В шеги и закачки разрешиха домашната бира и я освободиха от акциз

За лична консумация се определя 100 литра
1 дек 2023 10:30, Петър Бойчев
7
В шеги и закачки разрешиха домашната бира и я освободиха от акциз
СНИМКА БГНЕС

В шеги и закачки депутатите одобриха домашната бира да бъде освободена от акциз. Казусът беше поставен на дневен ред във финансовата парламентарна комисия, защото според действащите нормативни актове производството ѝ е нелегитимно.

"Пътят от домашната бира до фабриката за бира не е много дълъг", отбеляза Румен Гечев.

"Професор Гечев, той и пътят от казана до фабриката за ракия също е много къс. Но казана сме го разрешили, всички правим вино или поне повечето, също правим и ракия и имаме право. Да, нека опитаме и домашна бира", добави Йордан Цонев.

Според вносителя на предложението Даниела Божинова от ПП-ДБ в момента производителите на домашна бира са около 2000 души в България, но се увеличават. "Това е стара гурбетчийска българска традиция - да се прави домашна бира", посочи Божинова.

За лична консумация се смята количество до сто литра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бацета установихте ли че творителите на фолк музиката са превели книгата Камасутра на български и от време на време издават нов хит. Колко страници имат архив по служебните компютри?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Квасът е домашна бира. Всеки може да си направи и без да дава по пет лева за бутилка неизвестен бъркоч.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой ша мери?
4
1
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 4 месеца
Няма никакво значение, няма да им се отчиташ колко си произвел, вари си там по 100 литра на ден пък като те хванат им казвай че това ти е партидата за тази година и така.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нашето питие от древността е виното!
2
2
 
23
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 4 месеца
"За лична консумация се смята количество до сто литра." На производствен цикъл? Или на година? Или на ден? Пишете ги тези неща за да знаем колко бързо да я пием тази бира ;)
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все едно масово се вари у нас домашна бира. В шеги и закачки показват че нищоправят, празнословят, говорят непрекъснато пълни глупости и приемат неадекватни закони само и само за да не пожванат никаква работа по същинските проблеми защото не могат и е страшно и не са назначени за тая работа от господарите им.