Феноменът Сюзън Бойл – преосмисляне на представата за красота (видео)

Над 40 млн. души са гледали в интернет изпълнението й
24 апр 2009 13:15,
135

Преди седмица 47-годишната Сюзън Бойл се качи на сцената на предаването Britain's got talent, изпя песента "I Dreamed a Dream", отнесе публиката с невероятния си глас и накара милиони хора да преосмислят представите си за красота и успех.

Малко преди смъртта на майка си Сюзън й обещала, че ще направи нещо значимо в живота си, пише Christian Science Monitor.

И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й, поместено в мрежата.

Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.

Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.

Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.


В интервю преди участието си в шоуто Сюзън споделя, че иска да прилича на актрисата Елън Пейдж и че никога не е била омъжена и дори не се е целувала.

Някои виждат дълбоко философски смисъл във внезапния триумф на Сюзън Бойл.

„Бойл промени критериите за красота. Докато от очите ми не бликнаха сълзи, аз не подозирах колко много съм се нуждаел от корекция в своите разбирания“, пише в блога си професор от университета във Вашингтон.

Изпълнението на Сюзън трогна милиони хора именно защото много от тях в дъното на душата си се съмняват в истинността и ценността на качествата си.

„Сюзън е вдъхновителят на нашето време. Тя можеше просто да избяга и да се скрие, дори когато чу смеха на публиката – не трепна“, пише неин почитател.

Някои приемат видеото с нейното изпълнение като пиеса в едно действие с участието на героиня, която се изправя срещу злодеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Както винаги си прав. Продължавай да набиваш в главите на неразумните ***, отрекли се от България. Дай боже отново да облагородим света, както сме правили винаги. А плюещите - да съжалим. Те само това могат.
113
0
 
2
 
! Отговори
Г-н сиганин преди 14 години
За съжаление виждам тук за пореден път хора преяли с кебапшета ,крачещи с *** от Витошка , меришещи на 500 годишна турска тор и *** Азис.Докато тази свиночовешка подобна маса не излезе от *** си и види и че и отвъд Дунава има планини зелени никога няма да престане с поздрава "Честита баня".Не намирам по уместно определение от това което ни даде чеха с клекалото на европейското пано.Да живей чалгата,гюбека и силикона.
112
0
 
2
 
! Отговори
ggg преди 14 години
i za da budem 4estni dokrai tova moje da se slu4i samo v anglia kadeto horata ne sa diskriminirani po vazrast i invalidnost v bg 6tjha da j sasipjt ot podigravki o6te predi da se e pojvila na scenata.da e jiva i zdrava i mnogo godini da ni radva s prekrasnia si glas.blagodarj ti boje za neinia prekrasen talant i za tova 4e j 4uh,neinoto izpalnenie predizvika spontanni salzi v o4ite mi,salzi na radost i vazhi6tenie.
111
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Направо невероятно,страхотно,много чувствено изпълнение!Нямам думи да изразя възхищението си към изпълнителката Сюзън Бойл! :-)
110
2
 
1
 
! Отговори
Handel преди 14 години
Анонимен от #106: Не си размахвай невежеството като байряк - от това то няма да стане по-малко. Каква Монсерат Кабайе, какъв Лучано Павароти са те яли? Какви са тези абстинентни бълнувания? Монсерат Кабайе завърша консерватория със златен медал на 24 години, а Лучано Павароти на 26 години е ве4е звезда на голямата сцена. А тетката е на 47 години. Знам че за замъглени мозъци всички цифри са еднакви - но вервай ми, не си прав. Има огромна разлика.
109
0
 
1
 
! Отговори
nelito преди 14 години
ne pomnq otkoga ne sam sly6ala ne6to tolkova veliko......i da se razpla4a ot valnenie---krasota! dnes go gledam i sly6am moje bi ve4e 30 pati zapisa v YOU TUBE...a pak jenata e tolkova mila,no yvi vseki gleda krasotata....nqma zna4enie 4e ima bojestven glas,no tam pone ocenqvat dostoino i EVALA! da e jiva i zdrava i mn yspehi da postigne...edno pone e sigyrno,4ena tozi svqt me4tite se sbadvat za nqkoi..:)
108
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
от 105 до 107но как да разберат това тукашните мутро-чалгаджийски поклонници ...радвам се че поне по света ценностната система не е загинала... и има надежда все пак.
107
0
 
1
 
! Отговори
. преди 14 години
106, този 97 знае точно какво иска да каже и го е казал. Ти си този, който е объркан, не той/тя.
106
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
99 Handel - Да си чувал за имената Монсерат Кабайе и Лучано Павароти?А номер 97, оня с философиите за САЩ е безвъзвратно болен мозък, който сам не знае какво иска да каже. Очевидно е, че не е доволен от живота си, но не знаеш точно защо и точно срещу какво се бори. И затова просто се бори срещу всичко и всеки.
105
0
 
