Ужасът в Газа продължава, над 270 убити

Израел обяви, че продължава операциите - ако се наложи, и по земя
28 дек 2008 09:27,
147
Ужасът в Газа продължава, над 270 убити
Снимка: БГНЕС

Въздушните нападения над Ивицата Газа продължават и в неделя, а израелските лидери предупредиха, че операциите няма да спрат, докато ракетните атаки на групировката Хамас не бъдат преустановени, съобщи ВВС.

Според палестинските власти над 270 души са били убити в събота, което, ако бъде потвърдено официално, ще превърне деня в най-кървавия в историята на Газа.

Операционните в основната болница в Газа са препълнени, лекарствата са на привършване, а хирурзите не достигат, за да се справят с всички ранени, които са над 700 души.

Повечето от убитите са полицаи към военното движение на Хамас, но сред жертвите има и жени и деца.
 
Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че атаките ще продължат и по земя, ако въздушните операции не успеят да откажат Хамас от ракетните нападения.

Съветът за сигурност на ООН пък се събра, за да обсъди предложен от Русия проектодокумент, призоваващ Израел да спре военните операции, а палестинските войници да преустановят изстрелването на ракети от Газа към Израел.

Малко преди събирането на съвета израелският посланик в ООН – Габриела Шалев, повтори още веднъж позицията на страната си - „Израел защитава гражданите си от по-нататъшни терористични атаки“.

„Нито една страна не би позволила ракетни нападения над населението й, без да предприеме необходимите стъпки за спирането на атаките“, каза тя.

Въздушните нападения продължиха и в неделя сутринта, а израелски танкове вече са разположени пред Ивицата Газа.

Израелският премиер Ехуд Олмерт заяви, че операцията „може да отнеме известно време“, но обеща да не допуска хуманитарна криза.

„Няма да приключи за няколко дни“, предупреди той в телевизионно обръщение, в което участваха и военният министър Барак и министърът на външните работи Ципи Ливни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
dyglas reed преди 15 години
Идва върху лъжци,убиици крадци,лихвари ,злобари и....., май като споменавам такива(хора) говорим за втората природа на( избраните).
87
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Чета и Ви се чудя?Историята ли не знаете или сте шашалигави.Палестинци,Йорданчи и част от Ливанците са потомци на Семитското население по тия земи.Там никога преди не е имало Юдеи,защото еврейството е РЕЛИГИЯ,а не народност.Така,чеот края на 19век,Теодор Херцел чрез доктрината си за ционизма и световното олигахистично юдейство започват методично-чрез "моркова и тоягата",дори и с терор над европейските евреи по религия,заселване в тия земи.ПЪЛЗЯЩА ОКУПАЦИЯ до 1948г.Пръквасе сегашния ционистки израел.До сега колко войни, колко жертви от всички воюващи знаели някой?Не дават данни.Така,че виртуалната "обетовена земя"си е Палестинска от векове.Прочетете различното от официалното,написано от действителни хуманисти-еврей по религия.ХОРА,разграничаващи се от агресивната ционистка политика на досегашен израел.Сайтове бол, колкото не можете да прочетете и тогава вземайте и пишете,но обективно.Кой е агресора,кой жертвата?редактора,прочете ли?
86
0
 
