Украйна на изпит

Украинският президент ще се срещне със Саркози, Барозо и Солана
9 сеп 2008 16:31,
20
Украйна на изпит

Днес на Украйна й предстои изпит. В Елисейския дворец ще има среща на върха, на която се очаква да се  проведат преговори за задълбочаване отношенията между Украина и  ЕС, съобщава в. „Ди пресе“

Украйна усилено тропа на вратата на ЕС, но съюзът не бърза да й  отваря. Засега.

Някои страни-членки се отнасят скептично към членството на Украйна: не трябва да се дава шанс на държава, чиято реализация ще бъде отложена с години. Това смята министърът на външните работи на Австрия Урсула Пласник.

На  Украйна й предстои да направи много реформи в политическата, съдебната и икономическата сфера. Това е преобладаващото мнение. Макар че, например, британския външен министър се застъпва за скорошно присъединяване на Украйна към ЕС.

Окупирането на Грузия от руските войски може да способства за ускоряване на сближаването между Украйна и ЕС. По този начин съюзът ще има възможност да се грижи по-добре за  своите източни съседи, а именно да ги защити от  „несъразмерното“ влияние на Москва, допълва в. "Ди пресе".

За членството на Украйна най-силно се застъпват поляците. Според французите страната е изключително важна за „стабилността и благосъстоянието на континента“.

Все пак конкретни решения днес не се очакват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Граничи с Финландия, Естония и Латвия, и с Литва и Полша чрез анклавът край Калининград...
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Украинците не са по-бедни от българите.Заплатите им са като тук,а нали тук е ЕВРОПА.Сигурно е по-корумпирана страна,но и в Бг.не е всичко "прозрачно".Лошото е,че Русия не иска да има граница с ЕС. и прави всичко възможно Укр.да не влезе нито в НАТО нито в ЕС.А за Укр.наистина ще е по-добре да има зад себе си НАТО,защото ....виждаме Грузия.Бог да ги пази.
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Русия се оправя благодарение на Путин, затова е цялата тая разправия, защото почнаха руснаците да режат американските интереси и пазари. Как изобщо може да мислите, че у нас е по добре? Да, ние имаме много по добри условия сега, но утре? Та тука един вишист инженер например изобщо няма бъдеще... А в Русия, тепърва се набляга на високите технологии.
16
1
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
Daskalesku samo stoi I gledai filma maina,are poveche nishto nyama da kazvam da ne ti razvalyam iliuziite za tvoya 'razvit svyat'.
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Русия направи това, което трябваше: шут в гъ.за на Буш. Наш колко хора се радват на това - Цяла латинска америка, абе цял свят, на който му омръзна от хегемонистичната политика на САЩ. И обърнете внимание - страни, които са били с американците повече, най много ги мразят. Украйна, ако не знае какво я чака, да пита Аржентина и Бразилия ...
14
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
които милеят за Родината си , и не искат да я правят курбан на разните Путьонови крадливи кагебисти .Колкото и да се пънете , Русия е един коптор , суровинен придатък на развития свят . И не Америка е виновна , че от крадене в Русия не им остава време , да си оправят държавата , и да се наредят достой но до другите развити нации .Но , такава ви е съдбата *** - да лаете , да казвате на черното бяло , и всичко това , за една паничка помия от Гоце и Сер гея . А , как казвате , е второто име на Сер гей , патриоти ?
13
1
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
na sledvashtite izbori tia amerikanski podlogi shte gi izritat chak v shtata Alabama da berat pamuk.
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, Юрченко скоро ще ходи Буш да му връчва награда ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
я по-кротко !Гоце и Сер гей като надупиха българия на Русия , това не значи ,
10
1
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
UKRAINA NA IZPIT PO SMUKANE NA AMERIKANSKI @#$%
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Украйна нещата са много по сложни, не приказвайте глупости. И всякакви спекулации са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу украинският народ. Естествената воля и на украинският и на руският народ е да са Обединена Европа, както нас. Именно на глупавата политика на един корумпиран националист като Юрченко, който има минимална подкрепа в народа, България има шанс да се поизправи. Нима смятате, че щеше да има 'Южен поток' ако имаха нормален президент. Неговата политика е абсолютно недопустима и недемократична, но Щатите точно такъв им трябва. Например кмета на Севастопол се назначава от него лично, докато другаде се избира.
8
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
именно от беднотия и от страх Украина иска да стане член на ЕС .Защото кой се хване с Русия го чака само мизерия , терор , и страдания във всеки един смисъл на тази дума . Колкото по-скоро Украина влезе в орбитата на Европа , толкова по-бързо ще скъса с нищетата и несигурността . А не като нас.....
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩОТ СИЧКИ ИСКАТ ЛЕСНИ ПАРИЧКИ,А ТАКИВА НЯМА!В ЕС СМЕ 2 ГОДИНИ,А МИЗЕРИЯТА СИ Е СЪЩАТА,СКАПАН РОБСКИ НАРОД!
6
0
 
0
 
! Отговори
невеж в политиката преди 15 години
Обяснете ми много ви моля,защо всички изоставиха Русия,налиса толкова справедливи,богати и могъщи.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"За членството на Украйна най-силно се застъпват поляците." To именно поляците измислят тази 'украйнска нация' , както сърбите измислиха македонците...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе колко ни питаха и нас дали да минават през нас и да бомбандират Сърбия, толко ги питат и украинците. Разликата обаче е огромна, не дай си боже да пламне, не Русия, не НАТО, цел свят не може ги умири... Украйна е най-кървавата и трагична история...
3
1
 
0
 
! Отговори
BGP-r преди 15 години
Над половината от населението на Украйна са руси или от смесени бракове на укранци с руснаци. Само Западната част, католиците може би са Украинци. Всъщност те са потомци на Карпатските хървати, които заедно с Българите са дошли в Европа.
2
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Поради много причини ,наред с беднотията и за безопасност .Народа и буквално се е разцепил на комунисти и социал.демократи в криза .По последни данни от близките дни на медии 300 000 УКРАИНЦИ СА ПОЛУЧИЛИ РУСКИ ПАСПОРТИ дадени им покровителствено от Путин. Освен поради беднотия ,Украйна тропа и за сигурност по вратите на ЕС и НАТО.за да не се превърне пак в Руска губерния.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За да не бъде в скоро време пак руска губерния.Половината от населението опиентирано към Русия.По данни на печата тези дни .300 000 украински комунисти са получили руски паспорти ,които Путин щедро им дарява ,като на свои хора .Та освен от беднотия ,Украйна и за безопасност тропа по вратите на ЕС и Нато.