Бебе гигант се роди в Бразилия

Луана Клеси Личковски се появила на бял свят с размерите: 6,1 кг и 56 см
12 мар 2009 08:16,
36
Бебе гигант се роди в Бразилия
Снимка: БГНЕС

Четирийсетгодишната бразилка Мария да Крус да Силва от щата Рио Гранде да Сул роди в болница в Порту Алегри бебе гигант.

Бебето е от женски пол, с дължина 56 см и тежина 6,1 кг, и ще се нарича Луана Клеси Личковски. Това е шестото дете на Мария, като всичките пет досега са се родили с нормални размери.

Според лекарите, акуширали при раждането на Луана, причина за внушителните й габарити вероятно е местната храна, извънредно богата на въглехидрати. "Хората в селските райони на Рио Гранде да Сул се хранят предимно с картофи и маниока.

Това се явява може би фактор, но не решаващ, за размерите на плода", пояснява д-р Паулу Дорнелес.

Луана е второто бебе великан, родено през последните години в Бразилия.

На 7 февруари 2007 г. в град Мирасол, на 453 км от мегаполиса Сао Паоло, се роди малкият богатир Артур Силва Сантуш, с размери, почти идентични с тези на Луана - 57 см/6,1 кг. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
32 преди 15 години
за 34. от 32. Разговорно се нарича"паднал пъп". В смисъл след родилния дом няма нужда от дезинфекции и марли около пъпа,заради което се внимава при къпането. При някои бебета след раждането по цял месец внимават да не се облива пъпа при къпане.
34
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 15 години
Как го роди с паднал пъп ?????
33
0
 
0
 
! Отговори
osemshest.blog.bg преди 15 години
Все пак вижте къде живее жената РИО ГРАНДЕ
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знаем как ще е със здравето това бебенце като порасне.Може пък да е по-здравичко от другите. С недоносените е по-съмнително.Аз съм родена недоносена и над месец не са ме регистрирали като живородена,защото не са били сигурни дали ще оцелея. Божа работа е ,че съм оцеляла :))))А за мен. Аз родих бебе почти 4 кила ,с паднал пъп и с развити смукателни функции все едно е кърмен месец преди да родя. Лесно за гледане -ядеше,спеше ,сереше и пак ядеше :))))
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Здравейте. Познавам приятелки които родиха на 21 и други които родиха на 28-30. Децата на 21 годишните са супер невъзпитани направо идиотчета, но няма как една 21 годишна да възпита както трябва едно дете, защотото самата тя не знае нищо за живота камоли да даде пример на детето си. И обратно за по-възрастните майки на по 27. Нека не се засягат младите майки, защото има и изключения, макар и малко. Хайде със здраве .........
30
0
 
0
 
! Отговори
Таткото преди 15 години
9 килограма е леко в сферата на научната фантастика.
29
0
 
0
 
! Отговори
Татко с две преди 15 години
Се самоуспокоява и самозалъгва, затова, че изпуска влак след влак. Само искам да кажа, че влаковете в един момент спират. Милион пъти е по-добре млада майка отколкото дърта без деца.
28
0
 
0
 
! Отговори
гудю преди 15 години
Обикновено едри бебета раждат диабетичките. Преди 25 г в Обзор се роди бебе 9 кг. После си растеше съвсем нормално момиченцето, виждал съм го на улицата.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само не ми стана ясно какъв ви е проблемът с възрастта на майката? Първо жените на 40 не са баби и второ това не й е първото раждане, а шестото! Да родиш на 40 първото си дете, наистина е малко късно, но не и невъзможно, но да родиш шестото... какъв е проблемът? Забременяла е жената, преценила е, че иска да роди и го е родила! А вие тука си водете глупави спорове кога било рано, кога било късно. Хората сме различни, развиваме се с различна скорост и не става дума само за физика, но и за психическо развитие. Ако едно момиче е готово психически и физически да стане майка и да поеме реална отговорност за грижите и отглеждането на едно дете на 20, това не означава, че и връсничките й са готови. Всичко е много индивидуално! Освен това в наши дни жените имат право на избор. Ранен брак и деца или кариера. Едни раждат на 20 и цял живот си остават домакини и майки, други предпочитат да учат, да се докажат като и едва след това да мислят за брак и за деца. Всичко си е въпрос на лично решение и ние нямаме право да съдим никого. Да, някой от вас ще кажат, че съм закъсняла защото съм на 27 и още нямам деца, аз пък ще им кажа, че това си е мое решение и никой няма право да ми налага кога и как да имам деца и дали изобщо да имам деца. Живеем в свободна държава или поне се надявам да е така. И всеки сам за себе си може да реши. А другото са само безсмислени спорове.Вместо да се зарадваме, че след всичките тези новини за убийства, палежи, грабежи и т.н. най-накрая има и една хубава новина, ние се хващаме да спорим за глупости и това е жалко.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дори не се чувате колко нелепо звучите с коментари, че младите жени, под 27-28 не ставали за майки. Не бъркайте собствените си усещания с тези на останалия свят..Аз виждам жени и на по 32, чиито бебета, ги гледат бабите им..Дразни ме това, че жени на по 20-23 години с бебета, ги гледат така, все едно са родили на 13..И то точно тези, на които все им е малко ''начесването на крастата"по дискотеките и клубовете..
25
0
 
