Русия отмъщавала на Грузия заради ЕС и НАТО, още вехнела по СССР

Грузинският посланик у нас: Кремъл поддържа сепаратизъм в чужди държави
12 авг 2008 12:30, Красимир Ангелов
93
Русия отмъщавала на Грузия заради ЕС и НАТО, още вехнела по СССР
Целта на руснаците била да сменят Саакашвили с марионетка. Снимка: БГНЕС

“Грузия иска да стане член на Европейския съюз и на НАТО, но това не се харесва на Русия и затова ни наказват”, обяви посланикът на Грузия у нас Михеил Уклеба на прескоференция днес.

Според него целта на руснаците в настоящия военен конфликт е не да се помогне на хората в Южна Осетия и Абхазия, а да се свали грузинският президент Саакашвили.

На негово място ще бъде сложена руска марионетка, която да разруши демокрацията в страната, убеден е Уклеба.

Според посланика на Грузия, Русия не е признала Косово заради Чечения, но това далеч не пречи на Кремъл да поддържа сепаратизъм в чужди държави.

“Руснаците още мислят, че Съветският съюз съществува. Когато беше СССР, всичко беше съветско. В момента в Южна Осетия има по-малко руснаци, отклокото грузинци”, обяви посланикът.

"Южна Осетия е измислена от Съветския съюз и това място си има друго име, което е грузинско", посочи още той.

Посланикът призна, че цяла Грузия е окупирана от руски войски, с изключение на столицата Тбилиси.

Днес в Грузия се очаква да пристигне френският президент Саркози, както и държавните глави на Украйна, Полша, Литва и премиерите на Латвия и Естония.

От Грузия се надяват те да помогнат на страната за нормализиране на обстановката.

Междувременно от Кремъл долетя новина, че президентът на Русия Дмитрий Медведев е обявил, че „на основата на доклад е взел решение за приключване на операцията по принуждаване на Грузия към мир”.

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна статия. От коя паралелна реалност е?
93
0
 
0
 
! Отговори
komitataей преди 1 година
Саркози не е президент на Франция а Макрон
92
1
 
0
 
! Отговори
.......... преди 15 години
82. - 12.08 23:59 - От: Анонимен 12 - малък, но горд народ били грузинците. затова ли се пишат гърци и духват към гърция, от гордост?Ето това е най-голямата глупост, която съм чел в живота си.
91
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно съм съгласен.Това което казваш ,започва да е факт.
90
2
 
0
 
! Отговори
ДА жевее РУСИЯ преди 15 години
само гледайте какво ще се случи с измислената американска нация защото такава няма в САЩ живеят 80млн.***,20млн.китайци,50млн.латиноамериканци,1 0млн.мексиканци близо 5млн.руснаци и много други,но един ден всичко ще избухне и Америка от ден на ден все повече корозира от вътре.
89
1
 
0
 
! Отговори
Математик преди 15 години
Все пак да сме доволни, при нас чак такива откачалки не са идвали на власт. Преди време в Грузия се подвизаваше някой си Гамсахурдия, беше на 50% . Сегашния си е чисто 100 процентов .
88
2
 
0
 
! Отговори
Производител преди 15 години
Независимост за такива държави като Грузия, така или иначе няма, затова по- добре да са при руснаците, отколкото да лижат *** на американците. И не си мислете, че руснаците се мотаят и из Грузия без преди това да се разбрали с американиците. Тези неща се решават от Великите сили и малките държави нямат думата.
87
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хора разберете че това е наи великата сила в света само да иска ще издуха грузия за няколко часа.никои си няма на представа каква бойна техника има в русия!
86
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поредната малка държавица затрита от империализма. Вече им става навик ми се струва. Даже методите на действие са едни и същи - "миротворчески". Можем от сега да си преброим кой етнос може да се отлюспи от България при неизгодна за Русия или САЩ политика водена от наша страна - имаме си доста материал, ако не е достатъчен може и да се измисли (схемата диалект=етнос). Разделяй и владей - идеята е стара.
85
1
 
0
 
! Отговори
ленин преди 15 години
ся да ви кажа 4е си4ко е нагласено добре от саака6вили тои са праи на просек следкато видя 4е нато ес и са6т не ги за него тои са прави на йертва из ве4е изка мир да ама не сега русия седи и гледа как грузия са гар4и кат има 200 хиляди ду6и 6то не им дадат по един кала6ни и да освободят окопираната си страна ?????
84
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От: sachoТози посланик май не е с ума си. В Южна Осетия имало повече грузинци, откокото руснаци и затова убиха 1600 от тях ! С кого воюва всъщност този бушмен Саакашвили ?? ---A tuka rusite lijat tova sie stara KGB gvardia lijci ..-ako minat ubitite Cisti Toaletnite 50 imoyto ima a stane Todor Huymalik...
83
1
 
0
 
! Отговори
Painikller преди 15 години
това не мога да разбера!Защо големите сили със всичките си супер модерни оръжия се зачекват с най малките и незначителни държави???Вярно русия има остаряла техника в сравнение с днешните стандарти но пак военния и арсенал може да згази с лекота грузинските "военни".Та грузинците се бият със стара съветска техника която точно сегашните им врагове са им я дали по времето на ссср.А атаката на американците върху ония пещерняци от ирак ще оставя без коментар!И все пак много шум се вдига от медиите за тази мизерна военна загрявка на руснаците.Докато големите скачат на малките няма за какво да се притесняваме...големия гръм и трясък ще стане когато две големи сили се срешнат на бойното поле!
82
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
12 - малък, но горд народ били грузинците. затова ли се пишат гърци и духват към гърция, от гордост?
81
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
киприян болгар, турчин ли си или подобен? и какво си търсил е русия по "онова време" парички? що не си ги заработваше тук?
80
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Този вече ще се казва Наакашвили...
79
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А тоя Шимпанидзе ще яде хурката.
78
1
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 15 години
Маи ти си от ония ,дето са били в комунистическо време в CCCР.Нищо не ти е известно за Русия.Русия няма нищо общо и отдавна с СССР.Такива като тебе ги зная.Ходеха да ни излагат пред руснаците.Сабираха се с разни *** ,от квартирата на вън не са излизали .И си мислят че са в Русия.Сигурен съм че даже и театър не си посетил.
77
1
 
0
 
! Отговори
Киприян Болгарин преди 15 години
Здравей, сине!
76
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си *** а не Българин .Защото ако беше нямаше да плюеш руснаците.Все едно плюеш себе си.Езика си културата си плюеш.Явно много си зле с българския бит и култура.И вообще не знаеш кои те е направил .
75
1
 
1
 
! Отговори
Киприян Болгарин преди 15 години
По- вечето от защитаващите Русия обикновено имат майки или бабушки рускини. Обаче , тези които сме били навремето там знаем какъв контингент се навърташе около нас. Затова не спорете с мен, може и да сте мои деца.