70% от турците не са прочели нито една книга

57% от анкетираните пък считат, че жените не трябва да се появяват на публично място, облечени в дрехи с къси ръкави
24 фев 2009 12:00,
172
70% от турците не са прочели нито една книга
Снимка: БГНЕС

Изследване на турски социолози установи, че над 2/3 населението на страната не са прочели нито една книга. Проучването под название "Кои сме ние?" е било проведено от авторитетната турска организация Konda сред 6482-ма души.

Сами по себе си резултатите от сондажа не са кой знае колко неочаквани, но са определено смущаващи в контекста на претенциите на Турция за членство в ЕС.

70% от анкетираните са признали, че в живота си досега не са прочели нито една книга. 73% пък са заявили, че са против чужденци да притежават недвижима собственост.

От тях почти всички смятат, че съседните на Турция държави представляват заплаха за териториалната цялост на страната. 70% са на мнение, че за да постъпи на работа, жената трябва да иска разрешение от мъжа. 57% от анкетираните считат, че жените не трябва да се появяват на публично място, облечени в дрехи с къси ръкави.

Половината от тях са категорични, че работещите жени трябва да носят на служебното си място хиджаб (дълга до петите дреха), въпреки че това е забранено от конституцията. Както е известно, въпреки че проведените в страната реформи са високо оценени от ЕС, много европейски политически лидери са против приемането на Турция в Съюза.

Официалните доводи са не един и два, но зад всички тях се крие истинската, неназована причина – броят на евродепутатите е пропорционален на населението на всяка страна членка. Което означава, че ако Турция бъде приета, Европарламентът ще бъде доминиран от депутати мюсюлмани. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
............ преди 15 години
много отдавна се знае че чуждестраните филми които дават по турската телевизия са дублирани с говор (а не са със субтитри) защото населенито на Турция е неграмотно ...........те не че нашите турчеещи се *** и "турци" (които не могат да говорят турски) , са кой знае колко грамотни - като гледаме какви "ценни кадри" издига ДПС на ръководни постове .........
32
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
21 е прав.Ислямът връща векове назад, държи хората в подчинение и спира просветата.Друг е въпросът, че сред всеки народ има неграмотни и по-ниско образовани.В България има много умни, трудолюбиви и способни хора. Политиците трябва да работят, за да ги задържат, а не да ги принуждават да работят за чужди държави.Нека Турция сама се справи с неграмотността на голяма част от населението си, но и да не се опитва да налага исляма в европейските държави.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОВА Е САМАТА ИСТИНА! И ПРИ ЦАРЯ И ПРИ БАЙ ТОШО БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ УСПЕХИ И БЕШЕ НА ПЪРВО МЯСТО В РЕДИЦА ОБЛАСТИ, ДОЙДОХА ДПС И РАЗНИ ТАМ РОМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО ДА НИ ДИКТУВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ И СЕГА СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ И НАЙ-МИЗЕРНИТЕ И ДРУСАЩИ ЧАЛГА ДО ПОЛУДА!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а българите в България нямат нищо общо с това,което бяха преди 20 години като материална и духовна ценностна система.
29
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
"Аз са уча кък да гледам дицата" - dano, obache niakoi drug da gi obrazova :))
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 25 раЗносметката ти е за избиване от главата.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какъ Коран,какви 5 лева?тея нашите *** са толкова неграмотни,че дори нямат религия.крайно време е хората да разберат,че турците в България са едно и също с ***.няма *** тука,не е имало.питайте някой историк.има помъчени българи,българи имащи се за турци,потурчени ***,***,джагали и т.н.турците в Турция нямат нищо общо с нашия генетично изостанал ***.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да вземат да направят преброяване, та да се разбере най-после колко процента са турците и колко кюрдите...
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България преди да попадне под турско робство е била най-великата държава в Европа,с най-много развитие.500 години после изоставаме.След освобождението отново ставаме най-развиващата се страна,атомна електроцентрала,Нефтохим,Кремиковци,летища,КОСМИЧЕ СКА ПРОГРАМА - забележето това.И сега пак сме назад.Каква е разносметката?С турци и *** винаги сме назад.Едно време Борис направи грешката да ги остави живи.Хитлер е искал да ги избие,а той се застъпил.
24
0
 
