Натиснали ни за Косово, Сърбия вика посланика си

Сръбският външен министър твърди, че под натиск две от трите страни /България, Унгария, Хърватия/ са признали Косово за независимо
20 мар 2008 08:36,
84
Натиснали ни за Косово, Сърбия вика посланика си
Сърбин пали знамето на ЕС, след като голяма част от страните-членки признаха независимостта на Косово. Снимка: БГНЕС

Сръбският външен министър Вук Йеремич обяви, че е разговарял с външните министри на България, Унгария и Хърватия.

Двама от тях  му признали, че повече не са могли да се противопоставят на международния натиск за Косово.

Йеремич обаче не посочи дали става въпрос за българския, хърватския или унгарския дипломати номер едно.

В същото време посланикът на Сърбия у нас е получил инструкции да връчи на външното ни министерство протестна нота за очакваното днес признаване на независимо Косово.

Посланикът в София бил инструктиран да се завърне в Белград, също както и ръководителите на сръбските посолства в Унгария и Хърватия.

Днес по време на редовното си заседание министрите ще решат окончателно за независимостта на Косово, след като в сряда следобед правителствата на България, Унгария и Хърватия излязоха със съвместна декларация, че признават Косово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
глафира преди 16 години
Мен също ме е срам!!!!Абе толокова корупция се разкри, защо не работят по нея, ами седнали да бистрят Косово??? Даже и работа на косовските албанци в България са намерили. Сега сърбите ще ни правят проблеми по границите, ще съдерат кожите пътуващите. Няма да идват на море при нас. И ще стане еднааааа гладна
2
0
 
0
 
! Отговори
xph преди 16 години
Поредните неадекватни действия на БГ политиците. Винаги са били такива, на сегашните, на предишните. БГ винаги е имала некадърни политици, които са потъпквали авторитета на тази държава. Срам, цял един народ дано ви проклина за глупавите ви действия!!! *** ***!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
dozo преди 16 години
Гърция, Руминия или Испания не реват, че ги притискат и не издържат повече!? Защо все ние сме тези, дето нямат мнение и се гърчат като червеи пред Big Brother? Срам ме е, че се наричам българка!!!