0
 
! Отговори
kucheto преди 15 години
IZRAEL sa edna bolna durjava pod chiito kontrol e i USA ... evreite se mislqt za bogoizbran narod ... no jestoko se lujat che sa neshto poweche ot drugite ! ! !
85
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Всеки човек има своята правда,която счита за вярна и справедлива. Да се бориш за справедливост не означава да използваш справедливостта ,като оръжие и си мислиш, че правата сама побеждава.Чудна идеология която на практика не съществува. Затова много правда стои зад решетките, а несправедливостта си шета на свобода. Ако справедливоста не отстъпи мястото си на разума ,тя винаги ще си остане затворена. Ако си дошъл гостенин на този свят пригоди себе си към него за да ти бъде полезен и ти на него.Справедливостта сама по себе си не представлява нищо, защото при всеки човек тя е различна. Също се отнася и за общоприето понятие за справедливост,защото за всяко общество то е различно. Затова има войни,убийства и безкрайни отмъщения. Справедливоста е идеология, а разума реалност на която може да се разчита. Спокойна вечер, весели празници и..умната, защото после нито една справедливост няма да помогне
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ном 73 защо имам странното чувство, че баща ти е бил пиян в момент на еякулата си когато си бил още тремпист към хижата ?Може би и ти си създаден изкуствено ????????????Днешен Израел се намира на същото място, както и в древността, или си готов да отречеш?И България беше новосаздадена върху бившата Турска империя, но това не означава, че не е съществувала преди тези 500 години, нали така???????И за тези които досега не са разбрали - всяка държава има право и е длъжна да си защитава интересите и границите.И дори Египетския Външен Министър отговори на Хамас така- "Израел ви предупреди, сега си яжте попарата"Така , че тази нагла *** не я искат дори техните,а а за Черня Септември забравихте ли? Тогава ги смаза Крал Хюсеин, в Йордания!Оставете чуждата Черга, налягайте си Нашата, защото арабетата ни осрамиха и омокриха жените и дъщерите, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Израел ви бил виновен! Те няма да допуснат дори да измрат да се случи това, което ние без капка съвест губим-ДОСТОЙНСТВО
83
0
 
0
 
! Отговори
Friki-friki преди 15 години
Лyмпи,ако руснаците снабдяваха палестинците с "ракети и гранатомети",много *** майки щяха да реват! Тогава щяха да видят "удъра"! Ха-ха-ха! Това,"удъра",ми оправи вечерта,честно! Това е!
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1.- километрите са 2000р не 1000 2.-повторението е майка на знанието,но не и на познанието
81
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятелю,Умението ти да псуваш интелигентно, не те прави ПО-МАЛЪК КРЪВОПИЕЦ И ЕКСТРЕМИСТ, от онези, на 1000 км на югоизток от нас...Вчера ти бяха виновни Руснаците, днес са ти виновни Палестинците, а утре ще са ти виновни Българските мюсулмани..., и за тях ли искаш изолация, конц.лагери и бомби!!! А ИНАЧЕ, ПОВТОРЕНИЕТО Е МАЙКА НА ЗНАНИЕТО..., АКО БИ ПОУМНЯЛ, ЩЕ ПОВТОРЯ ИСТИНИТЕ ОЩЕ МНОГО ПЪТИ, АКО С ТОВА ЩЕ СЪХРАНЯ ДОРИ И ЕДНА КАПКА ЧОВЕШКА КРЪВ!!!
80
0
 
0
 
! Отговори
Friki-friki преди 15 години
Варна,това,дето си го цопи-пастнал,е от "черната "станция е-vestnik. Не,благодаря,източника не струва! Черна станция,нищо повече!
79
0
 
0
 
! Отговори
варната преди 15 години
стига си писал едни и същи работи бреабе няма ли кой да следи за такива неща тукнякои пускат едни и същи писания по 20 пъти
78
0
 
