Грузински визи за руснаците

Страната затяга визовия режим за руските граждани
30 авг 2008 16:04,
91
Грузински визи за руснаците
Няма изгледи отношенията между двете страни да се нормализират. Снимка: БГНЕС

Грузия ще затегне визовите изисквания за руските граждани след решението на Кремъл да признае независимостта на Абхазия и на Южна Осетия, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.

Досега руските граждани получаваха виза за влизане в съседна Грузия на самата граница.

От 8 септември обаче руснаците ще могат да взимат виза единствено в грузинските консулства и дипломатически служби, се посочва в съобщение на министерството на външните работи на Грузия.

Кандидатите ще трябва да представят покана, като визите ще могат да се издават за семейни, бизнес или хуманитарни пътувания.

Инициативата е резултат от решение на Тбилиси да прекъсне дипломатическите си отношения с Москва.

Междувременно грузински министър призова ЕС да наложи санкции на "руския политически елит" на предвидената за понеделник извънредна среща на върха в Брюксел, предаде АФП.

"Изолирането на Русия е безсмислено, но очакваме от ЕС някакви санкции, които да не са насочени към населението, а към политическия елит" на Русия, заяви грузинският държавен министър по въпросите на диаспората Темур Якобашвили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
На руснаците никога не са им трябвали визи, за да влязат в която и да е страна. Справка - Чехословакия 1968, Грузия 2008
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Последните събития още веднъж показаха на света, че Русия всякак се стреми да покаже, че вече няма нищо общо с разкапващата се държава от годините на перестройката, и отново търси мястото си на първостепенна световна сила, която трябва да уважават и с която да се съобразяват. В случаите, когато става дума за интереси, тя не се бои да вземе рязка позиция и да я отстоява. Признаването на независимостта на Южна Осетия и Абхазия бе последното доказателство за това. Тя не се стряска и от засилващото се американско присъствие около нейните граници. По повод американските бази в България и разполагането на противоракетна отбрана в Полша най-интересен бе коментарът на един виден политически наблюдател: Защо не разбирате, че Америка иска, ако има война, тя да е в Европа. Вие приемате бази, ние насочваме ракети. Ако стане нещо, една ракета и няма България. Друга ракета и няма Полша. Затова най-добрият съвет е не дразнете Русия!
48
0
 
0
 
! Отговори
gruzinec преди 15 години
voenata prestapna hunta na putin vednaga da napusne suverenite teritorii na gruzia !!!
47
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
ei na tova mu vikam az: hem nasrani-hem -golemi......strashna rabota sa gruzinzite, akite i polovina, ama mnogo mirizlivi bei.......
46
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
6to smurt, po skoro terapevtika:)
45
0
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Бе к'ви визи за руснаци к'ви пет лева бе???Канада като няма консулство в България къде ходим да си вадим визи??? Да приключват с Русия и руснаците да ходят в Израел да си вадят грузински визи!!! Ай *** ха! Мноо ги разглезихме нещо напоследък...
44
0
 
0
 
! Отговори
До номер 38 преди 15 години
Като каза за грузинския коняк... хубаво даваш пример, ама знаеш ли - аз съжалявам че не съм го опитвал досега. Щото наскоро в Кауфланд (който се води най-евтиния магазин) видях точно грузински коняк, и цифрата беше някъде над 40 лева. Демек по-добре да си купя уиски - по-евтино ще ми излезе. ми щом държи такива цени, значи не е лош, ама ме е яд че не го опитах преди.Така беше и с кубинския ром. Беше някакви стотинки. Сега е майка си и баща си. Но кубинския ром също си го бива, както и пурите, можеш да не се съмняваш!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей ***, бил съм и в твойта любима русия и съм бил и на друго място със смъртна присъда, само защото съм чужденец и християнин, затова айде не ми се прави ти, чикията, на много умен! Ние, истинските българи не сме нито по-слаби ,нито по-лоши от тъпите руснаци, ама що ли ти го говоря на тебе и на другите руски ***...
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ние рано или късно ще сме като грузия , скоро и нашите турци ще пожелаят да се отделят и тогава такив ербапи като теб дали ще идат да воюват за страната и кои ще ни стане тогава зад гърба като неможе да е русия , нато ли !!!!!!!?
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво се подигравате на Грузия ,бе руски пидери! Нали без малко да сме в нейното положение, като бяхме 16-та республика на Съюза! Ама от времето на превратаджийте срещу Батемберг тук едните сме Българи, а другите - руски ***!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това ла.но, дето постоянно вкарва текстове на руски , да го духа! И да си ходи в *** русия! Ей заради такива *** сме на такъв хал *** руски дупедавци!
39
0
 
0
 
! Отговори
Fuck USA преди 15 години
Ми как да разбереш, кат си ***...
38
0
 
0
 
! Отговори
ВИЦ преди 15 години
Питали радио Ереван " Кои жени са най- грозни на света".Радиото отговорило " Е,какво пък, поне грузинците правят хубав коняк"....
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мога да разбера тез *** руснаци майка си ли търсят в Грузия?! Бетер американските *** са тез руски пияндурници.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Война ударит по карманамРазвитие ситуации на Кавказе будет иметь своим следствием ухудшение экономической ситуации в России: последуют резкий рост цен на продукты питания из-за снижения импорта; сокращение объема потребительских кредитов из-за бегства капитала; а также рост внутренних цен на энергоносители из-за инфляции. Если Россия не выведет войска из Грузии, последует эскалация конфликта и ухудшение международной ситуации.
35
0
 
0
 
! Отговори
Dimitrii преди 15 години
Smart za vsi4ki deto sa protiv RUSIA
34
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Малко инфо. Централен вестник на Катар в рубликата коментари и анализи публикува статия със заглавие: 'Грузия - гробницата на разширяващата се Американската геополитика след краха на СССР' Катар - на първо место по добив на природен газ и т.н. Наличие на американски бази заедно с Бахрейн, това е жокер за хората от Левки - ЦСКА.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Приятелски Грузински народе, бой по пияната руска мечка! Сипи й грузински коняк с отрова!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
почитателите на БУШМЕНА и оная черна ***, на която КОН ДА НЕ Й СЛИЗА - могат да се съберат и дружно да го ИЗДУХАТ
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а каква ни е генетичната връзка с - Буш, би ли ме светнал - все пак с руснаците имаме доста общи неща, не мислиш ли - жалко че се навъдиха толкова чуждопоклонници (задокеански), повечето от тях със сигурност не са и стъпвали в "страната на неограничените възможности" - аз съм бил там няколко пъти и мисля повече да не стъпя в тази страна на с промити мозъци - жалко че и тук не е много по-различно