Ужасът в Газа продължава, над 270 убити

Израел обяви, че продължава операциите - ако се наложи, и по земя
28 дек 2008 09:27,
147
Ужасът в Газа продължава, над 270 убити
Снимка: БГНЕС

Въздушните нападения над Ивицата Газа продължават и в неделя, а израелските лидери предупредиха, че операциите няма да спрат, докато ракетните атаки на групировката Хамас не бъдат преустановени, съобщи ВВС.

Според палестинските власти над 270 души са били убити в събота, което, ако бъде потвърдено официално, ще превърне деня в най-кървавия в историята на Газа.

Операционните в основната болница в Газа са препълнени, лекарствата са на привършване, а хирурзите не достигат, за да се справят с всички ранени, които са над 700 души.

Повечето от убитите са полицаи към военното движение на Хамас, но сред жертвите има и жени и деца.
 
Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че атаките ще продължат и по земя, ако въздушните операции не успеят да откажат Хамас от ракетните нападения.

Съветът за сигурност на ООН пък се събра, за да обсъди предложен от Русия проектодокумент, призоваващ Израел да спре военните операции, а палестинските войници да преустановят изстрелването на ракети от Газа към Израел.

Малко преди събирането на съвета израелският посланик в ООН – Габриела Шалев, повтори още веднъж позицията на страната си - „Израел защитава гражданите си от по-нататъшни терористични атаки“.

„Нито една страна не би позволила ракетни нападения над населението й, без да предприеме необходимите стъпки за спирането на атаките“, каза тя.

Въздушните нападения продължиха и в неделя сутринта, а израелски танкове вече са разположени пред Ивицата Газа.

Израелският премиер Ехуд Олмерт заяви, че операцията „може да отнеме известно време“, но обеща да не допуска хуманитарна криза.

„Няма да приключи за няколко дни“, предупреди той в телевизионно обръщение, в което участваха и военният министър Барак и министърът на външните работи Ципи Ливни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сапуните се избиват с чаршафените глави - каква по-добра новина за коледа
107
0
 
0
 
! Отговори
Вече е казано преди 15 години
което би било още една капка срещу усилията на правителството да се бори със сивата икономика, се опитва да затвори очите на българския зрител пред страшните издевателства над незабелязаното от него палестинско население, пред жестокостите и убийствата на деца, жени и старци, извършвани неведнъж в акции, подобни на сегашните. Защо филмът не показа поне една дума, да не говорим за интервю, от роднините на избитите, изтезаваните, затворниците, от онези, чиято земя е отнета със сила и продължава да бъде отнемана!Ние протестираме!Протестираме срещу варварските израелски бомбардировки срещу мирните домове в Газа!Протестираме срещу допускането на подобни лъжливи филми по екрана на българските телевизии!Лично протестирам като преподавател в Югозападния университет Н. Рилски в Благоевград срещу тази инсинуация, която подрива моя личен авторитет, защото е в пълен дисонанс с истините, които преподавам на моите студенти във връзка с повече от половинвековната история на събитията в Близкия изток!Настоявам за лично извинение пред българските зрители на генералния директор на Националната телевизия, което да бъде показано в същия час, в който бе показан и филмът- фалшификация!Готов съм на публична дискусия пряко пред екрана по темите, засегнати във филма с който и да е от именитите български коментатори, стига те да познават поне отчасти подробностите от близкоизточните войни и палестинската трагедия!Посланик Киряк ЦоневПредседател на Дружеството са приятелство и сътрудничество с Палестина.
106
0
 
0
 
! Отговори
Не го крия - то е в преди 15 години
ДоБТАБНТМедийния съветДекларацияна председателя на българо-палестинското дружество за приятелство и сътрудничествоПрез последните дни човечеството отново се върна към атмосферата на студената война. Отново центърът на военното напрежение е в Близкия изток, в многострадалната земя на Палестина. В отговор на един лекомислен и необмислен докрай терористичен акт на група отчаяни от многолетното решаване на палестинския проблем хора, Израел предприе масово, очевидно планирано твърде отдавна, нападение срещу района на Газа. Срещу камъните на момчетата от арабската интифада този път бяха изпратени повече от сто самолета, натоварени до отказ с бомби, които хвърлиха този ужасен товар върху мирния град. Жалко, че защитниците нямаха нито една противосамолетна ракета! А трябваше да имат бих им дал, ако имах тази възможност! Резултатът е повече от ясен стотици избити, голяма част от които са мирно население, живеещо в своите домове. Човечеството потръпна от новите престъпления на ционизма. За съжаление неговите чувства няма да бъдат взети предвид при подготовката и гласуването на традиционните беззъби антиизраелски резолюции на Съвета за сигурност, които от десетилетия не са нещо повече освен жалки парчета ненужна хартия, защото или ще бъдат блокирани при самото гласуване от американското вето, или никога няма да бъдат реализирани, каквато е съдбата практически на всички документи на ООН, на неговия Съвет за сигурност или на неговото Общо събрание, засягащи Израел а техният брой е повече от сто и нито една не е реализирана! Подобни резолюции, засягащи други държави, по много по-нищожни проблеми, са били последвани от жестоки санкции, дори в случаи, когато са се базирали върху неверни информации. Този път целият свят вижда, целият свят се вълнува, но ако някои се осмели да критикува държавата Израел за неговата безогледна антихуманна политика на геноцид към коренното арабско население на Палестина, каквато всъщност е сегашната жестока истина, той тутакси ще бъде обявен за антисемит! Макар че и арабите са семити, подобно на евреите!И именно в тези условия Българската национална телевизия показа един филм, който може да бъде само срам за нейния престиж като телевизия. Не е за пръв път наши телевизии показват художествени и документални филми, чрез които довеждат до знанието на зрителите си високата хуманност на еврейските си герои и жестокия тероризъм на арабските им и ислямски опоненти. Обаче ако тези филми просто оставаха незабелязани и пренебрегнати като поредната американско-ционистка глупост, този път става въпрос за филм, създаден от български автори, през които, за разлика от други честни документалисти, в който широката панорама служи на откровените лъжи и манипулациите. Едно момиченце, което вероятно не си дава сметка, че говори лъжи и измишльотини, натъпкани в устата му срещу вероятно твърде високо заплащане (в това отношение знае се в чий ръце са основните световни банки!), което би било още
105
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Тази земя е тяхна от 40 000 години.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Палестинците си търсеха със свещ в ръка това което ги постигна, само че сега никой не трябва да се намесва и да иска прекратяване на огъня. Колкото по дълго гори огъня, толкова по дълго след това ще има мир в Палестина. Ако сега се прекрати огъня нищо няма да се промени в Близкия изток.
103
0
 