0
 
! Отговори
варната преди 15 години
в. Дейли телеграф / БТА Бойци на Хамас развяват знамето на ислямистката организация след като установиха пълен контрол над ивицата Газа. Западът не трябва да започва диалог с Хамас, а да попречи на Иран да разпалва религиозния екстремизъм. Снимка: РойтерсУжасяващото варварство, вихрещо се в ивицата Газа, където бойци на екстремистката палестинска ислямистка групировка Хамас се опитват да елиминират физически съперниците си от светската партия Фатах, доведе до неизбежните обвинения, че в крайна сметка за кръвопролитията са виновни Израел и западните му съюзници. Фактът, че новият изблик на насилие беше задействан и се поддържа от опитите на Хамас да изкорени и най-малкия намек за съпротива на радикалния му ислямистки дневен ред, удобно се премълчава. Вместо това тези, които твърдят, че са им присърце интересите на палестинците настояват, че насилието е резултат от отказа на Израел и поддръжниците му - тоест Америка - да преговарят с демократично избраното правителство на Хамас за трайно политическо решение на палестинския въпрос.Израело-американската политика беше осъдена като че ли най-откровено в доклад от 53 страници, написан от Алваро де Сото, който до миналия месец беше специален координатор на ООН за Близкия изток.В доклада, предназначен за вътрешно ползване от високопоставени служители на ООН, Де Сото е особено критичен към Вашингтон и го обвинява, че подбужда насилието в ивицата Газа като налага всеобхватен бойкот на палестинското правителство. Израел пък е критикуван, че поставя непостижими условия на Хамас преди започването на преговори.Свикнахме с институционната наивност, от която страдат толкова много от инициативите на ООН, но този аргумент е колкото опасен, толкова и несъстоятелен. Америка и Израел имат съвсем основателни причини да не започват диалог с Хамас под никаква форма.Движението не само остава вярно на ангажимента си да унищожи еврейската държава, но и е непреклонно в отказа да загърби насилието като средство за постигане на политически цели. Хамас определено доказа способността си да достига крайности в насилието в последните сблъсъци, при които заловените бойци на Фатах са незабавно убивани. Хамас не само отрича на Израел правото на съществуване, но отрича и правото на живот на всеки палестинец, който дръзва да се противопоставя на радикалния му ислямистки дневен ред.Западът трябва не да започва диалог, а да удвои усилията си и да попречи на Хамас да установи теокрация в палестинските територии.Основна част от финансирането си Хамас получава от Иран, който несъмнено се радва, че отскорошният му съюзник предизвиква такава бъркотия в смутния регион.По-ефикасна блокада на крепостта на Хамас - ивицата Газа - която да попречи на Техеран да разпалва пламъците на религиозния екстремизъм в палестинските територии би била добро начало.
77
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Нито едно кръвопролитие, не е спряно със справедливост, А САМО СЪС РАЗУМ!!!Да се вземе страна в спора между евреи и араби ДНЕС, е все едно да се каже кое е първичното - ЯЙЦЕТО ИЛИ КОКОШКАТА...Истината е, че и при двата народа има привърженици на КРЪВОПРОЛИТИЯТА... И НА МИРНОТО СЪЖИТЕЛСТВО...Съвременните технически средства И НА ДВЕТЕ СТРАНИ, са напълно достатъчни, за да се спре въоръженото насилие, но... САМО АКО УПРАВЛЯВЯЩИТЕ от двете страни ГО ИСКАТ!!!НО..., ЗА ТОВА Е НУЖЕН РАЗУМ, ЛИПСВАЩ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ...А в случая, УПРАВНИЦИТЕ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ ГРАБЯТ И УБИВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ, НО... ЗА УДОБСТВО ГО ПРАВЯТ С "ЧУЖДИ РЪЦЕ"!!!Принципа за предизвикване на кръвопролитие е ***... ИЗПОЛЗВАЙ ДУМИТЕ НА ОМРАЗАТА, ако не ти отговарат използвай ДЕЙСТВИЕТО НА ОМРАЗАТА... - ракети, авиационни бомби, самоубийствени атентати или строителство на джамии там където няма мюсулмани, все едно е ..., ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРЕДИЗВИКА НЕПРЕМЕРЕН ОТГОВОР... и да изглеждаш... НЕЧИЯ ЖЕРТВА!!!Когато Русия със сила, но абсолютно ефективно..., спря избиването на мирния Северно Осетински народ(около 1400 жертви) Български политици ревнаха като ЙЕРИХОНСКИ ТРЪБИ..., че отговора бил НЕСЪРАЗМЕРЕН (макар че се оказа разумен)... КЪДЕ СА СЕГА???Къде е "великия" политик Соломон Паси - кандидата за Председател на НАТО..., сега има изключетелната възможност да излезе с ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕКЛАРАЦИЯ, в която да осъди МНОГОГОДИШНИТЕ КЪРВАВИ НАСИЛИЯ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ...ИЛИ ЧАКА ДА СТАНЕ ШЕФ НА НАТО, ПЪК ТОГАВА..., ЩЕ ВЪВЕДЕ "ИСТИНСКИ"..., "НОВ РЕД" - по германски "образец"!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно подкрепям позицията на Израел! Никаква толерантност за воинставщия ислям!От много толерантност след 100г мюсюлманите ще са мнозинство в Европа и уличните боеве ще се водят на наша територия. Отидете в някоя ислямска страна и ще видите какво е отношението към християнството. В много от мюсюлмански страни официално е забранено. И България трябва да има такава политика към исляма , иначе си подписваме сами смъртната присъда.
75
0
 
