Кремъл критикува Макрон и Камерън: Опасни думи, опасна тенденция

Директна ескалация на напрежението около украинския конфликт
3 май 2024 15:55, Елка Василева
83
Кремъл критикува Макрон и Камерън: Опасни думи, опасна тенденция
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално изпращане на западни войски в Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС.

Още по темата
Вчера в интервю за британското списание "Икономист" френският президент Еманюел Макрон повтори своята идея от февруари, като посочи две условия: Русия да постигне пробив на фронта и Украйна да поиска разполагане на войници.

Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, нарече думите на Макрон "много опасни". "Франция, в лицето на (своя президент), продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане - на терен, в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция", предупреди той пред журналисти.

Говорителят на Кремъл разкритикува и британския министър на външните работи Дейвид Камерън, който вчера в Киев обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи "толкова дълго, колкото е необходимо", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Думите на Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за удари на руска територия, са "директна ескалация на напрежението около украинския конфликт", изтъкна Песков. Той предупреди, че това може да застраши цялата система на европейската архитектура за сигурност.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
17
 
17
 
! Отговори
Доктор ох боли в г.з преди 1 месец
Кой го интересува какво искали рашките? Светът не се върти около тях. Ако се наложи можем да ги изпържим. Нато е ядрен съюз. В блатото и комарите няма да оцелеят.
48
10
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Русия стига да си има излаз в Северно море и отчасти в Черно море и войските и са влизали в Европа само след като на европейски страни са влезли в нея.Мечките са отмъстителни и гонят докрай,така че ако не си го изпросят всичко ще спре до укрия,а дали ще я има или не си зависи не от конференцията за мир в Швейцария,а просто да се съгласят с условията и,ако не се съгласят просто няма да да има за какво да преговаря и методично ще си усилва натиска до промяната на властта в Киев.Правото е на силата
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати наглеците, могат да нападат, да избиват цивилни, ама много чувствителни, на думи се обиждат
46
7
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Да бе, в Полша ги чакат. Във всяка къща има по 10 пушки. Айде да видим кой кого.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пешко побеля от толкоз мъки последно време.
44
19
 
13
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 1 месец
В света има два тумора - китайският, който е в известна степен доброкачествен, и другият - руският, злокачествен, който трябва да бъде изрязан на всяка цена! Това е.
43
9
 
8
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Ако не бе Путин,а някой като Сталин Макрон щеше да произнася речите си от САЩ
42
10
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Макарона ще бъде печен на фурна.Ако Сащ се намеси Израел изчезва завинаги.
41
15
 
11
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 1 месец
Ако Русия пробие Украинската защита, то тя ще продължи инвазията си към Европа. Руснаците ще нахлуят в Полша, Румъния, Литва, Латвия.. Затова е важно още днес ЕС да изпрати сухопътни войски в Украйна!
40
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
0рките трябва да бъдат заврени обратно, откъдето изпълзяха!!! Докато това не стане, ще има още много ядове да бере целия свят!!! Какво ще стане, ако всеки тръгне да напада съседна държава?!? Или пък ако всяка ядрена сила по света почне да плаши с унищожение на човечеството за това и онова?!? 0рките трябва да отговарят за престъпленията в Украйна и да, ще дойде този ден!!! Много по-скоро, отколкото някои смятат...
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не се пъне твърде говорителят, да се сеща за срещата на Елба!
38
9
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Кой каквото си пожелае ще го получи,Русия е като дядо Коледа и раздава подаръци не само на децата.Никой няма да се осмели да прати войски срещу първата ядрена сила в света.Но и НАТО в Европа разчита на САЩ и без ядрено оръжие да използва Русия.То е,ако започне да губи традиционната война,но и това няма как да стане като се види официалния бюлетин на НАТО кой какво има.И руската армия не е в укрия,там са запасняци без оръжия,които биха и направили атмосферата слънчева и без атомни оръжия.
37
10
 
9
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Микрон е много ербап от Франция. Да ходи на фронта.
36
11
 
6
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Първо ще думнат Банкерчетата в Люксембург.
35
2
 
10
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Като чета някои коментари..леле, познават историята на света. А да се похвалите с ген.Вазов, Дрангов, Колев? Назад във времето няма да ви връщам, не че за тези знаете нещо.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На другарите не се препоръчва да си го мерят със Запада.Даже е противопоказно.
33
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още запада да си проси война. Ще я изпроси накрая. Аз от Кремъл не виждам заплахи, само от Запада. Но така или иначе ще умрем и няма да разберем кой ни го е докарал.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 27 Дарк Не.Няма да се повтори. Наблягай на препоръките на лекарите.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Песако се изтече.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та колко метра останаха до Киев?