0
 
! Отговори
армани преди 15 години
Коментара на 1 наистина има два смисала.Но според мен е имал/а предвид че има правописна грашка,а не че е родила на 40 години.Дори и това да имал/а предвид какво значение има?Всяка една жена решава дали да роди като разбере че е бременна или не.Не мога да разбера защо толкова се коментира нещо което според мен не е по темата?Иначе да е живо и здраво детето и много да ги радва
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ako bebeto e tolkova golqmo, neznam maikata trqbva i tq baq kilce da ima, a katerichkata i tq she e golqma ;)
23
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 15 години
Това,което искал да каже номер 1 може да се тълкува двуяко и аз го разбрах именно,че се учудва,че 40-годишна може да бъде майка.Какво искате да кажете сега-че само аз го разбрала така ли? Стига глупости.А относно това ,че една жена става майка,когато се почувствала готова за това не е истина.Никой не може да каже кога е готов да има дете,докато детето вече не е факт.Няма как да знаеш предварително дали си готова или не.Едно е да можеш да бъдеш майка в истински смисъл на думата,а съвсем друго е да гледаш отстрани как някой си бута количката с нагласеното бебче и да си мислиш "Ох,как искам и аз да имам едно такова".Съвременните млади жени не са готови да бъдат майк,нито могат да бъдат такива,преди да навършват 27-28 год условно казано.И нека не си затваряме очите пред това.Що се отнася до това,че аз съм родила на 27,това е мой личен избор и мисля,че не съм сгрешила.И образование завърших,и на заведения си отходих,така че прецених ,че ми е ВРЕМЕ за бебе,а не че съм ГОТОВА затова :)
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина, не става ясно номер 1 какво точно е искал да каже.Както и да е, вярно е, че с увеличаване на възрастта рисковите бременности също се увеличават. Но това не значи че има стандарт всички да се женят на 20 - 25 години максимум.Наистина, пише се "четиридесет" години. Както и "Св. четиридесет мъченици", а не "Св. четирийсет мъченици".
21
0
 
0
 
! Отговори
лея преди 15 години
Съгласна съм с 20 - мила Симона, поеми си въздух, преброй до 10 и тогава говори.Първо - номер 1 визира ПРАВОПИСНА ГРЕШКА, но ти не го разбра. Защо смяташ, че едно момиче на 20 не е готово за семейство - защото ти не си била, така ли? Не ставай смешна, човек създава семейство тогава, когато е готов - някой на 20 са готови, други на 40 все още не се решават. А това, че днес всяка втора жена ражда първото си дете над 30 - такова ни е обществото, живота се променя - преди на жената се е гледало едва ли не като на предмет, жените са били ДЛЪЖНИ да гледат децата, да готвят, да чистят, нямали са никаква свобода, мъжете са имали права, а жените само задължения - предполагам ги знаеш тези исторически факти. Сега е друго - всички са равни....Желая ти успех....
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за какво се пенявиш тук? Диалогът тръгна от това, че някой се изсмя на ПРАВОПИСНАТА грешка "четирийсет", а не, че жената е родила на 40. Но ти явно имаш някакъв страхотен проблелм с възрастта за раждане, та така се хващаш за думата и правиш от мухата - слон ;) Само не забравяй нещо за времето на твоята майка и за твоето - когато *** е била млада, в аптеките НЕ са се продавали презервативи, противозачатъчни и т.н. И я питай, как са се правели абортите 70те години. Та ако стане гаф - забременяваш и се жениш. Затова нашите майки са ни раждали на по 22, 23, а ние раждаме на по 30. Толкоз да е просто.
19
0
 
0
 
! Отговори
Рио Карнавалов преди 15 години
За тези,които не са ходили в Бразилия пояснявам,че жените,които виждат от танцовите школи по карнавалите, са рядкост.Повечето им жени са с т.нар. ясно изразени детеродни функции-големи ,дебели бедра,широк таз.Това е в резултат от инстинкта за продължаване на рода.Харесват си ги такива!Не се чудете на тюркскоарабската група-там манекенка не става за съпруга,а само за това,за което сме свикнали да я възприемаме...А детето нека е живо и здраво!
18
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
опа, то било женско
17
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Тоа а съсипал на *** си убавата п...а
16
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 15 години
Моята майка ме е родила на 25 години,а аз родих миналата година,когато бях на 27.Никой и нищо не може да ме убеди,че в 21 век,едно момиче на 20 или 22 години е готова да поеме отговорността да бъде майка и съпруга.И именно съвеременният живот е доказал,че тези,които създават рано семейства/да речем на по 20 год/издържат не повече от 2-3 години.И това е нормално,защото докато едно младо момиче на 25 ,което няма семейство работи и се радва на неангажиращия си живот,друга нейна наборка се е нагърбила да гледа дете,да домакинства и т.н.,което си е супер-трудно и малко младежи издържат на това.Така че да се дрънкат глупости е най-лесно,а пък още по-нелепо е да се дават примери с моята майка.По времето,когато моите родители са били млади,ако една жена е прехвърлила 22 години,всички са я считали за стара мома,докато сега такова нещо няма.Просто живеем в друго време.И е карйно време да се разбере,че жените на 30 не са никак стари,а даже напротив.Не виждам защо се слага тази психолигическа бариера,че видители щом жената станела на 30,вече било опасно да ражда и тем подобни глупости.Това е просто нелепо.Сега всяка втора жена ражда първото си дете на 30 и не мисля,че децата им не са добре,или че бременностите им са били проблемни.Така че...