Кремъл се закани на Лондон, може да удари британски военни обекти не само в Украйна

Великобритания вече де факто е част от конфликта, заяви руското Външно
Обновена: 6 май 2024 18:07 | 6 май 2024 18:00, Александър Попов
540
Кремъл се закани на Лондон, може да удари британски военни обекти не само в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия за нанасяне на удари по руска територия, Москва може да отвърне на удара по британски военни обекти и бойна техника както в Украйна, така и отвъд нейните предели, предаде Ройтерс.

Британският посланик Найджъл Кейси беше извикан в Министерството на външните работи в Москва, за да му бъде връчена официална протестна нота, след като миналата седмица външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва британски оръжия, за да нанесе удар по Русия.

Външното министерство на Русия заяви, че думите на Камерън са признание, че Великобритания вече де факто е част от конфликта и противоречат на по-ранните уверения, че оръжията с далечен обсег, предоставени на Украйна, няма да бъдат използвани срещу Русия.

"Кейси беше предупреден, че в отговор на украински атаки срещу руска територия с британски оръжия, всички британски военни обекти и оборудване на територията на Украйна и в чужбина" могат да станат мишена, заяви министерството.

Министерството заяви, че смята изказването на Камерън за сериозна ескалация.

"Посланикът беше призован да се замисли за неизбежните катастрофални последици от подобни враждебни стъпки на Лондон и незабавно да опровергае войнствените провокативни изявления на ръководителя на Министерството на външните работи по най-решителен и недвусмислен начин", се казва в руската реакция.

По време на посещението си в Киев миналата седмица Камерън заяви пред Ройтерс, че Украйна има право да използва предоставените от Великобритания оръжия за нанасяне на удари по цели на територията на Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Ройтерс посочва, че не е успял да се свърже засега с британски длъжностни лица за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от Войната в Украйна
Украйна: Русия изнудва с ядрените учения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Ройтерс посочва, че не е успял да се свърже засега с британски длъжностни лица за коментар."__Хаха скрили са се по мазетата и сменят памперси.
393
4
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 3 седмици
В 21:30ч. все още има русофоби и русофили тук. В 22:00 ще ми трябва жената. На 64 г. съм, ама все още ми трябва. Тротинеткаджийте на 50 ще са развалини от храната и химията в нея. Лека нощ.
392
6
 
12
 
! Отговори
До 401 преди 3 седмици
Москва може да е красива ,за чистота е спорна,но за престъпност на първо място най вече като притъмнее,а в късните часове никой не излиза.Те си имат достатъчно присъствие от републиките,а дали са цветнокожи или бандити ,включетелно руски няма значение.Полицейски произвол също!
391
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 361 "като картинка са" Единствените комплекси, които строят са тип панелки на по 30 етажа, специфично конструирани така, че да направят удобни жителите им за контролиране. Ако се стигне до брожения срещу режима големите пространства и липсата на инфраструктира между тях ще направят смазването на всякакви протести или брожения много удобнни. Така се "строи". Всичко останало е затънало в минали векове.
390
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Британски военни обекти на територията на Украйна?
389
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей го 410 прави копи пейст на един и същ коментар. Ама 5 копейки са си 5 копейки.
388
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
95% от БГ русофобите са изтеглили заеми от банките, които и правнуците им няма да успеят да върнат. Няма проблеми Русия ще помогне дори и на русофобите като измлати със Сармати и Ярсове по гейропата...След това "тишина" и никой няма да търси от русофобите кинти)))
387
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тука има един-два пияни руски тр.олове, не се хаби с логика, те са си в постоянен делириум.
386
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво става с американските визи за БГ? Нямам търпение нашите любими американци да ни дадат безплатни визи за уличните им к0пт0ри с въргалящи се наркоси и спящи бездомници.
385
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Русия за 1 година газифицираха над 500 населени места. В БГ за 1 година 50 населени места изчезнаха, 500 хил не се отопляват, защото нямат пари, 500 хил се отопляват изгаряйки пластмаса в печките си, а 5 млн се отопляват икономично и стоят с якетата в жилищата си.
384
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Москва е чиста, подредена и красива, а Париж в0ни, по улиците е пълно с 0тпадъци и плъхове. Париж е една в0няща западна кл0ака!!! Само Шопландия (Сф) е по-голяма еврокл0ака от париж
383
8
 
13
 
! Отговори
До 386 преди 3 седмици
Според една дребна копейка разбираме ,че този който убива невинни хора ,оставя ги без дом,разрушава болници и училища безнаказано и без повод е " велик" ?Така ли дребно същество,това ли е понятието ти за *величие "?Какво духовно падение на евтина хибридна !
382
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Т.е. *** смятат да ударят член на НАТО?
381
6
 
6
 
! Отговори
ТОС-1А "Солнцеп преди 3 седмици
96% от българските русофоби мръзнат в жилищата си. Няма проблеми руснаците ще ви стоплят с ТОС-1А "Солнцепек" ))))
380
1
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 3 седмици
До Фиркан нагло-сакс ши3и, сметай колко ше е забавно ако говедата добарат сашко в магазина да го питат що пише такива неща... виждал съм подобни срещи с медийни звезди. после кво ше обясняваш на шефовете не е много ясно.
379
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нещата отиват на добре. Русофоба ще бачка за комунистическите Китай и Виатнам, а русофобските жонки ще ги лашкотат оригинални емигранти от Африка и Азия и същите такива, ама върнати върнати от запада по стратегията на Денко. Честито русофобчета. Покрай жонките ви и вас ще онодат. Хахаха
378
6
 
5
 
! Отговори
епимено преди 3 седмици
Разпадът на блатно-блядните крадци на тоалетни чинии е въпрос на (все по-малко) време.
377
7
 
10
 
! Отговори
Фиркан нагло-сакс преди 3 седмици
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви (нашите Бг предатели даже не знаят за тоя случай). Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
376
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 3 седмици
изключителна тъпотия е да се ползва логина на гладния реактор сашейко за да се пускат статии със спорно съдържание, и с радикални коментари по поръчка отдоле. ше изкарате на сашейко за тричане, за 20 лева хоно днеска
375
2
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 седмици
Според коментари,Макрон и Меркел имат голяма вина за конфликта,понеже държали да се запази приемливо лице на Путин! Украинска траурна агенция потвърди че е готова да запази този "приемлив образ",като демонстрира ковчези,некролози,траурни ленти ,жалейки и букети с лика на Путин !