2
 
! Отговори
Доню Донев преди 14 години
Да уточним кой свят е пред катастрофа - става дума според мене за изградения на юдейски фарисейско талмудистки принципи. Част от него - порочната античовешка робска финансова система, базирана на появилите се преди около 300 години и достигнали апогея си днес пари от дългов тип с частично покритие, вече се тресе по шевовете и даже и тоя път да я закърпят, още дълго няма да издържи. В духовната област след две хиляди години война по всички възможни начини с християнството то не само оцеля, но и започва отново да намира истинското си място в нашия свят. Примера със Сюзън Бойл се вписва в този процес. А този професор не се е променил само заради нея, той е бил готов за това и само е търсел повода. Така както Тома е повярвал във възкръсналия Иисус не защото е видял раните му, а защото е бил готов за това. А знаците около нас, които ни връщат към истинското християнство, около са безброй, ние ставаме все по готови за приемането му - разбира се, всеки по свой начин и в своя момент.Така че ще катоктрофира стария порочен юдейско фарисейско талмудистки свят и ще освободи място за християнизирането на света /многообразно, по различни пътища/. Само Иисус е незаобиколим и вечен и е неизбежно Царството Божие по него.И нека си плюят разни недоразумения против нас, българите - въпреки сегашното ни състояние нашия път напред и нагоре не е затворен, така че може пак да направим решителен принос в човешката история, така както све го правили много пъти /всички българи - от Атлантика до Урал, че и зад него/.
104
1
 
1
 
! Отговори
. преди 14 години
Отвратително.
103
1
 
1
 
! Отговори
Nikolay Nikolov преди 14 години
Бих искал да чуете тези 2 момчета - Piero Barone, Ignazio Boschetto
102
0
 
1
 
! Отговори
sgm преди 14 години
Opa, , Bg Internet-vestnikut 4iito blog e tova e zali4il 4astica ot postinga mi. za6to li? Sramuvat li se ot bezoglednoto plagiatstvo? Sumnqvam se. Te edva li sa 4uvali, 4e ima zakoni za za6tita na intelektualnata sobstvenost. Ina4e ne biha bili tolkova bezogledni. Tova ne e tvor4eestvo, vpro4em. nari4a se plagiatstvo, i e nakazuemo. Drug e vuprosut, 4e nerqdko ima i neto4nost v prevoda (na otkradnatoto). Jalko naistina. Mi to taka i durjavata ni e sugradena mai, uvi ;o(Razo4arovana sum i za6toto imah dale4 po-visoko mnenie za glavniqt redaktor na Dnes. Uvajava6tite sebe si talantlivi hora ne postupvat taka.Li4no mnenie izrazqvam, bez da angajiram kogoto i da bilo...
101
0
 
1
 
! Отговори
GERBERI BOKLUKJII преди 14 години
EI SULZLVI *** NE VIJDATELI NA KADE OTIVA BULGARIA O6TE MALKO I 6TE Q PRIZNAQT ZA ANADOLSKA PROVINCIQ .. SPRETE DA SE ZANIMAVATE S GLUPOSTI A SE ZAMISLETE ZA SMISLENITE RABOTI ZA RODINATA VI , DECATA VI V KAKVI VREMENA 6TE JIVEQT
100
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 14 години
Русата мадама е Amanda Holden и е актриса. А Сюзън наистина пее много хубаво!
99
2
 
1
 
! Отговори
Handel преди 14 години
Наистина добре пее. Но още по-голяма истина е 4е ако не беше такава грозотия щеше просто да бъде една от многото. Ако забелязахте как жюрито я погледна от самото начало със снизхождение и именно затова бяха много изненадани и останаха о4аровани.Както и да е... с тази външност няма да стане звезда никога тъй като съвременната песен освен звук е и визия. Наистина ако се намери кой да инвестира пари в нея и да и направят 40-50 пласти4ни операции (като на баба Шер) може и да заглади косъма донякъде... но се съмнявам че ще стане тъй като е много възрастна (на 47 години) и тепърва ще трбява години да учи и да шлифова техника.Така 4е ще поцъкат с език някой и друг месец, най-много да у4аства в някой коледен концерт след което ще я забравят и ще си остане селската знаменитост.А иначе анонимния от # 97 е абсолютно прав. В Щатите политическата коректност е достигнала до огромни уродливи размери и съсипва живота на нормалните хора.
98
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
такъв силен и кристално чист глас отдавна не бях чувал ... БРАВО ! таз русата мацка от журито коя ли е ? ...
97
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
САЩ налагат нова ценностна система на Човечеството като поощряват неистово грозното,недъгавото и пошлото за сметка на общочовешки ценности на базата,на които се е изградила и оцеляла до ден днешен човешката цивилизация !Постоянно се лансират разни сълзливи историйки,които въвеждат в заблуждение милиони по света и изкривяват мисленето на хората до степен такава,че съвременната младеж не различава грозното от хубавото и лошото от доброто !Има нещо извратено в това да издигаш по изкуствен начин некачественото и недъгавото като в същото време създаваш условия за унищожаване на качественото,стойностното и здравото !Благодарение на тази американска политика се създава едно общество,в което царува посредствеността и понеже тя винаги е била болшинство,това се харесва и одобрява от масите !Както и да ме репликирате - подмяната на ценностната ни система е вече факт ! .....
96
0
 
1
 
! Отговори
eli преди 14 години
това е красота
95
0
 
1
 
! Отговори
Angie преди 14 години
Сюзан е невероятна, много вдъхновяваща и красива. А относно хората, които са бедни и не могат да пеят, не мисля че общетсвото в България може да има ангажимент към някого само защото е беден, грозен и не може да пее. Ако човек не вземе в ръце съдбата си съжаленито няма да му помогне.