0
 
! Отговори
bonito преди 15 години
Един Турски Политик беше казал В България 70 % от обществото е образовано а 30 % неграмотно а в Турция само 30 % е образовано - Това ние разликата , но Приликата е 4е и в Турция и в България Управляват 30 тте % (направете сметка кой ни управлява
23
0
 
0
 
! Отговори
Лея преди 15 години
Господине, вие ако не четете, това си е ваш проблем. И тези хора, коите сте изброил - кои са? Това ли е България?То се вижда, че не четете, ако бяхте прочели една книга щяхте да знаете, че не се пише 4, а Ч. Смея да твърдя, че в България процента на неграмотни хора е много малък, предимно от малцинствата.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хм ами Корана? И Корана ли не са чели или просто не я смятат за книга? Ако ли пък 70% не са чели корана а вярват в Алах и не искат жена им да работи, да носи къси ръкави, поли и т.н. все неща забранени от Корана, но като не са го чели защо ги изискват? Почвам много сериозно да вярвам на твърдението ,че Исляма е религия за простолюдието!! Как може да вярващ толкова силно в нещо, да умираш за него, да се взривяваш ,за да убиваш "неверници" ,да се молиш по 5 пъти на ден а дори да не си прочел книжката ,която "УЖ" описва "правата вяра"!!! То просто, просто ама това е вече направо (както казва баба ми) извънка пътя.
21
0
 
0
 
! Отговори
varg0.blog.bg преди 15 години
Колкото един човек е по-необразован и *** ,толкова е по -лесно манипулируем -това важи основно за ислямския свят!
20
0
 
0
 
! Отговори
myuslumanin преди 15 години
Kogato balgarite ot istanbul se varnat v Balgariya i az 6te otida v Tursiya,i iskam da vidya toya koyto 6te uspee da me izgoni ot rodniya kray
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да,вярно.не четат,но работят.не четат,но уважават висшистите си.не четат но,са икономически по-силни съседи.не четат,но газовата криза успяха да я избегнат.добре,че не четат.ние четем вярно,но без особена полза.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен не само турците,а и много хора не четат книги,нямат време от грижи,деца,работа,толкова е забързан живота,че хората просто гледат телевизия,защото за това не се полага усилие,а за това ,че питат мъжа си преди да почнат работа,защо да не питат запазени са семейните ценности,взимат под внимание един друг,а не да живеят на семейни начала и да си правят каквото искат и да няма семейства и от там и децата да правят каквото си искат ,губят се семейните ценности и децата не слушат нито майки ,нито бащи и има агресия,всичко е свързано...И всички култури са различни,за турците семейството е важно и това не е лошо,ако говорим за свобода то всеки има правото да избира начина си на живот и никой не може да го критикува ...не всички хора ,народи са длъжни да се развиват в една и съща насока и никой не може да го съди,защото хората са създадени различни и не трябва да отговарят на някакви норми.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tova e istinata,prosti sa no sa targovci i rabotiat,da ti vzemat pari4kite vsiakakvi saltanati 6te napraviat.
16
0
 
0
 
! Отговори
bonito преди 15 години
Един Турски Политик беше казал В България 70 % от обществото е образовано а 30 % неграмотно а в Турция само 30 % е образовано - Това ние разликата , но Приликата е 4е и в Турция и в България Управляват 30 тте % (направете сметка кой ни управлява
15
0
 
0
 
! Отговори
4el edna kniga преди 15 години
vyrvame 4e turtsite ako si otidat v turtsiya Balgariya 6te se opravi,golyama gre6ka:)6te si ostanem s tsiganite na same,pa moje i da se zaobi4ame,nyama da ima koy da obvinyavame:)
14
0
 
0
 
! Отговори
EVA преди 15 години
AMI nali liderite im znaiat d akradat ,tova im Stiga