45 убити на кървава сватба в Турция

Нападателите затворили в една стая жените и децата и започнали да ги избиват
5 май 2009 08:45,
196
45 убити на кървава сватба в Турция
Снимка: БГНЕС

Най-малко 45 души са убити при стрелба срещу сватбари в село в югоизточна Турция, населено преобладаващо с кюрди, съобщи местен ръководител.

Кървавият инцидент станал снощи около 21.30 часа местно време. В този момент мъжете отишли за молитва, а жените и децата останали да се веселят.

Тогава четирима маскирани започнали да стрелят и да хвърлят бомби срещу сватбарите.

В началото никой не обърнал внимание на стрелбата, защото по време на празненства и сватби стрелбата е нещо нормално.

Нападателите затворили в една стая жените и децата и започнали да ги избиват. След това дори проверявали дали има още живи сред тях.

Мъжете били нападнати докато били на молитва. Убийците успели да избягат.

Броят на убитите може да се увеличи.

Министърът на вътрешните работи Бешир Аталай ще посети мястото на кървавия инцидент. За момента няма никаква официална информация за самоличността на нападателите.

Повече от 20 години кюрдските сепаратисти са активни в югоизточната част на Турция.

Често в този район има случаи на кърваво уреждане на сметки. Някой казват, че става въпрос за вендета, други за борба между отделни кланове, а трети, че става въпрос за отмъщение заради булката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
те нямат Бог бе, имат Аллах
34
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Вие сте простаци от селско-чалгаджийски вид, папагали, които повтарят едно и също, защото нямат мозък и памет, а само навик, облечен в злоба и простотия...
33
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Това си е чист терористичен акт от кюрдски бунтовници.Защо плюете турците,сърбите бяха в същата ситуация,тях не ги плюхте.Радвайте се,че тук е мир.Бог да прости хората.
32
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Мислете какво трябва да се прави за да не се случват такива неща тук.Много фанатизиран, задръстен и озлобен народ има все още.
31
1
 
2
 
! Отговори
PUH преди 14 години
Абе пичове, когато някакъв ненормалник изби сумати деца в немско училище религиозно ли беше или акт на някаква пълна лудост. Няма религия, която да проповядва убийство от този вид. За информация на тези, които никога не са стъпвали в Турция, но пък имат напълно изградено мнение - западна Турция е далеч по-напреднала от България и единствената причина ние да сме в ЕС е това, че сме на пътя за Турция. Айде дерзайте...
30
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Вчера тук някакъв надъхан представител на турския етност обясняваше как ние българските мъже не можем да печелим пари и хубавите ни жени били превземани от тях-турците. Видяхте ли се каква *** сте, *** такива. Това което сте правили в България, по време на 5 вековното робство, това оъе го правите помежду си. Диваци с диваци. Затова ще бъдете европейци само ако успеете да се сдобиете с български паспорт. Машаллах и аферим анадолска ***!
29
1
 
2
 
! Отговори
BenSherman преди 14 години
Айде ВСЕКИ ДЕН СВАТБИ, И ВСЕКИ ДЕН ТАКИВА ГОСТИ, ДАЖЕ ПО 5-6 НА ДЕН!!! Ако има как и всичките рейсове с гласове да взривят!
28
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
По същия начин както на нас все *** или Иван Костов са ни виновни.
27
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
тази дивашка страна се кани да влиза в ЕС. Ако тези ги пуснат в ЕС, ние спешно трябва да излезем от ЕС.
26
1
 
2
 
! Отговори
lokster преди 14 години
Интересно как пък все кюрдите са им виновни...
25
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Оххх, днесарчетата са умрели от кеф като са надушили новината, с треперещи, нетърпеливи пръсти са я превели от турски на български и ни я поднасят топла, топла.
24
1
 
2
 
! Отговори
whizkid преди 14 години
1 vo majete ne sa bili na nqkakva molitva ..2 ro ne vsi4ki po4inali sa deca i jeni 6 deca i 16 jeni sa ubiti,,a za tiq koito svarzvat tova s religiqta ili s celiq narod prosto *** OFF!!!!
23
1
 
2
 
! Отговори
sakar преди 14 години
Edna hubava novina nakraya brat4e, ot jurnalisti4eska gledna to4ka de :pppppp
22
1
 
2
 
! Отговори
П преди 14 години
Прочетете по-внимателно новината. Четирима маскирани избиват 45 и се измъкват необезпокоявани и никои не знае кои са. Професионална работа. Това ми звучи като акция на ЦРУ...
21
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Това е дело на обикнавени ***! Никакви кюрди, никакви пет лева! Турците са най-мръсното племе на земята!
20
1
 
2
 
! Отговори
БиТиВи-фен преди 14 години
Искаме да видим тази новина по "безпристрастната" и "обективна" телевизия БиТиВи ! Но не преиначена и променена,както само те си могат,а натурална - 45 жени и деца са убити,докато мъжете им са били на молитва ! Става дума за враждуващи проправителствени "селски милиции",които владеят селата в Югоизточна Турция и подкрепят операциите на турската армия срещу кюрдските бунтовници в тези райони на 10 км от границата със Сирия .....
19
1
 
2
 
! Отговори
epikur преди 14 години
Tuk religiyata nyama ni6to ob6to VENDETA-made in Siciliya,pri arabite i kyurdite sa6testvuva ot predi islyama,ave ko ti brat4e karay da e veselba hahhahahahaa
18
1
 
2
 
! Отговори
роро преди 14 години
знаете ли какво означава башибузук? Ей това е башибузук. Паравоенна милиция, която подкрепя армията, правейки най-дивашките канета, така че да не могат да се представят като военни престъпления, понеже не са извършен от военни.Цяло чудо е, че сме оцелели 5 века сред тия касапи и убийци на жени и деца.
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ей, тези Номер 1 и 8.. не били турци, казват, а кюрди.. е има ли значение? Те там са 17 милиона, 1/4 от населението..Или искате да кажете, че такава башибозущина не е присъща на турците? То по вашата логика цялата ислямса инвазия до Евопа няма нищо общо с исляма, защото той самия не проповядвал убийството? Много ме кефи как турчлята се опитват да си вдъхнат имидж на много цивилизовани, а всеки път, когато се прояви планинската им Анадолска простащина, те се опитват да си измият ръцете с кюрдите....При нас като *** правят мизерии в чужбина да не би да казваме в медиите "Аа, ама това не е българин, а ***?" - Не, екстрадират ги обратно при нас, а в новините са просто "хора с български паспорт".
16
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Divaci i varvari sa tezi ! Za takiva niama miasto v Evropa ! 45 ubiti i tova sa bili samo jeni i deca. Niamam dumi napravo ....