45 убити на кървава сватба в Турция

Нападателите затворили в една стая жените и децата и започнали да ги избиват
5 май 2009 08:45,
196
45 убити на кървава сватба в Турция
Снимка: БГНЕС

Най-малко 45 души са убити при стрелба срещу сватбари в село в югоизточна Турция, населено преобладаващо с кюрди, съобщи местен ръководител.

Кървавият инцидент станал снощи около 21.30 часа местно време. В този момент мъжете отишли за молитва, а жените и децата останали да се веселят.

Тогава четирима маскирани започнали да стрелят и да хвърлят бомби срещу сватбарите.

В началото никой не обърнал внимание на стрелбата, защото по време на празненства и сватби стрелбата е нещо нормално.

Нападателите затворили в една стая жените и децата и започнали да ги избиват. След това дори проверявали дали има още живи сред тях.

Мъжете били нападнати докато били на молитва. Убийците успели да избягат.

Броят на убитите може да се увеличи.

Министърът на вътрешните работи Бешир Аталай ще посети мястото на кървавия инцидент. За момента няма никаква официална информация за самоличността на нападателите.

Повече от 20 години кюрдските сепаратисти са активни в югоизточната част на Турция.

Често в този район има случаи на кърваво уреждане на сметки. Някой казват, че става въпрос за вендета, други за борба между отделни кланове, а трети, че става въпрос за отмъщение заради булката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 15 години
такива примери дето си ми дал ги има и у насхасан също пребива Айшето всяка ве4ер от бой , също я краде, А пък по западните телевизии още си спомням каруците в Шекер махала в ПловдиваЗемлянките в Анадола са само по музеите А пък да не говорим за нашите *** гета Ние Бълкгарите виждаме само това което искаме да видим в ТурцияНека да си признаем какво лошо има в Това наши съседи да са добре и да са на светлинни години пред нас
54
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
В Европа се чудят защо са ни приели в ЕС не поради теб или мен,а поради българската олигархия.
53
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ти пък да не мислиш че навсякъде из България е както при теб???
52
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 15 години
Не мога да разбера, как някои хора и защо това още не могат да го проумеят , хем да си Тур4ин , хем да живееш в България и да я оби4аш какво парадоксално и лошо има в това Аз Съм си такъв и я Оби4ам България пове4е от много псевдопатриоти от "4ист Българскипроизход"Които са патриоти след втората ракия, по форумите А Когато само имат възможност Изто4ват ДДС (Като мургина)Крадат от своите съграждани Българи (Валйо Топлото)Назна4ават по митниците служители с прякори Пурата , Димбото , Цицото Това не е патриотизъм
51
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Стига си приказвал глупости.Турция била светлинни години пред нас. Ти чуваш ли се?Да малка част от Турция е пред нас, но за останалата какво ще кажеш.Там още живеят в землянки, убиват жените си с камъни , наистина са много пред нас.
50
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Оставете ги да се избиват бе кюрди с кюрди,долна ***!!!Стига са избивали невинни млади учители които са на задължителен стаж в Анадола...и невинни млади войници.такива са те,направиш им добро и ти връщат със зло...нека се избиват
49
1
 