0
 
! Отговори
Gnismus преди 15 години
Щом гнусните евреи си искат старите земи,защо не отидат в Месопотамия? Нали от там са дошли в Израел? Май на някои им е къса паметта...
102
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
решение на проблема. Само си правят номера едни на други. Трябва Израел да отстъпи още територии на палестинците, а те да се съгласят да живеят като съседи.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А бе пръдльо,ти като си много начетен как може да кажеш че евреите не са окупирали арабите.Израел се създава през 1950г. след помоща на великите сили на арабските земи.Къде бяха преди това еврейсксите ***,една долна и отвратителна *** и *** и пълен ад за мерсонала по-курортите ни.Най-невъзпитаните,най-алчните и най-неколтурните *** които някога съм виждал.След това се съдава и Мосад и някои звена на израелската армия.Къде е Израел преди 1950г. отговора е на майка си в оная рабата.Нека се трепят там из Газа.Аз в Израел не съм бил и няма да бъда,ще се радвам и тях да ги няма тука,независимо като какви идват туристи или бизнесмени.Всеки има право да обича и мрази когото си иска нали,аз мразя евреите.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
270 убити мутанта нищо не е. Като обезлюдят ивицата ще настъпи дългоочаквания мир.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vie ste nenormalni, tuk se govori za voina , a ne za futbolen mach. Nikoi ne vi kara da obichate palestinci ili evrei! parvo se nauchete da obichate sebe si!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Palestincite sa arabskite ***. nito edna arabska darjava ne iska da im dava rabota i da im pomaga. Chuhte li dnes na obiad kakvo kaza Ehrpet...? I te ne iskat da priemat bejanci palestinci. zashtoto dobre gi poznavat i znaiat che sa problemni hora.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аве пич юдеизма е религия а еврейството народностили не си чувал за древния ивритщото аз нищо не съм чувал за палестински езикзнае ли някои на какъв език говорят там а?а исляма какво е религия илинародност а?
96
0
 
0
 
! Отговори
Gnismus преди 15 години
"taka si se rodil, nevej",край на цитата! Ти,май,така ще си умреш.Браво,бе бижардек! Как не те досрамя да го напишеш това нещо на латиница???!!!??? И как искаш да те вземат на сериозно? ***...
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
браво
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
68-Ti mai zabravi i oshte edin fact- potuvaneto na Tianic sushto e prichineno ot edin evrein- Iceberg, rabotish v hitech, a se tsepish za 6, kato strlochnik na gara Zverino
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
92 - Shto se izkazvash nepodgotvenKaray si ya po staromu s ovcete i prasenceto na selo,shto se burkash na lelya si v kompyutara,ta stavash za smyah pred tselya svyat, se nekudeTi shtoto spish v koshara, ta ne si se svetnal che ot 3 godini veche v Gaza nyama zaselnitsi,koy gi e okupiral arabite? igrayat si s ogun sreshtu Israel, sega shte gi izduhat,ama ti ne si vinoven, taka si se rodil, nevej
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аз съм за Хамас.Да ги таковам еврейските ***.Отишле им на земите,изстласкали ги,създали си държава подпомагани от великите сили.После всички велики сили оправдават Израел и осъждат тероризма.Като искат толкова да имат държава нека САЩ да им дадат един от своите щати,или пък Англия да си ги вземе на острова.Язък за хората които умират ей така за нищо,води се една безмислена война без край,война на приливи и отливи.
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do N3Ti mi se struva che si Mutant, roden v Stranata na Shirokite gashti, dulboko depresiran, s akne po litseto i kato se poglednesh sutrin plyuesh ogledaloto,a ?
90
0
 
0
 
! Отговори
lrumi преди 15 години
Haistia,dokoga shte se zanimavame s tazi izmislena darjava,koiato vsiava smut v tzelia sviat?
89
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Разумът е този, който може да види и двете гледни точки. Не винаги средата на интересите е справедлива, но както казва народа средата е златна. И никоя справедливост още по-малко разум не могат да допуснат убийства. Ивицата Газа е едно от най-гъсто населените места на земята и една бомбардировка означава винаги убийство на жени и деца, това не са селективни военни удари, а просто отмъщение и всяване на страх. Факт е, че цивилизованият свят с изключение на купените от евреи САЩ са за незабавно спиране на военните действия. Кондулиза вместо да се обяви срещу конфликта, казва че Хамас са виновни, явно като не успя да направи конфликт с Русия, сега пробва с арабите. Това са последните дни, в които Буш, който е женен за еврейка, може да остави нещо, макар и ужасно, с което светът да го запомни, за да забравят милиони американци как загубиха работата и жилищатата си....