват за възстановяване на своите части, които губят бойните си способности", посочи той.

"Възможно е обаче до началото на лятото те да разполагат с определени сили за провеждане на съответните настъпателни операции в едно от направленията", каза украинският генерал, като отбеляза, че този сценарий представлява "най-мрачната прогноза".

"Ние не познаваме плановете на Русия в цялост. Знаем само, че те създават групировки", каза той.

Олександър Павлюк подчерта, че руските войски все още владеят инициативата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
1
 
! Отговори
СО ПОТ преди 1 месец
Значи , минаваме на касетъчни снаряди за Украйна....СПЕШНО!!
173
0
 
0
 
! Отговори
slayer преди 1 месец
да се свърши наѝ-после дразнещия цирк на нарциса Зеленски & секне лапачката на печалбарите от тази бутикова воѝна
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не бърза. Иска до край да доведе разпадането на ЕС. Включително и на нашата п р о да а ж на територия. С алчни управници, *** и ***.
171
0
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Или ще вали или не.
170
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много Повече Ще са!!!-:))
169
5
 
3
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 месец
САЩ пак удрят украинците през ръцете - не трябвало да нападат с дронове по Нефтенопреработвателните заводи за да не се вдигала цената на нефтените продукти . Но *** .Както каза един умен човек - ГЛАВНИЯТ РЕЖИСЬОР Е ВЪВ ВАШСНГТОН ГЛАВНИЯТ АРТИСТ В МОСКВА а Иран Хамас и Хисбула са сценични работници .
168
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A имат ли руснаците достатъчно перални за чипове на ракетите?
167
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че имат ли толкова годни за армията? 100 млн избягаха, другите 50 са опозиция. Кой ще ходи на фронта? Пак лъжи и руска пропаганда! Нямат самолети, ракети, танкове... Кви офанзиви, кви 5 лева? НАТО-вските суперточни оръжия отдавна превърнаха всичко на скрап. Нямат и гориво- украинците им запалиха нефтените ресурси. Срещу кой воюва НАТО и Зеленски?
166
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още тор за украинските ниви.
165
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като част от Руската Империя, украинците бяха крепостни. Като част от СССР бяха колхозници. Стотинките им също са копейки. А америанските им партньори така и не узнаха в кой крайна Руската Империя се е завряла таз Украйна. За Брюксел, Лондон и Вашингтон укри и руснаци са едни и същи. Всички рИват срещу ВВП. На Пан Фюрерът ще му намажат скоро ските и кой откъде е. А парите за Украйна ги крадат свои и чужди. На никой не ну дреме колко украинци ще умрат.
164
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да си приберат бандюгите със скъпите джипове от нашето Черноморие, стига са вилняли и пиянствали!
163
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23рсеф ..... ТАКЛИВА ГЛУПОСТИ си надрънкал че става пределно ясно - спешно Утиди да те види доктора
162
14
 
2
 
! Отговори
23рсеф преди 1 месец
Руснаците искат да напреднат, ама малко. Не им изнася да излязат срещу цяла Европа и НАТО. В НАТО е и Турция все пак и много други. Искат да разпокъсат ако стане номера. Е - номера няма да стане, много народ ги чака да се изтощят, за да се нахвърлят върху трупа й. И един от първите е Китай. Китайчетата сигурно ще излязат с номера че са умиротворители на Земята. Ама руснаците да се ядосват на Путин, който само 'отмъщава' като в средните векове. Китайчо ще излезе и ще каже - ние загърбваме тиянеща
161
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната я започна САЩ преди 10 г. по две направления - Сирия и Украйна, но Русия и нейните безбройни приятели ще победят. Победа над сатанистите!
160
7
 
22
 
! Отговори
Слава на братска Рус преди 1 месец
Браво, братушки. Цял свят е с вас и против натовските сатанисти
159
5
 
3
 
! Отговори
До Сандо преди 1 месец
Щото ти знаеш нали добре бил си там и Путин лично на тебе докладва какво е положението на фронта
158
4
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
тази офанзива не се очаква, тя тече вече по целият фронт! ... и то успешно! тия дето обясняваха как трябва да се победи Русия на фронта да пичват да мислят кво да лъжат и да мажат
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече сме спокойни и можем да организираме нова мобилизация
156
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още 100 000 крепостници ще положат кости за безумието на своя цар-батюшка. Но на крепостниците живота няма никаква стойност за кремълския сатрап. В самодържавна Русия не е като в демократичните държави, където се носи отговорност за човешките жертви.
155
8
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Марат Касем, бивш главен редактор на руския пропаганда канал "Спутник Литва", наскоро освободен под гаранция от затвора, направил пълни самопризнания за целта на дейността му в Литва. Ролята на руския канал "Спутник Литва" е била да промотира руската пропаганда, да покдлажда конфликти в обществото и да дестабилизира държавата. Марат Касем е решил да не се връща в Росия заради собствената си безопасност.