0
 
! Отговори
Сим преди 15 години
Уважавам палестинския народ. Толкова години борба и толкова жертви с единствената мисъл да си върнат отечеството... Ако ние бяхме на тяхно място отдавна да сме се примирили, предали или продали...
74
0
 
0
 
! Отговори
варната преди 15 години
общо взето 90% от коментарите са пропити с омраза към евреитеимам чувството че Хитлер навремето не се е родил където трябвапредполагам 4е поста ми ще бъде изтрит но все пакда попитам тези Българи които кълнат и пращат евреите не нам къде сикакво лошо са видели от еврейския народ?в същото време бих попитал и някой какво лошо е видял от палестинския народ? от как свят светува за всички сблъсъци и конфликти4е и войни са виновни водачите /политиците/ на народитеако си мислите че и на двете страни им се дават жертвисигурно сте пили повече от колкото трябваонези отгоре т.нар. управляващинезависимо на коя страна мотивирани от алчности копнеж към все повече въвличат народите си под предтекст за добруванев кръвопролитни войниот които естествено пак те политиците имат ползазащото дори и като губещи свързани здраво с капитала"възстановяват" страната.защо българите са така настроени злобно?защото се мразим помежду си!ако забелязвате тук всеки се кара с някой а не спори.изобщо не му пука ни за евреи ни за палестинциважното е да си кажеш мнението даже и да се съмняваш че е вярно
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЖАЛКО ЗА ПАЛЕСТИНЦИТЕ, НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ СРЕЩУ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНАТА НАЦИСТКА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ...
72
0
 
0
 
! Отговори
ivelin преди 15 години
edna nacia koiato si misli za edistvena i drugite misli 4a sa neinite slugi tazi nacia e evreiskata i jalko 4e te upravliavat sveta taka4e imat si na vsiaka edna darjava slugi koito sa na nai golemite upravliava6ti postove
71
0
 
0
 
! Отговори
Df преди 15 години
Humanity - GoodBye
70
0
 
0
 
! Отговори
генчо от тутракан преди 15 години
сега ти се е паднало да ми обясниш и не само на менкакво ли всъщност означава тази дума - справедливоствъв всичките и форми и интерпретации
69
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Не мога да разбера какво означава да си разумен вместо справедлив. Може би еврейската версия е, че е разумно да се избият арабите, за да може да победи "справедливостта" евреите да управляват света. Но това е обречена кауза - всеки иска да живее както му е добре, а не някой да го учи и управлява. Така заплахата звездата да не дойде при мен е най-малкото неуместна и показва лукавата еврейска природа. Да си спомним, че именно полуевреинът Хитлер е раздал звезди на евреите, за да се отличават и да ги сегрегират, отвеждат в лагери и така нататък."Да дойде звезда при тебе", би трябвало да навежда на страшни спомени и едва ли свободно се използва от евреи. Или не си еврейка, или евреите са по-страшни за цивилизацията отколкото си мислех....