2
 
! Отговори
Elektorat преди 15 години
Турция по заложби си е мангасарница поради имперското наследство, но докато там е вложено много за просперитет, при нас е обратното.Тук външните велики сили дадоха право на плевела, докато там подкрепят светското.Въпреки всичко се вижда от този случай, че икономиката далеч не е всичко.Стига с този нихилизъм и нападки срещу България.Ние сами се заливаме с помия с добавка от недоброжелателите.
48
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 15 години
Ако нашите малцинства обявят утре независимост и развеят байряка разли4ен от Българския , май ти ще бъдеш първият който ги привества и 4естити независимосттаи ще кажеш - освободиха се бедните хорица(Мисли малко преди да пишеш глупости)
47
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Казваш,че 1/4 от населението е турско. Щом са "турци" какъв х-й търсят тука бе, щом се определят като турци да си хващат парцалите и да бягат в Анадола, а не да ми се правят на онеправдани.Че по твоята логика какво следва? Това , което следва гадовете си работят за него и в определени краища на страната е вече 99% постигнато.
46
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 15 години
Турция е голяма държава , и в такава огромна държава по територия и население за съжаление се слу4ват , така както се слу4иха наскоро в Германия , така както се слу4ват стрелби всеки месец в Щатите У4уден съм от коментарите по долу за Турците и Турция "*** на Европа и алабала "Турция е на светлинни години пред нас Ако беше в момента де юре в ЕС , щеше да е много по напред от нас по редица фактори и Някой би казал 4е ние сме много добре Най Корумпираната държава, най- ниско заплащане , Най - Много мафиоти и то в Управлението В Ес хората до днес се 4удят как са ни приели
45
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
*** на Европа върви с пълна сила.
44
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абе *** смотан терористи са си,от най долните.Така ли ще си създават държава,с кръвта на жени и деца!?И България ли се е освободила с убийства на жени и деца!??Хайде малко по сложен въпрос за твоята кратуна,Мислиш ли че България е свободна!?Откога!?Защо!?Докога!? 1/4 от гражданите на България са турци,по твоята логика какво следва,хм!?Ще те спаси ли болният педерунгер,хм!?
43
1
 
2
 
! Отговори
PENE преди 15 години
След поредица от подобни репортажи в европейската преса/за "любимите" на цял свят кюрди/,как да не ги поканиш в Евро съюза??! Само си помислете - тази *** да има свободен достъп навсякаде!!!! Мисля,че няма как да стане!!!
42
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
glupako prost.togava po tvoyata logika,balgarite da napusnat TRAKIYA i da ya da dadat na trakiytsite,koito bez samnenie sa bili predi prabalgarite po tezi zemi.BALGARITE OKUPATORI
41
1
 
2
 
! Отговори
Сакар преди 15 години
Наскоро се щъках в едни материали за обезбългаряването на Източна и Беломорска Тракия и се вижда ясния факт, че единствено ние не сме гонили гърци, турци и каквито и да е други чрез репресии, докато за нашите бежанци е било ужас.
40
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Исус Христос също е и ти му вярваш най-вероятно..
39
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ако разсъждаваме така, то руската немската френската италианската американската японската испанската нации имат 10-ки пъти повече грехове..
38
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Защо да е чудо, на кой мислиш че му е дремело по онва време за българския народ, че да ни трепят, по-добре да има евтина работнка ръка
37
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Кюрдски терористи Е Турска дума. Все едно да кажеш ,че Априлското възстание е организирано от Български терористи!!! Не забравяйте ,че Кюрдите са поробен от Турците народ ,който иска свободата си. И за разлика от Албанците и Българските Турци ,които са изкуствено заселени в Сръбските и Български територии то Кюрдите са местно население, които от столетия се борят за освобождението на Кюрдистан. И те изобщо не са малцинство а един много голям народ! Само в Турция те наброяват над 20 милиона. Когато България е освободена от Турско робство Българите са били 3 милиона и половина . Много по-малко като малцинство в Турската държава ,отколкото Кюрдите. Турция отказва да признае Кюрдистан и за това Кюрдите се борят по единствения възможен начин, Турците го наричат Тероризъм а Кюрдите освободителна борба. Турция винаги е мачкала малцинствата ,които е поробила ВИНАГИ! Знаем какви ужасии са правили в България. Знаем и за милионите избити Арменци в началото на 20-ти век, Кюрдите обаче никой не ги отразява а техните мъки продължават. Ако Турция желае мир то тя трябва да освободи заграбените територии.
36
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не са добре нещата.Преди няколко дни престрелка и загинали престъпници и служители на силите за сигурност в Истанбул, промени в правителството, сега този ужас.По - ужасно може би е това, че руски вертолет не можал да кацне на кораба си и се насадил в морето и тази "новина" се мъдри вече сума време с десетина коментара, половината майтапчийски.